Hall Toll og Fisketorget arrangerer sjømatfestival fra onsdag til lørdag

– Det er nå reker, sjøkreps og fisk smaker best.

Publisert:
  • Lars Hjalmarsson
Lavrans Gjønnes og Karl Erik Pallesen med festivalens dyreste rett. Du må ut med ti rekepenger for et skaldyrplatå. No som etter festivalens kurs tilsvarer 690 kroner.

Hall Toll hadde stor suksess med streetfood-festivaler i fjor. Denne vinterferien vil de lokke folk til byen med sjømat.

– Det er jo på denne tiden av året at sjømaten er best. Det sies at vi har det så kaldt i vannet at sjømat fra Norge er godt hele året, men du kjenner tydelig at den er enda bedre nå, sier daglig leder av Hall Toll, Lavrans Gjønnes.

Med seg på skipet har de Fisketorget, med landslagskokk Karl Erik Pallesen i spissen:

– For oss som driver med fisk, er dette rette årstiden å vise seg frem. Det er nå reker, sjøkreps og fisk smaker best. Og vinterferien er jo gjerne en rolig uke, så da er dette en fin mulighet til å lokke litt nye gjester, sier Pallesen.

Følg Byas.no på Facebook!

Aktivitet i byen

LES MER:

For halvannen uke siden inviterte N.B Sørensen og fire andre restauranter til gatemat-festival.

LES MER:

* Slik gikk det: Inviterer trolig til ny streetfood-festival til høsten Inviterer trolig til ny street food-festival til høsten

Restaurantene ville skape litt byliv i en måned som er ganske rolig for restaurantene.

Det samme ønsker Hall Toll og Fisketorget.

– Vi diskuterte for et par år siden om vi bare skulle ha stengt i vinterferien. Stavanger sovner gjerne litt i ferien, men folk er jo i byen. Vi bestemte oss for å gå motsatt vei, og heller skape noe aktivitet, sier Gjønnes.

LES MER:

Da Hall Toll arrangerte streetfood-festival i høst, solgte de 7500 retter på fire dager.

På sjømatfestivalen, blir det salg både på Hall Toll, og Fisketorget.

Stavanger sovner gjerne litt i ferien, men folk er jo i byen. Vi bestemte oss for å gå motsatt vei.

– Vi får inn ståbord, og har blant annet østersbar og kveitestand, sier Pallesen.

Og akkurat østersen ligger hjertet nært:

– Jeg er veldig glad i østers, og det er noe jeg håper flere skal få øynene opp for. Derfor serverer vi en variant med grønn te, tapioka og ponzu, det fremhever det som er godt i østersen, og skjuler det folk gjerne er litt redde for, forteller Pallesen.

LES MER:

– Den største utfordringen vår er at de som besøkte streetfoodfestivalen i fjor, fikk sine favoritter. Vi har fått mange spørsmål om det kommer til å bli gjensyn med retter derfra, forteller Gjønnes.

Karl Erik Pallesen og Lavrans Gjønnes tester rekeselfien!

Tradisjon

– Vi hadde streetfood-festival både i februar og oktober i fjor, nå går vi litt videre. Vi kjører på med kulisser, for å få folk i rett modus, og trykker opp rekepenger. Alt koster en rekepenge, sier Gjønnes.

En rekepenge koster 69 kroner, og kan brukes på både mat og drikke.

Vi håper at flere ønsker å være med på dette neste år, alle som vil er velkomne til å bidra.

– Du får mettende retter for det, eller et godt glass Chablis. Målet er at du skal bli fornøyd enten du vil spise billig, eller om du vil prøve deg gjennom matkartet, sier Gjønnes.

I år er det Hall Toll og Fisketorget som står for festivalen, neste år håper de på å engasjere en større del av byen.

– Vi håper at flere ønsker å være med på dette neste år, alle som vil er velkomne til å bidra, sier Gjønnes.

– Vi skal ikke prøve å bli en ny Gladmat. Vi prøver og feiler litt i år, og så håper vi at dette blir en tradisjon som flere har lyst til å være med på, sier Pallesen.

Mer fra Byas:

LES MER:

Her kan det koste deg over 1000 kroner dersom du ikke møter opp

LES MER:

Nå skal Sabi Sushi åpne omakase-restaurant i Oslo

LES MER:

Nå skal den populære restauranten utvide

LES MER:

Her kan du sjekke smileyen på ditt favorittspisested

Publisert:

– Vi kan slå fast allerede nå at det blir ny sjømatfestival neste år

Hadde bedre omsetning enn festivalen i fjor høst.

Publisert: