Nå skal han ha food truck på Torget

Fra april skal Tanken-gründeren servere fish & chips som nattmat på byen.

Publisert:
Joar Skorpe driver bensinstasjonen Tanken i Løkkeveien, og er også utdannet kokk (arkivfoto).

– Vi må ha noe ikke alle andre har, sier Joar Skorpe (39).

Han har fått tilbud fra Stavanger kommune om en food truck-plass på Torget. I fjor ga kommunen fire aktører hver sin plass til å selge nattmat.

Den gang ble Skorpe forbigått av andre søkere, men ettersom Wrap and roll nylig gikk konkurs, fikk han tilbud om plass likevel. Skorpe var nemlig nestemann på lista.

«Butikkavdeling»

Nå har Skorpe skaffet en kassebil som skal forvandles til en food truck. Den vil få samme rødfarge som de 24 Tanken-stasjonene Skorpe driver.

– Food trucken blir en slags avdeling av bensinstasjonbutikken på Løkkeveien, og kommer nok til å gå under navnet «Tanken-bilen». Enkelt og greit. De ansatte i butikken i Løkkeveien får tilbud om å jobbe i bilen, sier Skorpe.

Tanken-bilen kommer med nytt nattmat-alternativ.

I 2014 åpnet han sin første Tanken-stasjon, men egentlig er han utdannet kokk, og har jobbet åtte år offshore.

— Jeg husker jeg en torsdagskveld i Nordsjøen satt og kikket på Finn.no da jeg kom over annonsen for stasjonen i Løkkeveien. Styrmannen om bord fyrte meg opp, og så la jeg inn et bud. Et skambud. Fredag ettermiddag kom meldingen om at stasjonen var min. Det var ingen andre bud. Jeg hadde lagt inn forbehold om at jeg fikk lån, og det fikk jeg. Nå har jeg drevet stasjonen i tre og halvt år. Jeg er stolt over å være kokk og har prøvd å ta med meg god mat inn i stasjonen, har Skorpe tidligere sagt til Aftenbladet.

I 2017 kom kommunen med nye food truck-regler for byen.

Vil prøve mye løye

Målet er å ha food trucken klar til påske.

– I utgangspunktet har vi søkt om å servere fish & chips, fordi vi tenkte på hva som er god nattmat. Men vi vil nok prøve mye løye, vi. Med kort vei til lageret i stasjonsbutikken er det lett å endre menyen, sier Skorpe.

Han trekker frem kebabpizza, vegetarpizza og panini som alternativer.

– Hvis det blir godt salg, kan vi stå på dagen også, da gjerne med andre ting, som innbakt laks, sier Skorpe.

Avtalen med kommunen er at food trucken minimum skal være på plass to kvelder i uken i vintersesongen, og fire i sommersesongen. I tillegg kan det bli aktuelt å søke om å stå på andre arrangementer.

LES OGSÅ:

Nå skal Thomas (27) åpne kafé på VålandSå glad blir du når du kan åpne restauranten du har drømt om i to årAndreas (26) fra Byhaugen var bilselger. Nå åpner han restaurant i de gamle Tango-lokalene
Publisert:

TankenBilen føler seg mobbet ut av Torget

Foodtrucken TankenBilen trekker seg fra å selge nattmat på Torget. Grunnen er at de føler seg mobbet ut av sentrum.

Oppdatert: