Aktuelt

Hvorfor kommer folk så sent på festival?

Da Utopia åpnet dag to, var det ikke veldig mange publikummere. – Helt vanlig, sier presseansvarlig for festivalen, Mariann Bjørnelv.

Oppdatert:
 • Ingebjørg Iversen

Disse var blant de første som ankom festivalen. De var blant 30 til 40 personer som sto foran hovedscenen og fikk med seg Emilie Adams. FOTO: Tommy Ellingsen

Da dag to av Utopia åpnet, var det ikke veldig mange som dukket opp.

Christine Dancke spilte for nærmest ingen publikummere, kun noen få personer sto foran scenen. I trappene var det derimot noen som fulgte med. Ikke at det så ut til å legge en demper på humøret til Norges musikkdronning.

 • Følg festivalen direkte her.

Ingrid Mosand og Tina Tollerud kom til festivalen i 16-tiden fordi at gjengen skulle dit da. De hadde ikke tenkt seg ned så tidlig selv, men synes egentlig at det var ganske greit.

– Det er lite folk, man får kjøpt drikke, og får orientert seg om hvor alt er, sier Mosand.

Både hun og Tollerud synes at folk generelt er treige, men sier at de hadde kommet tidligere dersom de store artistene spilte tidligere.

Følg Byas på YouTube!

Ingrid Mosand og Tina Tollerud kom til festivalen i 16-tiden. FOTO: Ingebjørg Iversen

– Mange vorsher først

Også fredag var det svært få som møtte opp tidlig. De største folkemassene kom ikke før Mads Hansen og Sirgrid spilte i 17.30-tiden.

Ingrid Eliane Aksdal og Karen Anne Hodnefjell kom for å høre Emilie Adams spille 16.45 lørdag , men da var hun allerede ferdig. De hadde kommet senere, hadde det ikke vært for at de ville høre henne spille.

LES OGSÅ:

– Det er mange som vorsher og i går kommer folk rett fra jobb. Da vil de gjerne ta seg noen øl før de tar turen ned, sier Hodnefjell.

Ingrid Eliane Aksdal og Karen Anne Hodnefjell (foran i bildet) kom for å se Emilie Adams, men hun spilte tidligere enn de trodde. FOTO: Ingebjørg Iversen

– Veldig kjekt

Emilie Adams var først ut på hovedscenen lørdag klokka 16.15, og da var det ikke veldig mange som hadde stilt seg opp foran scenen.

– Jeg hadde det veldig kjekt. Jeg hadde invitert mange kjente og familie, så er det alltid kjekt å spille på hjemmebane.

Hun hadde ikke forventet at veldig mange skulle dukke opp for å høre henne spille. Slik er det ofte under de første gigsene på festivaler, sier hun. Hvorfor det er sånn, aner hun ikke, selv om at hun har en mistanke om at folk er lenge på vorspiel.

LES OGSÅ:

Da Emir startet sitt sett klokka 16.35, kommenterte han at det var kjekt å se «så mange så tidlig.» I starten anslår undertegnede at det var omtrent hundre mennesker foran scenen, selv om at det kom flere etter hvert.

Emilie Adams koste seg under konserten sin, men skjønner at mange velger å vente med å ta turen ned til festivalområdet. FOTO: Tommy Ellingsen

– Stress å begynne for tidlig

Veronica Lauvås og Ingrid Valaker kom til festivalen i 17-tiden. De forteller at fredagen ble litt vel fuktig, og at de derfor valgte å drøye ankomsten.

– Det er stress å begynne for tidlig når man skal være her så lenge, sier Valaker.

Lauvås tror at hun hadde kommet tidligere dersom artistene hadde vært bedre, mens Valaker tror at hun hadde kommet cirka samtidig uansett.

Veronica Lauvås og Ingrid Valaker kom til festivalen i 17-tiden. Fredagen ble litt for fuktig til at de kunne komme før, sier de. FOTO: Ingebjørg Iversen

– Vanlig

Presseansvarlig for festivalen, Mariann Bjørnelv, forteller at det er veldig vanlig at folk velger å komme sent på festivaler.

Festivalsjef Espen Yung Svendsen forteller at det er vanskelig å få de største artistene til å spille tidlig. De vil gjerne ha slotsene hvor publikum «peaker», altså sent på kvelden.

– Folk kommer når det de vil. Det er vanskelig å planlegge når folk kommer, sier han.

Publisert:
Oppdatert:
 1. Musikk
 2. Konsert
 3. Kultur
 4. Utopiafestivalen

Dette skjer på dag to av Utopia

Utopia-festivalen fortsetter lørdag med store navn som Sondre Justad og Steve Angello på programmet.

Oppdatert:
 • Pernille Filippa Pettersen
  Pernille Filippa Pettersen
  Journalist

Relaterte artikler

 1. AKTUELT
  Leker med tanken på å utvide Utopia-området
  1 ÅR SIDEN
 2. AKTUELT
  Dette skjer på dag to av Utopia
  2 ÅR SIDEN
 3. AKTUELT
  Dette gleder folk seg til å høre på Utopia lørdag
  2 ÅR SIDEN
 4. AKTUELT
  Landets musikksjef gjester Stavanger i august
  2 ÅR SIDEN
 5. AKTUELT
  Hvem er artistene som kommer til Utopia? Her får du svaret!
  2 ÅR SIDEN
 6. AKTUELT
  Denne duoen kommer til Utopia
  2 ÅR SIDEN