Landstreff-artist arrestert i Stockholm: Uvisst om rapperen kan opptre i Kongeparken

Den amerikanske rapperen Gerald Earl Gillum (28), bedre kjent som G-Eazy, ble arrestert i Stockholm natt til torsdag. Akkurat nå befinner han seg i en rettssal i den svenske hovedstaden.

Oppdatert:
Den amerikanske rapperen G-Eazy ble arrestert i Stockholm natt til torsdag. Her fra en konsert i Minneapolis i februar tidligere i år.

– Status nå er at G-Eazy befinner seg i en rettssal i Stockholms tingrett med sin forsvarer. Vi venter på dommen nå. Han regner med å spille i Stavanger i kveld dersom han ikke dømmes til fengsel, skriver journalist Åsa Asplid i den svenske avisen Expressen i en e-post til Byas.

G-Eazy kjemper en intens kamp mot klokka for å rekke konserten han skal ha på Landstreffet fredag kveld.

Ifølge programmet skal artisten på scenen klokka 18.00, men konserten kan bli utsatt til senere på kvelden dersom artisten drar fra Stockholm i løpet av ettermiddagen.

LES OGSÅ:

LES MER:

Nå er festen i gang i Kongeparken

Slåsskamp

Artisten ble arrestert av svensk politi natt til torsdag etter bråk på en nattklubb.

Onsdag hadde 28-åringen spilt en konsert i den svenske hovedstaden. Etter konserten bar det videre til utestedet Solidaritet i Stockholm sentrum.

Svenske Expressen siterer et vitne som forteller at et slagsmål startet i VIP-rommet på nattklubben i 03-tiden.

En fan skal ha spurt rapperen om å få ta et bilde. Gillum sa nei, men bildet ble tatt likevel.

– Da er helvetet i gang, alle begynner å slåss. Nevene fyker til høyre og venstre, sier Tevin Lindberg (22) til Expressen.

Vakter klarte til slutt å bryte opp kamphanene. Politiet kom til stedet og førte rapperen ut av klubben og inn i en politibil.

Det spøker for opptredenen til G-Eazy på Parkscenen under Landstreffet. Presseansvarlig Therese Oddsen sier at festivalen ikke har hørt fra managementet til artisten.

Ingen informasjon

Presseansvarlig Therese Oddsen sier at festivalen ikke har hørt fra managementet til artisten.

– Jeg har ikke fått noe mer informasjon enn at han er på scenen klokka 18.00. Alt avhenger av hva utfallet blir i Sverige, sier hun.

– Har Landstreffet en backup-plan dersom artisten ikke møter opp?

– Det ønsker jeg ikke å spekulere i. Det er en problemstilling vi må ta der og da, sier hun.

I varetekt

Ifølge både Aftonbladet og Expressen ble G-Eazy satt i varetekt etter hendelsen natt til torsdag. Politiet var redd for at artisten skulle forlate landet og komme unna en eventuell straff.

Svenske P3 skriver fredag at G-Eazy er siktet for tre lovbrudd. Vold mot offentlig tjenestemann, å motsette seg arrest og besittelse av kokain.

Ifølge P3 erkjenner artisten seg skyldig i alle punktene.

– Jeg husker ikke at jeg slåss med noen. Jeg husker at noen holder meg nede og at jeg prøver å komme meg fri, forteller G-Eazy til det svenske mediet.

G-Eazy er en av headlinerne til årets Landstreff. Han skal opptre på Parkscenen, den største av de fem scenene under festivalen.

MER FRA BYAS:

LES MER:

Russetiden sto i fare etter hærverk: Nå er bussen tilbake på veien

LES MER:

Hit kommer 14.000 russ i helga

LES MER:

Her er alt du trenger å vite før Landstreffet i Kongeparken

Publisert:
Oppdatert:

G-Eazy kommer til Kongeparken rett fra rettsalen i Stockholm

Landstreffet for russen måtte gjøre forskyvninger i programmet slik at den amerikanske superartisten rakk fram - to timer forsinket - direkte fra varetektsfengsel og rettssak i Sverige.

Oppdatert: