Aktuelt

Astrid og Hilde skal åpne kafé i dette lokalet i Stavanger sentrum

Nå blir de gamle lokalene til «Mama Afrika» til kafeen «Lunt og Lekkert».

Publisert:
  • Håvard Tanche-Larsen Knutsen

Hilde Brenne Rugås og Astrid Sæbø har gått i gang med å gjøre det tidligere restaurantlokalet i Hetlandsgata om til en ny kafé. FOTO: Håvard Tanche-Larsen Knutsen

– Ikke har vi penger og heller ingen ansatte. Det er kun oss og det setter selvsagt noen begrensninger. Vi begynner forsiktig, men vi har «en sekk» med ideer, sier Astrid Sæbø (52).

– Men de ideene kan vi ikke røpe nå. Vi er redde for at noen vil stjele dem, sier Hilde Brenne Rugås (54) og ler.

LES MER:

I slutten av november tok de to venninnene over de gamle lokalene til Mama Afrika, som gikk konkurs i begynnelsen av samme måned.

Restaurantlokalet blir til kafé. Om alt går etter planen åpner «Lunt og Lekkert» dørene i januar.

Følg Byas.no på Facebook!

Gamle kolleger

Det å servere mat og drikke er ikke helt ukjent de to gründerne.

Rugås og Sæbø er gamle kolleger i SAS. Der jobbet duoen som flyvertinner i nærmere 20 år.

De gikk begge lei av livet i lufta. Nå satser de alt på en kafé i hjertet av Stavanger.

– Jeg har alltid hatt det i bakhodet: At det ville vært gøy å åpne et spisested. I mitt neste liv er jeg sikker på at jeg hadde blitt kokk, men jeg vet jo ikke om det blir et neste liv, sier Rugås og smiler.

Planen var egentlig å åpne på Kvadrat, men da lokalet i Hetlandsgata dukket opp på Finn, kunne de ikke si nei.

LES MER:

* Her får du billig og bra mat i Stavanger

LES MER:

* Her får du bra og billig mat i Sandnes

– Vi har hatt flere møter med huseier. Han var positiv og likte konseptet vårt, så det har egentlig gått ganske fort, sier Rugås.

Hvis alt går etter planen, åpner de to kafédebutantene i januar. FOTO: Håvard Tanche-Larsen Knutsen

Ikke skremt

Den forrige leietakeren gikk konkurs etter ett år.

Noen få uker etter at konkursen ble kjent, flyttet de to kvinnene inn med sin bedrift.

At den forrige eieren ikke fikk bedriften til å gå rundt, bekymrer ikke disse to.

– Det er mange som legger ned, men flere blir nok påvirket av nedgangen i oljeindustrien, sier Rugås.

– Og dette er ikke gourmet, sier Sæbø.

Hos «Lunt og Lekkert» skal det serveres grøt, frokost- og lunsjpakker, brød, rundstykker og en varmrett som varierer fra dag til dag.

De to skal også drive catering.

– Konseptet er et frokost-/lunsjsted, sier Sæbø.

– Men det kan dukke opp andre ting etter hvert, legger Rugås til.

LES MER:

* Her kan det koste deg over 1000 kroner dersom du ikke møter opp

LES MER:

* Denne Stavanger-restauranten kan bli kåret til den beste i Norden

En del gjenstår

Menyen begynner å nærme seg ferdig, men det er fortsatt noe som gjenstår.

Afrika-looken skal bort. Det skal bli lunt og lekkert.

Jeg er ikke så nervøs, men det er klart vi er spente begge to.

– Vi har fått litt konsulentbistand som skal hjelpe oss med å bytte ut fargene i lokalet. Farger er ikke vi ekspertene på, sier Sæbø.

– Så beholder vi møblene og fjerner Afrika-veggen, svarer Rugås.

– Også skal vi få oss en skikkelig disk, legger Sæbø til.

LES MER:

* Dette lokalet i Gamle Stavanger har stått tomt i ti år. Nå åpner snart en ny kafé dørene

LES MER:

* - Vi fikk så mange blomster under åpningen at vi spøkte med at vi kunne åpne blomsterbutikk også

Selv om kafeen ikke åpner før i januar, har kvinnene så smått begynt å selge noen varer.

Fram til 19. desember er det mulig å bestille gavepakker i forskjellige størrelser.

Pakkene inneholder råvarer som Rugås og Sæbø vil benytte seg av når de åpner kafeen neste år.

– Og hvordan er følelsen før dere åpner dørene? Spente, nervøse?

– Jeg er vel mest utålmodig, sier Sæbø.

– Jeg er ikke så nervøs, men det er klart vi er spente begge to, sier Rugås.

Mer fra Byas:

LES MER:

Stavanger-kokk med sterk pallplassering i sushi-VM

LES MER:

Gull-gutta: Filip og Tony tok Norges første gull i årets kokke-OL

LES MER:

En djevel på sablering av champagne

LES MER:

Guide: Fire fantastiske restauranter i Stavanger og Sandnes med terningkast 6

Publisert:
  1. Stavanger

Lunt & Lekkert er konkurs

Spisestedet åpnet i Hetlandsgata i januar i år. Ni måneder senere er de konkurs.

Oppdatert: