Aktuelt

Disse politikerne digger elevene i Kristiansand

Resultatene fra skolevalget er klare, og elvene vil ha Arbeiderpartiet i posisjon.

Oppdatert:
  • Kjetil Reite
Mette Gundersen (Ap), Harald Furre (H), Stian Storbukås (Frp) og Jørgen Kristiansen (KrF) representerer moderpartiene som ungdomspartiene har debattert fram gjennom skoledebatter. Nå er valgresultatene klare.

Skolevalgene gir ofte en god pekepinn på hvilken vei vinden blåser i det virkelige valget. Hadde skolevalgene vært det endelige valgresultatet, ville Arbeiderpartiet blitt største parti med 26,1 prosent av stemmene. Det er en fremgang med 7,2 prosentpoeng fra skolevalget for fire år siden.

Frp, Høyre og KrF følger på de neste plassene med henholdsvis 15,4 14,5 og 9,5 prosent av stemmene.

– En pekepinn på hvordan det vil gå i kommunevalget, sier ordførerkandidat Mette Gundersen i Arbeiderpartiet, til Fædrelandsvennen.

LES OGSÅ: Disse kandidatene under 30 kan du stemme på

Unge Høyre-leder Amalie Gunnufsen sier at opposisjonspartiet Arbeiderpartiet slipper unna kjeften som regjerende Høyre, både lokalt og nasjonalt, får.

– Det er noe helt annet å sitte i posisjon og være den som får skylda for alt som har gått galt, enn å sitte i opposisjon og snakke om alt vi skal gjøre. Det preger nok resultatene, konstaterer Amalie Gunnufsen, leder i Unge Høyre i Vest-Agder.

Se resultatene for din skole nedenfor

Resultat for alle skolene i Vest-Agder

Publisert:
Oppdatert:

Valgforsker: – Skolevelgerne er mindre radikale enn vanlige velgere

Valgforsker mener resultatet etter skolevalget er oppsiktsvekkende. – At MDG gjør det svakt og Frp sterkt er mot forventningen.

Oppdatert: