Dette lokalet i Gamle Stavanger har stått tomt i ti år. Nå åpner snart en ny kafé dørene

The Cornerstone Café håper å åpne i løpet av nær framtid.

Oppdatert:
NY KAFÉ: Snart åpner en kafé dørene i Gamle Stavanger.

– Vil dere ha kaffe?

– Ja, takk!

– Ja, altså... Vi har bare instant kaffe, foreløpig. Vi er ikke helt på plass! Aller helst skulle vi ha åpnet i løpet av sommeren, men det rakk vi ikke. Gammelt bygg med mange overraskelser, dette her.

Ivar Thoralf Oftedal (29) og Lutz Andreas Fleischer (35) har hatt nok å henge fingrene i de siste månedene.

I mai overtok de lokalet i Øvre Strandgate 79, i hjertet av Gamle Stavanger. Da hadde det stått tomt i over ti år. Egentlig var planen å fikse det i stand til et kontorbygg.

– Men så fant vi ut at dette var en perfekt lokasjon for en kafé, så vi heiv oss bare i det! sier Oftedal, som er daglig leder for kafeen.

Følg Byas.no på Facebook!

DAGLIG LEDER: Ivar Thoralf Oftedal har ikke drevet kafé før, men gleder seg til å ta fatt på denne.

Gammelmoderne stil

Den gode kaffen og den endelige bevillingen fra kommunen er kanskje ikke på plass ennå (begge deler skal være rett rundt hjørnet), men det er både tapetserte vegger, nye toaletter, retro skinnmøber og trestoler. Ja, det meste, egentlig.

– Det har vært mye jobb, og vi har gjort det meste av oppussingen selv (med god hjelp fra Hinna Bygg, journ.anm.). Vi har revet ut vegger og tak og satt i nytt, malt gulv og fått på plass helt nye toaletter. Elektriker og rørlegger har vært her. Alt, egentlig, sier Fleischer.

Vi har satt vårt eget preg på det, med ting som er litt mer «oss».

– Vi har gått for en litt gammel stil, tatt i betraktning hvor vi er (Gamle Stavanger, liksom, journ.anm.), men det skal ikke føles som at du kommer inn i bestemors stue. Vi har satt vårt eget preg på det, med ting som er litt mer «oss», sier Oftedal.

Av slike ting finner man blant annet en pirat, en vikinghjelm, dødninghoder og en miniatyrbyste av Albert Einstein på og over kaffebaren. Og en oransje blekksprut.

Men utenom det, ser det noenlunde slik ut:

GAMMEL STIL: Men med moderne preg. Det nærmer seg åpningsklart.

Cruise-turister <3

Konseptet er ikke helt satt i stein ennå, men de starter i hvert fall opp som en helt enkel kafé, med god kaffe og litt diverse bakst, kaker og sandwicher levert til dem av Kanelsnurren.

Ingen av dem har noe erfaring med kafédrift fra tidligere. Oftedal har tidligere jobbet innen alt fra barnehage til bar, mens Fleischer for det meste har studert. Begge trengte nå noe å gjøre, og da kunne de ikke la denne muligheten gå fra dem.

Fra mai til september er det tusenvis av cruise-turister som går her, så det passer oss jo fint.

– Vi må alle begynne en plass. Vi tar imot gode råd både fra naboer og andre i bransjen. Vi er blitt veldig glad i de på Hanekam, for å si det sånn. Vi var litt spontane og kastet oss i dette, sier Oftedal.

– Tror dere det er godt marked for en kafé i Gamle Stavanger?

– Fra mai til september er det tusenvis av cruise-turister som går her, så det passer oss jo fint. Ellers blir det spennende å se hvordan det kommer til å bli brukt av lokalbefolkningen, sier Fleischer.

– Tilbakemeldingene fra folk i nabolaget har i hvert fall vært overveldende. De som bor her må jo ellers ned i sentrum for å ta en kaffe og spise lunsj, legger Oftedal til.

GIFT: Foreløpig er det bare instant kaffe å oppdrive i koppene, men det blir det snart slutt på.

Allerede planer om å utvide

Allerede før åpning er det så smått begynt å legges planer om utvidelse.

– Vi ser absolutt muligheter til å utvide etter hvert, både når det gjelder hva vi serverer, men også at vi for eksempel kan få på plass en liten scene av noe slag. Kanskje vi kan ha små konserter, foredrag og stand-up, sier Oftedal og legger til:

– Det er mulig vi søker om skjenkebevilling etter hvert, sånn at vi kan servere øl og vin også. Vi ser potensiale for mye mer, men en plass må vi jo bare begynne, så vi starter enkelt. Hva som skjer videre er litt avhengig av hvem som kommer til å bruke oss. I første omgang vil vi bare prøve å lage et miljø her

– Når blir det åpning?

– Det gjenstår litt småplukk her og der, men vi håper på åpning i slutten av denne måneden. Med forbehold!

KAFÉ-DUO: Fleischer og Oftedal skal drive kafeen sammen.

Mer fra Byas.no:

LES MER:

* Fortou har endelig åpnet dørene i bakgården til Tou Scene

LES MER:

* Nytt streetfood-marked på Hall Toll: – Forrige gang solgte vi over 5000 retter på tre dager

LES MER:

* André var norgesmester i ett minutt. Så ble han disket - fordi han bannet

Publisert:
Oppdatert:

- Vi fikk så mange blomster under åpningen at vi spøkte med at vi kunne åpne blomsterbutikk også

Brostein Kafé åpnet dørene i Gamle Stavanger forrige onsdag.

Publisert: