– Mange følger plastiske kirurger på «Snapchat»

Daglig eksponeres unge av unaturlige skjønnhetsidealer på sosiale medier, og plastisk kirurgi er i ferd med å normaliseres. – Jeg tror at mange kjenner på et kroppspress, men at man ikke tør å si det høyt.

Publisert:
- Det er mye snakk om kroppspress, men vi jenter må bli flinkere til å være fornøyde med oss selv, sier Karoline Kristiansen og Juni Margrethe Torridal. Foto: Christina Østtveit.

Juni Margrethe Torridal (17) er videregåendeelev i Kristiansand. Hun og venninnen Karoline Kristiansen (17), mener jenter må bli flinkere til å være fornøyde med seg selv.

– Vi snakker jo av og til om kroppspress i jentegjengen – alt fra utseendet, trening og til hva man spiser, sier Kristiansen.

– Jeg tror det handler om at vi ønsker å bli sett, og akseptert av samfunnet. I mediene skapes det et bilde av hvordan vi bør være og se ut, tilføyer Torridal.

- LES OGSÅ:

LES MER:

Andrea (21): – Idealet mitt var jo barbie

- LES OGSÅ:

LES MER:

Restylane er på «alles» lepper – bokstavelig talt

Snakker om operasjoner

KRSby har denne høsten fokusert på skjønnhetshysteriet blant unge jenter. Flere klinikker i Kristiansand har opplevd en økning i antall unge kunder, som ønsker å endre på utseendet.

Begge jentene forteller at temaet er en snakkis på skolen.

Foto: Shutterstock / NTB Scanpix. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix.

– Jeg vet om flere som følger plastiske kirurger på Snapchat, og det er en del snakk om at man ønsker å fikse på utseende, forteller Kristiansen.

– Det snakkes mest om operasjoner på lepper og pupper. Ofte kan man ha et bilde av at dette høres så fint ut, men jeg er usikker på om man kan bedre selvfølelsen ved å gjøre en operasjon, legger Torridal til.

Hun sier videre at sosiale medier er med på å skape kroppspress.

– Jeg skal ærlig innrømme at jeg av og til kjenner på det. Dersom jeg for eksempel legger ut et bilde på Instagram, tenker jeg jo på om jeg får «likes» eller ikke, forteller hun.

Behov for undervisning

Venninnene kjenner ikke til det snakkes mye om intimkirurgi blant unge på skolen.

– Men det er trist at så unge jenter ønsker en slik operasjon, fordi de føler de ikke ser normale ut. Noen må sikkert gjøre operasjoner av medisinske grunner, men det blir jo noe helt annet, sier Kristiansen.

– Jeg mener det er et behov for bedre seksualundervisning i skolen. Da vi hadde det på ungdomsskolen, opplevde jeg at de ofte snakket kun til guttene om hva som normalt, fortsetter Torridal.

De er enige om at det uansett er viktig å kunne ha noen å snakke med, om ting som er vanskelige.

– Det er viktig å ha noen man stoler på. I jentegjengen prøver vi å si til hverandre så ofte vi kan at vi er bra som vi er.

- LES OGSÅ:

LES MER:

Andrea (21): – Idealet mitt var jo barbie

- LES OGSÅ:

LES MER:

Restylane er på «alles» lepper – bokstavelig talt

Publisert:

Demonstrerte mot fraværsgrensa: – Jeg føler at man blir syke av fraværsgrensa

– Det er så mange som allerede sliter med fraværet. Når da Torbjørn Røe Isaksen velger å slenge på 10 prosent, og han mener at dette skal hjelpe dagens ungdom, så føler vi egentlig at han bare straffer de og gjør det vanskeligere for folk.

Publisert: