Andreas (22) er første skeive «Ex On The Beach Norge»-deltaker: – Dette vil skape reaksjoner siden jeg kommer fra Sørlandet

I den andre sesongen av skandaleserien «Ex on the Beach Norge» er Andreas Østerøy (22) fra Lillesand hentet inn for å skape en litt annerledes dynamikk i gruppa: Han er nemlig den første åpne skeive deltakeren.

Oppdatert:
Andreas Østerøy (22) fra Brekkestø i Lillesand er en av årets åtte første deltakere i sesong to av «Ex on The Beach Norge».

– Jeg elsker oppmerksomhet, jeg bare må ha det. Det gir meg bensin, og om jeg får et kompliment har jeg energi noen dager. Men dette vil skape reaksjoner siden jeg kommer fra Sørlandet. Mange vil synes at dette er ganske negativt. Jeg brukte fem år fra jeg selv visste at jeg var homofil til jeg turte å si det til noen. Så jeg har uansett hatt min kamp i livet, sier «Ex on The Beach Norge»-deltaker og modell Andreas Østerøy (22) til VG.

Han er en av de åtte deltakerne som landet på på den afrikanske øya Mauritius i januar, for å starte innspillingen til den andre sesongen av den norske utgaven av skandaleserien «Ex On The Beach Norge».

Discovery Networks Norway opplyser til KRSby at datoen for sesongpremieren ikke er fastslått, men at det mest sannsynlig vil bli rett etter sommeren.

Videre sier sørlendingen til VG at han har vært klar over sin egen legning siden 12-årsalderen, og kom ut av skapet under sitt andre år på videregående skole. Siden han vokste opp i Lillesand med kristne foreldre, opplevde han prosessen til tider som utfordrende.

Deltakerne i «Ex on the Beach Norge», sesong 2: Richard Liedholm, Johanne Aasgaard, Ulrik Giske, Siv Meyer, Henrik Grønvik, Therese Pedersen, Andreas Østerøy og Victoria Øren Hammer.

Gode seertall

Discovery Networks Norway beskriver serien som en av de mest suksessfulle satsingene de har hatt i Norge, etter at den første sesongen ble en publikumsmagnet i fjor:

«I snitt er hver episode (av første sesong i 2018, journ.anm.) sett av 370 000. Av disse er 267 000, 72 prosent, digitale seere, og strømmetallene fortsetter å legge på seg», hevder nettverket i en pressemelding.

Programdirektør i Discovery Networks, Eivind Landsverk, utdyper i pressemeldingen at målet med satsingen var å trekke de unge seerne.

– Dette er første gang for vår del at vi ser at strømmetallene knuser de tradisjonelle seertallene. Men det var også formålet med denne serien. «Ex on The Beach» ble bestilt nettopp med det formål å trekke til seg unge seerne som ikke lenger bruker like mye tid på tradisjonell TV. Og det kan vi vel konstatere at vi har klart. 80 prosent av seerne er under 40 år. Dette er utrolig gøy, sier Eivind Landsverk, programdirektør i Discovery Networks.

Haglet inn kritikk: – De sender et overgrep

Den første sesongen av «Ex on the Beach Norge» skapte rabalder i norsk presse.

Men til tross for gode seertall har den kontroversielle serien også fått rikelig med kritikk for fjorårets sesong.

DIXI ressurssenter mente at TVNorge sendte et overgrep da to kvinnelige deltakere i sesong en presset en mannlig deltaker til sex, mot sin vilje.

– Det vi reagerer på er at de velger å sende noe, som i juridisk forstand kvalifiseres som overgrep. Når man motsetter seg en seksuell handling så skal det bli respektert og man skal slutte. Hvis man da fortsetter å tvinge noen, er det i grov forstand en voldtekt, sier Rannveig Kvifte Andresen, daglig leder ved DIXI ressurssenter til TV 2.

Manager Erland Brakke, som representerer en rekke kjendiser som John Arne Riise, Stella Mwangi og Carina Dahl, har også kritisert storsatsingen. Han mener deltakerne blir behandlet dårlig, i tillegg til å få dårlig betalt:

– Jeg mener at deltakerne blir behandlet som apekatter, som kun får peanøtter i retur. De blir oppfordret til å ha sex og til å presse seg selv, og selv pornoskuespillere må ha bedre vilkår. Dette er ikke én av Norges største TV-kanaler verdig, sier Bakke til VG.

Mediesjef i SBS Discovery, Hanne McBride, uttalte på vegne av kanalen at hun ikke var enig i Bakkes beskrivelser av serien.

Publisert:
Oppdatert:

Bonus-sesong: – En selvfølge at vi vil gi seerne mer av det de liker

Det blir en ekstra sesong med Ex and The City på Dplay - med Siv Meyer fra Vigrestad.

Publisert: