Aktuelt

Yngre bruker færre forsøk på å ta førerkort

De under 25 år trenger færre forsøk både på teori og praktisk kjøring for å få førerkort, enn de som er eldre. Det viser en ny studie.

Publisert:
  • NTB
En ny studie viser at de under 25 år bruker færre forsøk både på teori og praktisk kjøring for å få førerkort, enn de som er eldre.

Studien ved Nord universitet viser også at jo lengre tid det går mellom teoriprøve og den praktiske prøven, jo større er sannsynligheten for å stryke til praktisk prøve, skriver Forskning.no.

  • Følg Byas på Instagram!

Ifølge studien brukte elever over 25 år mer tid på å gjennomføre flere av stegene før praktisk prøve. I tillegg trengte de flere forsøk på å ta både teorien og den praktiske prøven, og brukte lengre tid mellom teoriprøven og den praktiske prøven.

LES MER:

Hadde du bestått teorien? Ta quizen her!

Forskerne har ikke undersøkt årsaken til at det er de yngste elevene som trenger færrest forsøk for å bestå førerprøven.

Studien viste for øvrig at det ikke var noen kjønnsforskjeller i gruppen, annet enn at menn har en lengre tidsperiode mellom avlagt teoriprøve og ferdigstilt opplæring enn kvinner.

LES MER:

Ønsker at kjøretimer skal gi gyldig fravær

Publisert:
  1. Førerkort

Sverre (18) har snart venta eit halvt år på å få køyra opp

Mange av koronareglane for køyreskulane er oppheva, men det er framleis lang ventetid på oppkøyring. Sverre Moe Lundberg har venta sidan november.

Publisert:
  • Toralf Larsen Vallestad
  • Elias Håvarstein