Aktuelt

Bipolar debutpønk fra Hold Fast

- Sparke hardt og gi gass har alltid vært Hold Fast. Men på plate har vi klart å få fram flere nyanser, sier Hold Fast-vokalist Espen Håland.

Publisert:
 • AV: Leif Tore Lindø
HURRAGJENG: Hold Fast er plateklare. Sjekk sombreroen til høyre i bildet.

- Hold Fast har blitt et house-hold-name i Musikk-Stavanger de siste årene. Det er nesten litt snålt å lese at dette er et debutalbum?

\- Ting har tatt sinnssykt lang tid, av ulike grunner. Først og fremst har vi vært privilegerte og fått mange forespørsler om å spille live hele tiden. Fram til julen 2014 var vi mer eller mindre på en evigvarende turné.

- Flying start?

\- Ja, det er selvfølgelig en liten overdrivelse. Alle har jobb og et liv utenom bandet, men vi har vært en uke her, to uker der, langhelger og så videre. Vi har hatt det som mål fra dag én. Spille mye for så mange som mulig.

**LES OGSÅ:

LES MER:

Skjegg-Lasse (30) havnet på sexyliste - igjen!

FRESKE FOLK: Espen Håland (f.v), Krister Stabenfeldt, Andreas Grepstad, Daniel Vier og Hans Vistnes trenger hjelp. Av: Morten Espeland

- Og da har studiooppholdet blitt dyttet på?

\- Vi har rett og slett ikke hatt tid. Egentlig er jo det fantastisk å kunne spille så mye at du ikke har tid til å gå i studio. Til slutt måtte vi bare sette en deadline og få gang på det. Det siste halvåret i 2014 spilte vi mindre og brukte mer tid på å skrive ny musikk. Så kommer alt jobbingen med plateselskap og pr og...sånn opplegg som du kanskje må ha, men som tar mye tid.

- Revisoren og strategen er snart viktigere i band enn vokalisten og gitaristen?

\- Hehe, ja, litt sånn.

Fram til julen 2014 var vi mer eller mindre på en evigvarende turné.

- Dere har øst på med tung og hissig allsang-moshpit-pønk en god stund. Er albumet smidd over samme lest?

\- Utgangspunktet er det samme. For å ta en pønk-klisjé, så vil vi sparke folk rett i trynet. Men i studio åpner det seg muligheter til å gjøre litt andre ting.

- Som for eksempel?

\- Vi har stort sett spilt inn helt nye sanger. To-tre sanger har vi testet ut live, og de er annerledes på plate enn de har vært live enn de var på plate. En sang vi laget da vi startet bandet, og senere la på is, fikk skru ned tempoet, fikk litt pumpeorgel og ble plutselig bra. Live-versjonen av Hold Fast har jo handlet om å sparke hardt og øse på. Vi har jobbet med å få flere nyanser, bedre gitarer, vokal som varierer med mellom melodisk og skrik. Variert, er det ikke det man skal si?

**LES OGSÅ:

LES MER:

Er Jørgen (20) verdens heldigste mann?

- Ja, det er en klassiker. Albumtittelen "Bipolar" hiter vel litt om akkurat det?

\- Vi har snakket om det innad i bandet at Hold Fast er ikke skal være satt. Vi vil helt unngå å bli forutsigbare. Albumet er ekstremt uforutsigbart, både i tekst og musikk.

For å ta en pønk-klisjé, så vil vi sparke folk rett i trynet.

- Pønk er i sin natur sinte greier. Hva er det å være sint på nå? Nedgangen i oljå?

\- Før blodet begynte å flyte i gatene her var det i alle fall viktig å rote litt i det komfortable A4-livet til den gjennomsnittelige stavangermannen. Den daglige rutinen, det typisk norske med å vente med livet til helgen begynner og man kan drikke seg dridas. Vi liker litt mørk humor og ironi. Og jo, det er alltid ett eller annet å sparke mot.

Albumet er ekstremt uforutsigbart, både i tekst og musikk.

- Dere har spilt de ørten konsertene – og nå kommer debutplata. Da er dere musikalsk konfirmert. Hva gjør dere nå?

\- Nå er planen først og fremst å gjøre en Norgesturné der vi skal spille 10-12 konserter. Det blir vår promotering av plata. Så vil vi ut i Europa, gjerne på en support-turné. Neste sommer er det festivaler som gjelder. Men først: Ut med plata, ut og spille. Vi er vanvittig klare. Ingen vil bli skuffet. Det garanterer jeg.

**LES OGSÅ:

LES MER:

Har du noen gang spilt i en by med tigre i gatene? Det har Perkapellas Tarjei Nygård

Publisert:
 1. Stavanger
 2. Musikk

Stavanger-bandet Hold Fast gir seg: – Vi legger ballen død og går ut med stil

Slipper den siste låta i januar. Så er det slutt.

Publisert:
 • Håvard Tanche-Larsen Knutsen

Relaterte artikler

 1. AKTUELT
  Denne gjengen er større i Spania enn de er hjemme i Stavanger
  4 ÅR SIDEN
 2. AKTUELT
  5 ting du kan gjøre i helgen
  6 ÅR SIDEN
 3. AKTUELT
  Nok et band er klare for Mablis
  5 ÅR SIDEN
 4. AKTUELT
  Espen (34) jobbet som slakter i 15 år. I dag er han vegetarianer. Her kan du bli litt bedre kjent med Tou Scenes nye musikksjef
  5 ÅR SIDEN
 5. AKTUELT
  Brødrene John og Sigbjørn Håland var på vei oppover med THE SHOCK!, men så ble det stille. Nå satses det elektronisk
  4 ÅR SIDEN
 6. AKTUELT
  Tasta – ny hovedleverandør av rock
  3 ÅR SIDEN