Halvparten av landslagsspillerne kommer fra Stavanger

...men de får ikke den oppmerksomheten de fortjener, mener kretslagstrener Marcus Forgaard.

Oppdatert:
Fra høyre: Karen Lønø Forgaard (16), Hedda Håvarstein (16), Stine Myreng Kjellesvik (16) og Lotte Pedersen (14). Fredag reiser alle til Italia for å delta i VM i hockey.

– Jeg tror jeg har lest om hockeyjentene kun én gang de siste årene, sier Forgaard.

På fredag reiser hockeyspillerne Karen Lønø Forgaard (16), Hedda Håvarstein (16), Stine Myreng Kjellesvik (16), Lotte Pedersen (14) og seks andre jenter fra Stavanger Hockey til Italia.

Der skal de spille for Norges landslag i årets U18-VM i jentehockey. Troppen består av 20 spillere, ti av dem er fra Stavanger.

Følg Byas.no på Facebook!

Både landslaget og Stavangers kretslag i jentehockey gjør det bra. I fjor kom Norges U18 landslag på tredje plass i VM, og Stavangers A-lag for jenter har foreløpig ikke tapt en eneste kamp så langt i sesongen.

– Men det blir gjort mye mer stas på guttene enn oss, mener Hedda Håvarstein.

– Mange har ikke hørt om oss en gang, sier lagets yngste spiller, Lotte Pedersen.

Gutta vs. jentene

Det er ikke bare oppmerksomhet guttene får mer av.

Da jentene var ferdig på ungdomskolen, fikk de tilbud om én plass på videregående skole - toppidrettslinja på Wang. Guttene fikk derimot velge mellom Wang, Jåttå og St. Svithun.

Trener Marcus Forgaard mener de kvinnelige hockeyspillerne får mindre oppmerksomhet enn guttene. – Det er for gale. Stavanger er best på hockey, og det gjelder jentene óg.

Hvert år kårer hockey-verdenen en Iron Man og en Iron Woman. I år fikk den mannlige vinneren en t-skjorte og to hettegensere i premie, mens den kvinnelige utkårede fikk én genser.

LES OGSÅ: Brage (2) stiller seg i straffeboksen bak sofaen og leser hockeylitteratur før leggetid

– Guttene får generelt mer klær enn oss. I fjor måtte vi gå i altfor store guttedresser. Det slapp vi heldigvis i år, sier Lønø Forgaard.

Ingen taklinger

Jentene må også forholde seg til andre spillregler. Når to jentelag spiller mot hverandre, har ikke spillerne lov til å takle hverandre. Er det bare gutter som spiller, eller gutter og jenter spiller mot hverandre, gjelder ikke denne regelen.

– Egentlig er det en grei regel å ha, jeg føler jeg får fokusert mer på selve spillet da, syns Lønø Forgaard.

– Men det er litt rart det blir gjort forskjell på oss, legger Stine Myreng Kjellesvik til.

Trener Marcus Forgaard er enig.

– Jeg mener regelen bør endres. Se på fotballen for eksempel, menn og kvinner spiller med samme regler der. Hvorfor skal det ikke være sånn i hockeyen?

Uansett regler: Treneren mener årets landslag består av en veldig sterk tropp. Det lover bra for mesterskapet i Italia.

– Nå trener vi hver dag, selvsagt går vi for gull, sier Lønø Forgaard.

Publisert:
Oppdatert:

Hanne (19) kom ikke inn i førstegangstjenesten. Så tok Lottene kontakt

Hanne Kristine Jansen trente 22 timer i uka til førstegangstjenesten, men kom ikke inn. Så fikk hun en melding som endret livet hennes.

Oppdatert:
  • Julie Grasmo