Aktuelt

Vilde «kidnappet» Karoline. Nå er de lagvenninner i Vipers!

Vi tok en prat med to av Vipers-spillerne, for å bli bedre kjent med dem før onsdagens sesongstart.

Oppdatert:
 • Lena Rustan Fidjestad
Karoline Olsen og Vilde Jonassen fra Vipers Kristiansand er klare for onsdagens seriestart i Aquarama. Foto: Lena Rustan Fidjestad

I kaféen på Aquarama sitter kristiansandsjentene Vilde Jonassen (24) og Karoline Olsen (18), som akkurat er ferdige med kveldens treningsøkt. Vilde har vært en del av troppen til Vipers Kristiansand i fire år nå, mens Karoline smått begynte å trene med dem for to år siden.

Hun har ikke fått så mye spilletid ennå, men bidrar i enkeltkamper. Blant annet er hun med på laget onsdag kveld, når Vipers møter Sola i Aquarama, til sesongens første kamp.

[sc name=»Relatert klikksak» ]

– Karoline har vært som ei lillesøster

– Jeg har vokst opp med å gå på Vipers-kamper, med spillerne som forbilder, så det er veldig gøy å få være en del av det. Vilde har jeg sett opp til omtrent siden jeg lærte å gå, smiler Karoline.

Jentene har nemlig vært tett på hverandre i oppveksten, ettersom Vilde spilte på lag med søsteren til Karoline i AK28, Kristine Fjeldsgaard, med Karolines mor som trener. Seks år yngre Karoline var alltid med på treningene.

Jeg har vokst opp med å gå på Vipers-kamper, med spillerne som forbilder, så det er veldig gøy å få være en del av det

– Hun har vært som ei lillesøster for meg, så det er veldig gøy å plutselig spille på samme lag med henne. Nå er hun faktisk større enn meg, smiler Vilde.

– På cuper og lignende, gikk jeg og holdt venninnene til søstera mi i hånda. Det var veldig gøy for meg, men kanskje ikke like gøy for dem, ler Karoline.

- _**Les mer:

LES MER:

Eirik vil bli blant de 50 beste i Norge innen crossfit!

14247742_1075309355856579_990309968_o I front, nederst til venstre, sitter «maskott» Karoline, med AK28-laget til storesøsteren. Vilde sitter som nummer to, i andre rekke fra venstre. Foto: Faksimile

Briljerte på banen som syvåring

Vilde beskriver ei lita jente som tidlig viste talent i håndball. Karoline har nemlig spilt siden hun var fem år, siden hun fikk trene med jentene som var litt eldre.

– Hun var sinnsykt ballteknisk, og allerede som syvåring briljerte hun på håndballbanen mot jenter i ni-tiårsalderen, forteller Vilde, mens hun kikker på en rødmende Karoline.

Vilde inspirerte faktisk Karoline så mye, at hun skrev en stil om henne i åttendeklasse.

Karoline blir her slengt rundt av søsteren sin, og Vilde. Foto: Privat Karoline blir her slengt rundt av søsteren sin Kristine, og Vilde. Foto: Privat

– Haha. Vi skulle skrive en stil om oss selv, og forbildene våre. Da skrev jeg at Vilde var mitt håndballforbilde, og at jeg ville bli like god som henne en dag. Hun spilte på Vipers, og jeg syntes det var så gøy å kjenne henne. Vi spilte til og med på samme posisjon på banen, som var midtback, smiler Karoline.

I dag er begge jentene venstrekanter for Vipers, selv om Karoline har mest erfaring fra back-rekka, som også er posisjonen hennes på Våg sitt 2. divisjonslag.

Dette er ønskelista Karoline skrev til jul da hun var fem år gammel. Foto: Privat Dette er ønskelista Karoline skrev til jul da hun var fem år gammel. Foto: Privat

Ønsket seg plass på landslaget til jul

Skolestilen er ikke første gang Karoline har vært kreativ i skrivingen. Da hun var fem år, og akkurat hadde lært å skrive, ble hun bedt om å skrive ønskeliste til jul.

– Da skrev jeg «Jeg vil komme på landslaget <3<3<3<3 Jeg ønsker meg det til jul og bursdag», flirer Karoline.

Ønsket er delvis oppnådd nå. Hun er nemlig en del av troppen til Norges ungdomslandslag, noe Vilde påpeker.

– I fjor fikk jeg være med på EM i Makedonia, og i år ble det VM i Slovakia. Det gøyeste jeg har opplevd er nok ungdoms-OL i fjor, da vi fikk bronse, forteller Karoline ydmykt.

Karoline Olsen og Vilde Jonassen fra Vipers Kristiansand. Foto: Lena Rustan Fidjestad Vilde (f.v.) og Karoline like etter trening tirsdag kveld. Foto: Lena Rustan Fidjestad

– Jeg faller litt bak i rekka

Vilde har egentlig utdannet seg innen kunst og håndverk. Hun trives best når hun kan gjøre kreative ting, og har drevet med både keramikk og tegning på fritiden. Med håndballen som tar mye tid, er det ikke så lett å finne jobb innen det hun er interessert i.

– Jeg har søkt på gallerier, kunstmuseer og lignende, men faller litt bak i rekka. Derfor jobber jeg på Reiersen VVS, hvor min far er sjef. De er veldig greie med meg, det er ingenting å si på det, men det er ikke akkurat rørlegging som er drømmen, smiler hun.

– Vipers-bussen blir min russebuss, også har vi fått spillerkort med bilde og sånn, så det får bli mine russekort

Karoline har en travel hverdag, som sisteårselev på idrettslinja ved KKG, i tillegg til å spille på Vipers. Skolen tilrettelegger slik at håndballkarrieren ikke går utover utdanningen.

– De har forståelse for situasjonen min. Siden jeg er med i en gruppe som heter Talenter i Agder, får jeg tilgang til ekstraundervisning hvis jeg har vært på bortekamp. Om jeg har prøve dagen etter en slik kamp, så kan jeg flytte den, og så videre. Det er jeg veldig glad for, sier Karoline.

- _**Les mer:

LES MER:

Skal man løpe før eller etter styrketreningen?

Her poserer Karoline i ungdoms-landslagsdrakta, sammen med lagvenninnen Marte Nygaard Pedersen. Foto: Privat Her poserer Karoline i ungdoms-landslagsdrakta, sammen med lagvenninnen Marte Nygaard Pedersen. Foto: Privat

Ble kidnappet

Tredjeåret på videregående er synonymt med russetid for de fleste, og Karoline var lenge i tvil om hun skulle skaffe seg russedress, med tett kampskjema om våren.

– Til slutt bestemte jeg meg for at jeg skulle ha det, siden det er noe som bare skjer én gang i livet. Vipers-bussen blir min russebuss, også har vi fått spillerkort med bilde og sånn, så det får bli mine russekort, tuller Karoline.

Vilde på sin side var ikke en del av Vipers som 18-åring, så hun fikk sin russetid. Den ble blant annet brukt til å kidnappe Karoline i skolegården på Wilds Minne.

– Plutselig kom seks jenter ikledd blått løpende mot meg, tok meg inn i bilen, og kjørte avgårde. Det var veldig gøy, forteller Karoline.

– Jeg har ikke behov for å drikke, og liker heller ikke smaken av alkohol. Likevel er jeg med på det som skjer.

I russetiden kan man også fort kjenne på alkoholpresset. Karoline har alltid avstått fra alkohol, mens Vilde drikker sjeldent.

– Det var egentlig mer press i begynnelsen, da alle begynte å drikke, enn det er nå. Jeg har ikke behov for å drikke, og liker heller ikke smaken av alkohol. Likevel er jeg med på det som skjer, og de som er rundt meg aksepterer det, forteller Karoline.

2012 Kristiansand Vilde Jonassen i aksjon for Vipers mot Skrim i en treningskamp. Vipers vant 25-14. Vilde Jonassen i aksjon for Vipers mot Skrim i en treningskamp i 2012. Foto: Nicolai Olsen

Kjæreste med Ajer

Selv om sommeren forbindes med ferie for de fleste av oss, er ikke det en selvfølge når man driver med idrett. Til tross for hard oppkjøring mot sesong, får Vipers-spillerne fri fra fellestreninger i juli. Da kan jentene reise på ferier og trene på egenhånd.

For Karoline sin del ble det lite ferie, med både VM med ungdomslandslaget og turnering i Sverige i juli. Heldigvis fikk hun tid til en liten visitt til kjæresten, tidligere Start-spiller Kristoffer Ajer, som nå spiller i Skottland.

– Hadde jeg vært på samme punkt i min utvikling, hadde jeg gjort det samme. Det går fint, og vi må bare venne oss til det. Heldigvis er begge opptatt med idrettene våre. Men ja, jeg savner ham jo, jeg kan ikke legge skjul på det, innrømmer Karoline.

Vilde har også kjæreste, som er bosatt i Kristiansand. Hun fikk måneden fri og dro på konserter med Rihanna og Coldplay i Stockholm. I tillegg hadde hun en tur til Cape Town i november – hvor søsteren Sarah Jonassen bodde tidligere.

LES MER:

_**Vi har blant annet skrevet sak om henne: «Sarah jobber bak murene på et av verdens mest beryktede fengsler»**_

Karoline Olsen og Vilde Jonassen fra Vipers Kristiansand. Foto: Lena Rustan Fidjestad Karoline og Vilde har trent hardt før onsdagens kamp. Foto: Lena Rustan Fidjestad

– Vi har trent hardt mot dette

Nå er jentene klare for kamp. Med seg på laget har Vipers tre nye spillere fra Glassverket, og Linn Jørum Sulland.

– Det blir veldig spennende. Sola er kanskje ikke ranket til å være høyt oppe, eller blant toppen, men det er et godt lag med rutinerte spillere. Man skal aldri undervurdere noen, så det er bare å knuse til, sier Vilde.

– Vi har trent så hardt, og jobbet mye frem til dette. Jo flere som vil komme, jo mer liv blir det! fortsetter hun, og oppfordrer alle til å dra på kamp.

_**Les mer:

LES MER:

Lena fra Møvik er på et ganske spesielt oppdrag i Latin-Amerika

Publisert:
Oppdatert:
 1. Aquarama
 2. Håndball

Vipers-Karoline (20) om ungdomstida: – Jeg ble nok sett på som den kjedelige

I ukas #nofilter-intervju forteller håndballspiller Karoline Olsen om en annerledes ungdomstid, avstandsforholdet til Kristoffer Ajer og hun røper sitt skjulte talent.

Publisert:

Relaterte artikler

 1. LIVSSTIL
  For Vilde (25) er det bare rosa drakt som gjelder
  4 ÅR SIDEN
 2. LIVSSTIL
  Vilde (20) backpacker alene i Asia: – Jeg er litt nervøs
  5 ÅR SIDEN
 3. AKTUELT
  Isra Zariat: – To av tilfellene av jomfrusjekk skjedde på Sørlandet
  5 ÅR SIDEN
 4. LIVSSTIL
  Disse personene gjorde inntrykk på oss i 2016
  5 ÅR SIDEN
 5. AKTUELT
  – Klinikker som reklamerer for Botox ser jeg ikke på som seriøse
  5 ÅR SIDEN
 6. AKTUELT
  – Viktig å ikke glemme stedene som redder løver fra canned hunting
  5 ÅR SIDEN