Sørlandet har Norges beste studentsamskipnad

SiA setter ny rekord i kundetilfredshet, og scorer høyere enn Oslo, Bergen og Stavanger.

Oppdatert:
SiA tilbyr tjenester til alle studenter i Agder. Flesteparten av disse går på UiA.

– Dette er utrolig inspirerende, og vi er kjempestolte, sier administrerende direktør Pål Harv i Studentsamskipnaden i Agder.

Ca. hvert tredje år blir det utført en stor undersøkelse av landets studentsamskipnader, hvor kundetilfredsheten måles. I 2014 var SiA også best i landet, delt med Bergen, med en kundetilfredshet på 71 prosent. Nå har den økt til 74 prosent, og SiA ligger tre prosentpoeng foran andreplassene i Stavanger og Bergen.

LES MER:

Tolv UiA-studenter tatt i eksamensjuks

Stort tilbud

– Jeg har bare hatt jobben siden april, så jeg kan ikke ta æren for dette. Det er all grunn for min forgjenger og de ansatte å være stolte av resultatene, og vi skal jobbe tett med studentene videre, sier Harv.

Studentboliger er etterspurte hos SiA.

Undersøkelsen har blitt gjort av Kantar TNS, tidligere TNS Gallup. Alle aktivitetene til SiA blir vurdert, og det er mildt sagt et stort tilbud.

– Først og fremst bistår vi mange med studentbolig, og kantinene er også hyppig brukt av mange. I tillegg kommer helsetjenester, bokhandelen, treningstilbud, barnehager og Østsia og Bluebox, i tillegg til støtte til kulturarrangementer, sier leder for marked og kommunikasjon, Grethe Broen.

LES MER:

Her er de 10 mest populære studiene på UiA

Flere tusen studenter benytter seg av SiAs tilbud.

Vil bli bedre

Ifølge henne er det spesielt én ting de ønsker å forbedre seg på videre.

– Vi kan alltid bli bedre på informasjon, der kommer vi alltid dårligst ut. Noen vil ha mer informasjon, andre mindre, og vi må gi folk informasjon over sosiale medier i større grad. Vi har en bevisst satsing på å lytte til studenter, hva de ønsker og har nytte av, sier Grethe.

Med rundt 13.000 studenter i to byer tar de ikke resultatene for gitt.

– Det var stor jubel på kontoret da vi fikk vite resultatet av undersøkelsen, det føles fantastisk bra, sier hun.

Publisert:
Oppdatert:

Planlegger flere hundre studentboliger på Lund

Studentsamskipnaden i Agder har store planer for Elevine-tomta på Lund torv.

Publisert: