Kristiansandsskatere vant drømmebillett til L.A.

Kvalifiserte seg til verdensfinale i Wild In The Parks.

Oppdatert:
Jonas Carlsson i aksjon. Foto: Lars Gartå.

Jonas Carlsson (12) fra Kristiansand vant i helga Wild In The Parks sin Trondheim-utgave og er dermed kvalifisert til verdensfinalen, som arrangeres i Los Angeles’ mest kjente skatepark, The Berrics.

– Det er i Los Angeles all skatingen skjer. Jeg skal skate i The Berrics der alle proffene skater når det ikke skater i gatene. Det er en drøm som går i oppfyllelse, sier Carlsson, som tidligere i år ble norgesmester i bowl.

Ni dagers USA-tur

Han reiser den 14. oktober og blir i skatehovedstaden i ni dagers tid. Det var de tre beste i klassen som fikk startpass til verdensfinalen, og Petter Brunvatne fra Kristiansand klarte også å kvalifisere seg til konkurransen i California.

Se video av Jonas i aksjon nedenfor!

Webtv - FVN

– Konkurransen i dag var en tjue minutters lang «jam», der det var tre plasser i parken hvor man skulle sette så gode triks som mulig, sier Carlsson.

Kickflip 270 lip

Skateren trekker fram at han for første gang klarte en kickflip 270 lipslide, et triks der du hopper opp og får brettet til å rotere rundt seg selv samtidig som du vrir kroppen 270 grader.

Man lander så baklengs på en jernstang på brettet før du roterer av stangen og lander i samme retning som du begynte trikset i.

Tekst: Fædrelandsvennen.

Publisert:
Oppdatert:

Jonas (12) har internasjonal skate-suksess

Spons fra Spania og billett til konkurranser i USA. Ikke verst for en gutt som nettopp begynte i 8. klasse!

Publisert: