Utelivsguide: Under 20 år? Her kommer du inn!

Er utelivet i distriktet nytt for deg? Eller behøver du kanskje bare en oppdatering? Byas har laget guiden du trenger!

Publisert:
Det kjekkeste - og mest solidariske - er jo å gå på utesteder hvor alle i klassen kommer inn. Også de som er under 20 år! Som her, på Tappetårnet!

Det er tett mellom utestedene i Stavanger og Sandnes, så det er ikke alltid like lett å holde oversikten.

Og med mange ferske studenter - hvor nok flere er under 20 år - har vi tatt en runde for å høre hva 18 års-utestedene kan tilby!

Følg Byas.no på Facebook!

Champs

På Champs kan studentene utnytte studentpris på en halvliter Tou øl. Tilbudet gjelder hver eneste dag det er åpent!

Her finner du sportsbar i ukedagene og i helgen frem til 22:00. Da blir Champs omgjort til nattklubb med ett av byens største dansegulv, live DJs og plass til rundt 400 gjester.

I baren finner du bra utvalg av øl, rusbrus og flere spennende drinker rettet mot aldersgrensen.

Ingen kleskode er egentlig påkrevd, men skal du innom Champs på kveldstid, må du nok ha på deg noe annet enn treningstøy på for å komme inn!

Champs har studentpris på halvliter med Tou hver dag.

Folken

Som studentenes kulturhus i Stavanger, har Folken et spesielt forhold til studentene i byen.

Her finner du studentpriser på absolutt alt! Drikkevarer, konsertbilletter, you name it!

Det arrangeres i tillegg studentquiz hver tirsdag, samt stand-up, debatter og andre studentarrangementer av ulike slag hver uke.

Som student kan du i tillegg komme med egne forslag til Folken om hva som burde arrangeres!

På Folken er det høyt under taket og plass til alle, så her kan du kle deg mer eller mindre akkurat som du vil innenfor lovens grenser. Og med plass til totalt 1200 gjester fordelt på hele lokalet er du garantert ikke alene.

Folken har selvfølgelig studentpriser på alt!

Dickens

Med lokaler ved sjøsiden i Vågen er Dickens ett av de stedene du ikke kan unngå å legge merke til.

Her er det studentkveld hver torsdag fra klokken 21:00 med snille studentpriser og live DJs fra klokken 23:00. Det er også faste studentpriser hele uken hvis du viser studentkortet, men torsdag er fortsatt best for studentlommeboken.

Dickens er en litt alt-mulig-plass, men er garantert en fotballpub med både snacks og småretter. I baren finner du et rimelig stort utvalg av øl, alt fra lager, IPA, saison og mer. I tillegg finnes det selvfølgelig cider, vin, rusbrus og alkoholfri drikke.

På innsiden er det plass til omtrent 150 gjester, så det gjelder å være tidlig ute hvis du vil ha bord og sitteplass! Alternativt kan du sitte ute. Der er det plass til omtrent 70 livlige gjester.

Vil du besøke Dickens, kan du omtrent kle deg som du vil, men på lørdager lørdag må man betale for å komme inn, så ta med deg studentkortet og spar penger!

Dickens har faste studentpriser hele uken.

Tappetårnet

Studentbaren over alle studentbarer. Med lokaler midt på UiS’ campus kan man trygt kalle Tappetårnet en bar av studenter for studenter. Her er det nemlig frivillige studenter som gjør det mulig å ha supersnille studentpriser hele året!

Tappetårnet har blitt det perfekte stedet for studenter å lade opp til en bytur etter skoledagen. Fra klokken 23:00 går det nemlig gratisbuss til sentrum hvor kvelden kan fortsette.

Som konsept er Tappetårnet en klassisk bar. Med gode sitteplasser og dansegulv er det ikke mye du bør savne her. I tillegg finner du bra utvalg av øl, cider, vin og sterkvin. Kranene åpner klokken 17:00 hver torsdag og det er null kleskode.

Totalt har Tappetårnet plass til omtrent 200 gjester innendørs, og tar man med utearealet kan tårnet ta hele 500 gjester.

Overskuddet fra alt salg på Tappeteårnet går direkte til drift av baren og større arrangementer som Superstorsdag, Oktoberfest og Den store Husfesten som arrangeres hvert år på UiS. Så her gjelder det å investere!

Tappetårnet har blitt det perfekte stedet for studenter å lade opp til en bytur etter skoledagen.

Bøker & Børst

Denne koselige øl- og kaffebaren ligger godt til rette i den unike Fargegata i Stavanger sentrum.

Her kan du finne veldig hyggelig priser på Tou fatøl hver dag frem til klokken 18:30. Samtidig finner du ofte spesielle tilbud som kanskje faller i smak, så følg med!

Det som kanskje er spesielt med Bøker & Børst er åpningstiden. Dørene åpner klokken 09:00 og stenger klokken 02:00, syv dager i uken, hele året!

Det er heller ingenting å utsette på utvalget. Som øl- og kaffebar finner du alt fra baristakaffe, bakervarer og snacks til ett av byens beste utvalg av håndverksbrygg på fat og flaske! Du kan også nyte et utvalg av vin og andre alkoholfrie drikker.

Med så lange åpningstider er det rom for annet enn bare festing på Bøker & Børst. Du finner blant annet et bredt utvalg av brett- og kortspill, bøker og annen kos!

Her er det gratis å komme inn hver dag og ingen kleskode. Ukedagene her ligger til rette for å kunne hygge seg uten å måtte skrike til sidemannen. På lørdagskvelden derimot blir det ofte god (og høylytt) stemning med live DJ!

Totalt har Bøker & Børst plass til omtrent 60 gjester inne og 60 gjester ute.

Bøker & Børst - supertrivelig sted, både inne og ute!

Beverly Hills Fun Pub

Er du fra Stavanger har du garantert hørt om Beverly Hills Fun Pub - eller bare «Beverly», og med lokaler i Vågen kan man ikke unngå å legge merke til den gode stemningen når kvelden nærmer seg.

På Beverly blir studenter tatt imot med åpne armer. Her kommer studentene gratis inn hver dag, og er du en lojal og regelmessig gjest, kan du fort finne deg fremst i køen selv på de mest travle kveldene.

Som konsept er Beverly egentlig en fotballpub, men det betyr ikke at du må like Viking for å kose deg her. Beverly viser alt av interessant sport på TV, men det er også mulighet for biljard, dansing på baren og generelt god takhøyde så lenge humøret er bra.

Når du er ferdig med å danse på baren, frister det naturligvis med noe kaldt å drikke. Beverly har bra utvalg i kjøleskapet og Tou øl på kranen. Vil du prøve noe sterkere, kan du også bestille chillishots mens du knaser på chips og nøtter.

Dersom du skulle trenge et større måltid, skal ikke Beverly stå i veien, og du trenge ikke nøle med å spør en av bartenderne om å bestille mat for deg og få den levert.

Heller ikke her finnes noe bestemt kleskode, og med plass til flere hundre gjester inne og ute blir det fort bra stemning på Beverly.

På Beverly er uteserveringen åpen sommer som vinter!

Tou Scene

Beveger vi oss øst i Stavanger, finner vi Tou Scene.

Som student finner du ikke noe eget studentprogram, men alle over 18 år er velkomne!

Det er studentrabatt på alle Tou Scene sine arrangementer. Til høsten inkluderer dette blant annet nasjonale og internasjonale artister som Mari Boine(NO), Miss Tati(NO), Darius(FR), Lotic(US) og mange flere.

Samtidig arrangeres populære festivaler som What’s Brewing og Storhaugfestivalen på Tou Scene, og med faste innslag av variert kunst har dette tradisjonelle utestedet i Stavanger Øst mye å tilby!

Her er det ingen kleskode og god plass til over 400 gjester.

Tou Scene er en av byens største konsertscener og har studentrabatt på alle arrangementer.

Øst

Med det passende navnet Øst er det ingen overraskelse at vi fortsatt befinner oss på østsiden av Stavanger.

Er du glad i øl er dette en bar du garantert vil like. Øst sin spesialitet er nemlig håndverksbrygg, så her finner du nok mye spennende å smake på i løpet av kvelden!

Dersom du blir sulten finnes det også en ordning der du kan bestille mat fra Fortau og få den levert til bordet ditt på Øst.

Heller ikke her trenger du være så nøye i klesvalget, men med en uteservering som byr på byens fineste utsikt kan det være lurt å forberede seg på å nyte kvelden utendørs.

Med plass til 120 gjester inne og like mange ute er Øst et bra alternativ for lørdagskvelden, da er det i tillegg ofte musikk med live DJs!

Nærmeste nabo til Tou Scene er Øst, som spesialiserer seg på håndverksbrygg.

Tribute

Det er ikke bare Stavanger som har noe å tilby studentene i distriktet.

I Sandnes finner vi blant annet Tribute, hvor det er studenttilbud fra mandag til torsdag, noe som inkluderer «2 for 1» på Tou og rusbrus!

Her kan du forvente å finne en rockebar med livemusikk og god stemning i helgene. Mens du rocker kan du også spille biljard og la deg friste av 60 forskjellige typer øl på flaske eller 30 innslag av whisky!

På Tribute kler du deg som du vil, og med plass til omtrent 180 gjester er dette stedet i Sandnes hvis du vil ha en konsertopplevelse!

Tribute er Sandnes' rockebar med livemusikk og god stemning i helgene.

Pontus

Pontus er et helt nytt utested i Sandnes med 18 års-aldersgrense.

Her skal det satses på å holde aktiviteten gående hele uken med forskjellige arrangementer.

Konseptet til Pontus er sport. Her blir det egne fotballkvelder, sport på storskjerm, biljard, shuffleboard, dart, «basket pong», flipper-spill og «beer pong»! Med aktiviteter du garanter blir kjent med i studietiden kan dette fort bli gøy i Sandnes. I tillegg lover eierne at de skal ha byens billigste øl!

Baren Pontus har nettopp åpnet i lokalet som fra før av har huset utestedene CaDuVil og New Orleans.

Noen som mangler? Del det gjerne med andre lesere i kommentarfeltet og/eller send oss en mail på tips@byas.no!

Publisert:

Utelivsguide til Stavanger og Sandnes: Her er områdene du bør vite om

Det er nok av utesteder å velge blant både i Stavanger og Sandnes. Men hvordan vet du hvor du bør gå?

Oppdatert: