Flere studenter reiser på utveksling i utlandet igjen

Pandemien har i to år lagt en demper på norske studenters utvekslingsmuligheter i utlandet. Nå merkes det en pågang igjen.

Publisert:
Studenters muligheter for å studere utenlands er i ferd med å ta seg opp nå som pandemiens grep løsner i store deler av verden.

– Vi opplever at det er et høyt antall nordmenn som ønsker å dra til utlandet for å studere. Det er blant annet stort trykk på ANSAs informasjonssenter for studier i utlandet, sier president Sine Schei i studentorganisasjonen ANSA til VG.

Det var Khrono som omtalte saken først.

LES MER:

SiS vil ha flere studenter til Stavanger: Bygger velferdsbygg og inngår samarbeid med Utopia

De aller fleste universiteter og høyskoler i Norge avlyste utvekslingsprogrammene sine da pandemien la et lokk over verden for drøye to år siden.

LES MER:

Planene gikk i vasken for Lizelle og 240 andre UiS-studenter

Over halvparten av studentene ved Norges handelshøyskole (NHH) pleier i normale år å ta deler av utdanningen sin i utlandet, og like før pandemien var det rekordmange som dro utenlands. Etter to år med lave tall, er utvekslingstallene ved NHH nå mer eller mindre tilbake til normalen.

– Det er flott at vi er tilbake på det nivået. Ikke bare fordi det gir studentene en viktig erfaring, men også fordi det er et signal om at unntakstilstanden er over, sier prorektor for utdanning ved NHH, Stig Tenold.

LES MER:

Nå er det for første gang over 300.000 studenter i Norge

I år søker NHH-studentene seg først og fremst til Europa, mens det likevel er flere som drar til land i øst som Australia og Singapore.

LES MER:

Langt flere har over 1 million i studielån

LES MER:

Open dag på UiS: Dette tenker vgs-elevane

LES MER:

Realitystjernen (24) er på god vei mot to bachelorer: – Kjente på savnet etter å gå på skole

Publisert:

Siv (24) går den linja med flest søkjarar per studieplass i landet

Tollstudiet engasjerer skal ein skal tru søkjartala. For andre år på rad er det det mest søkte studiet ved UiS

Publisert: