Hall Toll og Fisketorget arrangerer sjømatfestival fra onsdag til lørdag
– Det er nå reker, sjøkreps og fisk smaker best.
- Lars Hjalmarsson
Hall Toll hadde stor suksess med streetfood-festivaler i fjor. Denne vinterferien vil de lokke folk til byen med sjømat.
– Det er jo på denne tiden av året at sjømaten er best. Det sies at vi har det så kaldt i vannet at sjømat fra Norge er godt hele året, men du kjenner tydelig at den er enda bedre nå, sier daglig leder av Hall Toll, Lavrans Gjønnes.
Med seg på skipet har de Fisketorget, med landslagskokk Karl Erik Pallesen i spissen:
– For oss som driver med fisk, er dette rette årstiden å vise seg frem. Det er nå reker, sjøkreps og fisk smaker best. Og vinterferien er jo gjerne en rolig uke, så da er dette en fin mulighet til å lokke litt nye gjester, sier Pallesen.
Aktivitet i byen
For halvannen uke siden inviterte N.B Sørensen og fire andre restauranter til gatemat-festival.
* Slik gikk det: Inviterer trolig til ny streetfood-festival til høsten Inviterer trolig til ny street food-festival til høsten
Restaurantene ville skape litt byliv i en måned som er ganske rolig for restaurantene.
Det samme ønsker Hall Toll og Fisketorget.
– Vi diskuterte for et par år siden om vi bare skulle ha stengt i vinterferien. Stavanger sovner gjerne litt i ferien, men folk er jo i byen. Vi bestemte oss for å gå motsatt vei, og heller skape noe aktivitet, sier Gjønnes.
Da Hall Toll arrangerte streetfood-festival i høst, solgte de 7500 retter på fire dager.
På sjømatfestivalen, blir det salg både på Hall Toll, og Fisketorget.
Stavanger sovner gjerne litt i ferien, men folk er jo i byen. Vi bestemte oss for å gå motsatt vei.
– Vi får inn ståbord, og har blant annet østersbar og kveitestand, sier Pallesen.
Og akkurat østersen ligger hjertet nært:
– Jeg er veldig glad i østers, og det er noe jeg håper flere skal få øynene opp for. Derfor serverer vi en variant med grønn te, tapioka og ponzu, det fremhever det som er godt i østersen, og skjuler det folk gjerne er litt redde for, forteller Pallesen.
– Den største utfordringen vår er at de som besøkte streetfoodfestivalen i fjor, fikk sine favoritter. Vi har fått mange spørsmål om det kommer til å bli gjensyn med retter derfra, forteller Gjønnes.
Tradisjon
– Vi hadde streetfood-festival både i februar og oktober i fjor, nå går vi litt videre. Vi kjører på med kulisser, for å få folk i rett modus, og trykker opp rekepenger. Alt koster en rekepenge, sier Gjønnes.
En rekepenge koster 69 kroner, og kan brukes på både mat og drikke.
Vi håper at flere ønsker å være med på dette neste år, alle som vil er velkomne til å bidra.
– Du får mettende retter for det, eller et godt glass Chablis. Målet er at du skal bli fornøyd enten du vil spise billig, eller om du vil prøve deg gjennom matkartet, sier Gjønnes.
I år er det Hall Toll og Fisketorget som står for festivalen, neste år håper de på å engasjere en større del av byen.
– Vi håper at flere ønsker å være med på dette neste år, alle som vil er velkomne til å bidra, sier Gjønnes.
– Vi skal ikke prøve å bli en ny Gladmat. Vi prøver og feiler litt i år, og så håper vi at dette blir en tradisjon som flere har lyst til å være med på, sier Pallesen.
Mer fra Byas:
Her kan det koste deg over 1000 kroner dersom du ikke møter opp
Nå skal Sabi Sushi åpne omakase-restaurant i Oslo
Nå skal den populære restauranten utvide
Her kan du sjekke smileyen på ditt favorittspisested
– Vi kan slå fast allerede nå at det blir ny sjømatfestival neste år
Hadde bedre omsetning enn festivalen i fjor høst.
Relaterte artikler
- AKTUELTSkuffede ansatte etter Hall Toll-salget: – Jeg har aldri vært på Heidi’s, men det høres ut som en evigvarende Oktoberfest.4 ÅR SIDEN
- AKTUELTHall Toll-gjengen tilbake: – Me saknar kvarandre, og me saknar gjestane våre4 ÅR SIDEN
- AKTUELTNå blir det Heidi’s Bier Bar, lederhosen og tyrolerkjoler på Hall Toll4 ÅR SIDEN
- AKTUELTTirsdag kan du få deg et middagsmåltid gått ut på dato6 ÅR SIDEN
- AKTUELTRestefesten etter Gladmat uteble: – Vi solgte ut alt5 ÅR SIDEN
- AKTUELTSju Stavanger-restauranter på prestisjefull liste6 ÅR SIDEN