Sturle Dagsland (25) synger med ulver på sin nyeste singel

Og gir bort trusene sine til blodige tv-stjerner med fine modell-koner.

Oppdatert:
Sturle Dagsland (25) fra Stavanger EP-debuterer i 2016.

Sturle Dagsland (24) fra Stavanger slapp nettopp sin ferskeste singel, «Guaifing». Dette er første låt på hans kommende EP, som vil bli utgitt en eller annen gang i 2016.

Og det er litt av en reise dette EP-eventyret har resultert i.

Innspillingene er nemlig gjort på alt fra Sovjetiske marineskip i Øst-Europa, forlatte industriområder i Russland, konsentrasjonsleirer i Tyskland, et fyrtårn i Nordsjøen og på sledetur med ulvehunder nord for polarsirkelen.

Dagsland og hans trio er for tiden på Europa-turné, og gjør de neste ukene en rekke festivalkonserter på Færøyene, i Norge, Sverige, Danmark, Tyskland, England og Finland.

Følg Byas.no på Facebook!

KOS: Sturle og ulvehund<3

– Forfulgt gjennom Moskvas gater

– Hvor er du akkurat nå, og hva gjør du akkurat nå?

– Akuratt nå slurper jeg i meg en slush med dobbelt sugerør i Trondheim. Jeg ankom akkurat fra København etter en utrolig fin og spesiell konsert på Nordic Music Night 2016 i Dome Of Visions. Dessverre sprengte vi lokalets kapasitet og fem hundre mennesker måtte få med seg konserten utenfra, sier Sturle.

– EP-innspillingen har foregått på steder litt utenom det vanlige – hvorfor har du valgt de stedene du har?

– Når jeg synger sammen med 200 ulvehunder i en liten jegerlandsby på Grønland, så gir ikke det den samme effekten som å synge sammen med parringsklare nabokatter på Tasta, eller parringsklare mennesker utenfor Crazy Piano.

Vi har flere ganger opplevd å bli forfulgt gjennom Moskvas gater av fjorten år gamle russiske jenter som ønsker seg noe de i Russland kaller «selfies».

– Vi har også hatt flere lengre opphold på steder som det gamle fyrtårnet på Utsira, det myteomspunnede havforskningsskipet Vityaz (brukt av blant annet Jacques-Yves Cousteau og Thor Heyerdahl), en konsentrasjonsleir i Tyskland, og flere andre fine områder hvor vi har tatt opp mye musikk.

– Hvilket sted likte du deg best?

– Vi har blitt utrolig godt mottatt i Russland, og har flere ganger opplevd å bli forfulgt gjennom Moskvas gater av fjorten år gamle russiske jenter som ønsker seg noe de i Russland kaller selfies.

– Broren min Sjur likte seg særlig godt på det sovjetiske skipet Vityaz. Om morgenen spilte han kinasjakk med mannskapet, og hans gode tone med de russiske sjømennene gjorde at vi fikk en stående invitasjon til å bo på en gammel ubåt på neste Russland-turné.

TURNÉ: Sturle og trio reiser Europa rundt.

Kan dukke opp i tv-serie

– Sist vi snakket var i 2015. Hva er ditt aller beste minne fra året som gikk?

– Vi hadde det veldig gøy på Grønland, Iceland Airwaves 2015, Canada-turnéen, Tallinn Music Week 2015, når vi klappet hester på Færøyene, og såklart på Munkehagen 2015 hjemme i Stavanger.

LES MER:

Ja, når Sturle ikke er opptatt med å få truser kastet etter seg på scenen *(dette kommer jeg tilbake til)*, arrangerer han gratisfestivalen Munkehagen på Eiganes .

– Et par høydepunkter kan også kanskje finnes i drømmedagboken min. Jeg har hatt mange kule drømmer i 2015.

– Ny singel ute, og EP på vei – si litt om den kommende EP-en?

– Det kommer definitivt til å bli en veldig ekspressiv og dynamisk produksjon med alt fra nære og intime sanger, fylt med barnlige gleder til ekspressive drømmelandskap og energiske orkestralelektroniske rekviem.

Jeg har også fått gitt fra meg truser med mitt eget ansikt på – deriblant til en mørbanket og blodig Bam Margera.

– Utenom ny EP, hva annet har 2016 å by på for deg?

– Vi er for tiden på en Europa-turné. Vi har nettopp vært i Bergen, Færøyene og København hvor vi har spilt for fulle hus, og fortsetter nå turnéen videre i Trondheim, Oslo, Tyskland, England, Finland og Sverige. Etter dette tar vi en ny runde i studio før vi retter blikket mot Nord-Amerika.

– Sist vi snakket med deg, kunne du meddele at du aldri kjøper dine egne truser lenger, da du får nok av dem kastet etter deg på scenen. Har det kommet flere ting du kan stryke av shoppinglisten siden da?

– Av en eller annen grunn har jeg alltid blitt overrøst av gaver fra både fans og fremmede, og dette er vel en av de egenskapene ved meg selv som jeg setter mest pris på. Men jeg har også fått gitt fra meg truser med mitt eget ansikt på – deriblant til en mørbanket og blodig Bam Margera (han fra Jackass, red.anm.), som vi møtte etter konserten vår på Sommerfestivalen Secret Soltice. Han responderte på gaven med å rope «You're gonna wear this tonight, Babe!!» til sin vakre modell-kone.

– Og det er mulig at mine jojo-triks blir å se i hans nye tv-serie.

– Et rikt 2016 i vente der, altså - lykke til!

«Guaifing»

Mer fra Byas.no:

LES MER:

En av gutta bak The Shack åpner gastro-pub på Madla

LES MER:

Tar du lappen i Stavanger kan du havne i en Ford Mustang!

LES MER:

Nour flyktet fra krig og trusler om fengsel. I dag studerer han i Stavanger

Publisert:
Oppdatert:

Sturle Dagsland er klar med debutplate: Blir inspirert av alt fra norrøne tradisjoner til katter

I flere år har han turnert på festivaler over hele verden sammen med sin bror Sjur. Fredag slipper 29-åringen fra Stavanger det selvtitulerte debutalbumet «Sturle Dagsland».

Oppdatert: