Cecilie (28) fra Stavanger har Kaptein Sabeltann som kollega

På kontoret i Kjuttaviga jobber 28-åringen som både pirat og landsbykone.

Oppdatert:
 Cecilie Marjatta Välinen fra Stavanger tilbringer hele sommeren i Kristiansand. Der er hun er med på Kaptein Sabeltann-oppsetningen i Dyreparken.

– Det er jo en drømmejobb. Det er ikke alle som får muligheten til å jobbe med selveste Kaptein Sabeltann, sier Cecilie Marjatta Välinen (28) og ler.

24 ganger i løpet av sommeren skal Välinen fra Stavanger gå på jobb i Kjuttaviga. Her spiller hun i forestillingen «Kaptein Sabeltann og Grusomme Gabriels skatt».

En ganske annerledes sommerjobb.

– Du føler deg som en rockestjerne. Det er 2500 publikummere i amfiet, «Den sorte dame» i bakgrunnen, masse pyro og flammer. Det er sinnssykt kult, sier hun.

Følg Byas.no på Facebook!

Välinen (til høyre) har sommerjobb som pirat for kongen på havet, selveste Kaptein Sabeltann. Mellom scenene må hun også innom et lite sceneskift, hvor hun forvandles til en landsbykone i Kjuttaviga.

Mange sjørøverminner

For fjerde året på rad er stavangerjenta en del av oppsetningen til Dyreparken i Kristiansand. I år spiller hun sjørøverjenta Dina, i tillegg har hun rollen som landsbykone i Kjuttaviga.

I løpet av sommeren kommer 60.000 mennesker til å få med seg Kaptein Sabeltann-showet, som har vært en årlig sommerforestilling siden 1990.

Det er det fryktelig stas å være en del av.

– Jeg vokste opp med Kaptein Sabeltann og har et nært forhold til historiene. Jeg hadde både film, sjørøverflagg, puslespill og kassett, mimrer 28-åringen.

LES OGSÅ:

Da Välinen var 19 år gammel, var hun publikummer i Kjuttaviga. Da tenkte hun at det ville vært en drøm å få jobben som pirat i en slik forestilling.

Fem år senere var det gjort, og jobben var hennes.

– Jeg gikk på en audition i Oslo i 2014, så har jeg vært så heldig å få være med siden, sier Välinen.

Masse erfaring

Det begynte med danselinja på videregående. Etter dette tok hun en bachelor i dans ved Universitetet i Stavanger og en fagskoleutdanning i musikkteater på Bårdar Akademiet i Oslo.

I tillegg har hun fått mye arbeidserfaring underveis. Tidligere år var hun sentral i oppsetningen av Billy Elliot-forestillingen i Sandnes.

I tillegg har hun vært med på musikaler og teaterstykker som «West Side Story», «The Sound of Music», «Evita», «Oliver!» og «Revansj! MODS-musikalen».

– Jeg har vært veldig heldig og fått lov til å være med på mye forskjellig fram til nå. Til høsten skal jeg koreografere musikalen Annie i Oslo, sier 28-åringen.

28-åringen fra Stavanger har hatt sommerjobb som skuespiller i Kjuttaviga i fire år.

Tante Bassa?

Men først skal hun bli ferdig med sommerjobben i Kristiansand. Välinen har 12 forestillinger igjen før kanoene pakkes vekk og sjørøverne går i hi.

Hun håper på å være tilbake igjen neste år. Da har Kaptein Sabeltann-forestillingene 30-årsjubileum. Men aller helst vil hun ha dette som sommerjobb i lang tid framover.

– Får du hovedrollen som Sunniva til slutt?

– He he... Sunniva er 13 år, så det tror jeg ikke. Da får det heller bli tante Bassa, sier Välinen og ler.

Gjør du noe kult i sommer? Eller kjenner du noen som har en kul sommerjobb? Send oss gjerne et tips!

Publisert:
Oppdatert:

Cecilie (28) fra Godeset kan vinne 71 grader nord: – Hadde aldri trodd jeg skulle komme så langt

Cecilie Marjatta Välinen (28) hadde aldri meldt seg på 71 grader nord, hadde det ikke vært for at en kollega foreslo det. Hun beskriver opplevelsen som noe av det fineste, men også det verste hun har vært igjennom.

Publisert: