Se hvem som flytter inn over Checkpoint Charlie

Flere utsteder har prøvd å tjene på lokalene. Nå er det helt nye krefter som skal inn.

Oppdatert:
Hans Petter Pettersen har store planer for de 800 kvadratmetrene over Checkpoint Charlie.

De store lokalene i overetasjen til Checkpoint Charlie, i Nedre Strandgate 5, har flere ganger vært brukt til nattklubber, og mange hæler har danset seg over gulvene.

Ennå står oppvasken fra forrige leietakere igjen, og lukten minner mest om noen som for lengst har tatt sin siste drink.

Men nå skal alt ryddes opp.

For spritflaskene blir byttet ut med juicebar, og sofaene med treningsbenker. De 800 kvadratmeterne blir gjort om til et moderne treningssenter.

Følg Byas.no på Facebook!

I DAG: Lite minner om et treningssenter i dag, men dette lokalet vil se helt annerledes etter nyttår.

Det er Hans Petter Pettersen (37) som har overtatt lokalet.

Målet var lenge å åpne allerede i februar, men det blir vanskelig. Fortsatt er det gulv som mangler parkett, vegger som må rives, og trapper som skal bygges.

– Det er som å bygge en helt ny bolig, sier Hans Petter.

Likevel er han optimistisk, og får god hjelp til å starte.

Tveteraas Eiendom som eier lokalet hjelper han med papirarbeidet, mensfirmaet Tomorrow i Oslo har utarbeidet ideen med navnet X-fit Stavanger, nettsider og promoteringsideer.

Arkitekten som står for tegningene er Odd Kåre Kaada.

Og alt betales av pappa, som for øvrig heter Hans Petter Pettersen han også.

Pettersen senior solgte seg ut av oljeselskapet North Sea Cables da tidene ennå var gode, og satt igjen med en del penger som han nå vil bruke til å investere i sønnens treningssenter.

ULIKE AVDELINGER: Slik vil treningssenteret Xfit Stavanger se ut. Utstyret er hovudsaklig levert av HammerStrenght.

Har tre EM-medaljer

Hans Petter spilte ishockey som liten, men da faren var lei av den kalde hallen, fikk han sønnen over på håndballbanen.

Etter noen år ble Hans Petter selv lei sporten, og det var tilfeldighetene som finn han over til kampsporten. Nå har han reist rundt i mange land og lært teknikker, treningsmåter og skadeforebyggende trening.

Etter tre EM-medaljer i brasiliansk jiu-jitsu, og åtte år som eier av MMA-senteret, fant han ut at han ville ut av det miljøet, og starte et helt nytt konsept.

Jeg vil at dette skal bli et treningssenter folk får et forhold til.

X-fit Stavanger vil tilby opplæring og gruppetimer innen kampsport, thai-boksing, cross training, sirkeltrening, slyngetrening, selvforsvar og flere gruppetimer.

Får et smil når du kommer

Hans Petter sier det er viktig at de når ut til flere enn de som er interessert i kampsport, og ønsker alle velkommen.

– Jeg vil at dette skal bli et treningssenter folk får et forhold til. De skal få en high-five når de kommer inn, og et smil fra oss som jobber der, sier han til Byas.no.

Planen er at han som trener vil være tilgjengelig på senteret for å vise øvelser, hjelpe til med ulike apparater, og være en trenings-partner når folk treng det.

ULIKE APPARATER: Her kan en slå fra seg på boksesekkene, og teste styrken på vektstengene.

Selv har han sett alt for mange gå på store treningssenter uten å vite hva de holder på med. Da får en ikke noe ut av treningen, mener han.

LES MER:

Her er også 5 øvelser du bør unngå

– Jeg mener at alle trenger å bokse på en sekk i blant, sier Hans Petter lattermildt, og legger til at kampsporten vil bli tonet ned, og de som trener seg opp til «fighter», gjerne vil trene når det er lite folk på senteret.

Fysioterapeut med på laget

Drømmen hans er at treningssenteret kan være en plass folk virkelig får opp energien ved hjelp av egen kroppsvekt, spurting, frivekter, hoppetau og treningsapparater.

I tillegg til garderober, resepsjon og treningslokale, vil også fysioterapeut Hilde Seland flytte inn på et kontor. Hun har fra før kontor på Tasta, men vil nå hjelpe til med treningsskader og bruke senteret for å trene opp pasienter.

SKAL HJELPE: Fysioterapeut Hilde Seland blir med på laget når Xfit Stavanger åpner dørene.
LES MER:

LES OGSÅ: Derfor bør du dusje etter trening

Hans Petter har selv vært skadet, og vet hvor tungt det er å bygge seg opp etter en slik nedtur.

Å få en fysioterapeut inn i lokalet blir viktig for å kunne tilby en helhetlig pakke, mener han.

Vil skape liv i byen

Like ved det nye lokalet til X-fit Stavanger, ligger Elixia. Hans Petter sier de ikke har sjans til å konkurrere mot dem, men håper å trekke andre treningsglade som vil prøve noe nytt.

En av grunnene til at han ville ha lokale i sentrum, var for å være med å skape liv i byen, å skape noe personlig. Slik som Fargegaten.

– Jeg liker når folk «gutser» på.

LES MER:

Reitangruppen med ny kjede: Stavanger blir første by ut Reitangruppen med ny kjede: Stavanger blir første by ut

Bakdelen er at det mangler parkeringsplasser.

– Ja, det har jeg fått noen henvendelser på, men skal de på trening kan de sykle, og så er det mulig å parkere med Straen-senteret eller Posten, opplyser han.

LES MER:

Når sola forsvinner, må du være ekstra oppmerksom på helsa Når sola forsvinner, må du være ekstra oppmerksom på helsa

IKKE ALENE: Hans Petter Pettersen blir ikke alene på treningssenteret, og får med seg PT-er i tillegg til trenerne Markus Kalberg og Ole Petter Nyback.

500 kroner i måneden

Treningssenteret vil etter planen være bemannet mellom 5-6 om morgenen til 21 om kvelden. Frem til 23 kan en komme inn med nøkkelkort.

Prisene vil ligge på rundt 500 kroner med 12 måneders bindingstid, og 390 for studenter.

Hans Petter har allerede begynt å selge medlemskap, og fått avtaler med hotell og andre bedrifter som vil kunne gi et treningstilbud til gjestene og de ansatte.

LES MER:

Dette er #byasbeste frisør!

Eierne gleder seg til prosjektet

– Jeg syns han har svært spennende planer på gang. Det er kjekt at det kommer et mer nisjepreget prosjekt som skiller seg ut fra de vanlige treningssentrene der vi føler det er stor konkurranse i dag, sier Kristine Tveteraas, daglig leder i Tveteraas Eiendom.

– Det ser svært proft ut det de planlegger. Det virker som Hans Petter brenner mye for det han gjør, og vi har fått positive tilbakemeldinger fra andre på at han er flink med det han driver med, sier Tveteraas.

Eiendomsfirmaet hadde i utgangspunkt sett for seg en større kjede, eller noen som har erfaring med nattklubb- eller restaurantdrift inn i bygget, og fikk mange henvendelser fra ulike aktører.

Samlet sett var det likevel treningssenteret de hadde størst troen på.

Tveteraas sier det blir positivt for bybildet å få pusset opp utsiden av lokalet litt, også med tanke på turiststrømmen som passerer på vei til gamle Stavanger.

Tveteraas Eiendom har sendt de formelle søknadene til kommunen, og har akkurat fått godkjenning fra arbeidstilsynet.

Nå gjenstår den siste søknaden til kommunen, som kan ta inntil tre uker å få behandlet. Etter det kan oppussingen starte.

LES MER:

LES OGSÅ: 5 øvelser du bør gjøre

Publisert:
Oppdatert:

Treningssentrene merker nedgangstidene. Likevel satser Hans Petter i etasjen over Checkpoint Charlie

Får 24 konkurrenter å bryne seg på i et presset marked.

Publisert: