P3-Christine om Stavanger, Kygo-haterne og Norges mest spennende artist akkurat nå

Christine Dancke er klar for 16. mai-fest på Tou Scene.

Publisert:
SLAPPER AV: Christine Dancke har mange jern i ilden, men veldig flink til også å slappe av, ifølge henne selv.

På twitterprofilen står hun ganske beskjedent oppført med «bare» DJ & Radiohost.

Fra Wikipedia-siden hennes kan vi imidlertid ramse opp P3-programleder, DJ, rapper, frilansskribent, låtskriver, musikkanmelder, sosiolog, treningsintruktør og SV-politiker.

- Du har mange jern i ilden?

\- Ja, det har vært ganske mye opp igjennom. Noe av det er litt i dvale. Jeg rapper ikke så mye lenger, og driver ikke så mye med politikk heller. Men jeg sier i dvale, for man vet jo aldri hva som skjer!

LES MER:

Paradise Hotel

LES MER:

16. mai-festen @ Tou Scene

**LES OGSÅ:

LES MER:

Fire nye artister klare for Lydbølger

Bra folk i Stavanger

\- Jeg håper det blir kjempegøy! Jeg har hørt så utrolig mye bra om det stedet. De fleste stikker innom der på Norges-turné, og flere norske artister jeg har hatt på besøk hos meg, skryter voldsomt og kan nesten ikke vente med å komme tilbake dit.

I FJOR: Sist Christine var i byn var under VG lista-showet i fjor. Utrolig mange møtte opp for å se blant annet Salsa Tequila-Nilsen.

Dette blir imidlertid første gangen Christine er på Tou Scene. Men det er ikke første gangen hun er i Stavanger.

- Hva er inntrykket ditt av byen?

\- Dritdyrt!

\- He, he. Men morsomt. De dyreste byene i Norge er som regel også de hyggeligste. Sist jeg var der, var på VG lista-turneen i fjor sommer. Det er så mye bra folk. Men jeg er jo en person som bare elsker Norge. Mange spør meg hvorfor i all verden jeg er i Norge når jeg driver på med det som jeg driver på med, men jeg bare elsker dette landet!

**LES OGSÅ:

LES MER:

Kultursjokk i Stavanger: - Nå må jeg betale for drinkene mine selv

Har stor tro på Lido

- Du slår jo et slag for norske artister på P3 også?

\- Ja, det er så få steder norske artister kan vise seg fram. Det er liksom få som får komme på Skavlan og Lindmo, men det finnes jo så mange andre!

- Hvem er den mest interessante norske artisten akkurat nå, slik du ser det?

\- Ah, det er så utrolig mange som har til gode å bli oppdaget av de aller fleste. Men jeg tror jeg er nødt til å si Lido. Tidligere kjent som LidoLido. Det er få som veit at han driver med elektronisk musikk, og han er bare helt fantastisk. Han lager utrolig mye kule ting, reiser rundt i verden og turnerer og produserer for masse folk.

BARE LIDO: Haugesunds-gutten Lido - mindre kjent som Peder Losnegård - er den mest spennende norske artisten akkurat nå, mener Christine.

Kygo-haters go home

Og apropos elektronika. Christine Dancke har lite til overs for gamlinger som preiker skit om Kygo.

\- Det er som jeg skrev på Twitter. Det er lett å hate på gamle menn som kritiserer Kygo. Tropical house er nok ikke det som ligger mitt hjerte nærmest, men jeg synes det er merkelig å bruke tiden på å klage på hva han gjør. Det er ikke hans feil at folk elsker det. Han er jo verdens fredeligste og snilleste type. Hvis det plager deg sånn, er det jo bare til å la være å høre på, sier Dancke tydelig engasjert.

\- Og så må jeg få lov til å legge til: Artister som Kygo er inngangsporten til elektronika for mange. Det er gjerne ikke den musikken kredfolka synes er innafor, men for mange er dette starten på det å like sjangeren – og mange blir dedikerte fans for livet. Og dét skal man ikke undervurdere.

- Hva er din guilty pleasure, da?

\- Nei, jeg synes ingenting er flaut, jeg. Jeg sier det som regel som det er. Men jeg har et softspot for noe jeg ikke orker å spille ute selv fordi det kan bli litt masete, og det er Swedish House Mafia. Det er ikke den musikken jeg egentlig liker, men da jeg fant meg sjøl på en sånn Swedish House Mafia-greie holdt jeg på å dø av glede. Det var så bra!

**LES OGSÅ:

LES MER:

Husker du disse 18 russelåtene?

Publisert:

Hvem er artistene som kommer til Utopia? Her får du svaret!

Kygo kjenner du til, men hvem er fra Jørpeland? Hvem er medlem i mafiaen? Og hvor mange nederlandske dj-er og produsenter har Utopia egentlig fått plass til?

Publisert:
  • Leif Tore Lindø