Dette kan du gjøre i høstferien

Høsterferieuke! Masse kjekt å finne på til deg som holder deg hjemme.

Oppdatert:
Nå skal vinterlysene i Fargegata tennes!

Denne guiden gjelder fra onsdag 9. til søndag 13. oktober 2019.

Kino!

Hva: Film på storlerret Hvor: Din lokale kino Når: Hele uka

Fra «Downton Abbey» til «Rambo V: Last Blood». Her er det noe for alle!

Undertegnede gleder seg enormt til å se Joaquin Phoenix i «Joker». Eller hva med å ta en tur tilbake til barndommen - med «Toy Story 4». Kosemoseoverdose? Ta «It: Chapter Two»!

Ellers er det fortsatt ikke for seint å se «Askeladden - I Soria Moria-slott» - med lokale Eili Harboe og Vebjørn Enger - eller live action-versjonen av «Løvenes Konge».

Titt-tei!

Spill & Spis

Hva: Analog spilling med noko attåt Hvor: Sting, Valberget, Stavanger sentrum Når: Onsdag kl.18

Hver onsdag kjører Sting «spill og spis». Ta med eget spill eller lån et på stedet. Det blir også rimelige priser på mat og super stemning, lover arrangøren.

Warpzone

Hva: Datatreff Hvor: Lurahallen, Sandnes Når: Til og med fredag

Høstferie i Rogaland = Warpzone! Denne gangen skjer det i Lurahallen (ikke Randaberg Arena). Her blir det totalt fem dager med e-sport og konkurranser til ende! Årets hovedkonkurranser er Counter-Strike, League of Legends og Fortnite. Treffet er rusfritt og arrangeres av non-profitorganisasjonen Warpcrew.

Lapskaus @Tou

Hva: Samtale og musikk-samling Hvor: Tou, Stavanger øst Når: Onsdag kl.18.30

Dette er både for deg som er i bransjen eller bare er interessert i musikk. Star Rogaland og Tou inviterer til Lapskaus; «samtale og samling rundt musikk, sync og nye muligheter for musikk». Denne kvelden kommer Michael Hill, som har jobbet som music supervisor for store filmer og serier, og Honningbarna, et av Norges beste live band, skal fortelle om nye muligheter for musikken.

Metallica & San Fransico Symphony: S&M²

Hva: Konsertvisning på kino Hvor: Odeon Kino, Sandnes Når: Onsdag kl.20

Det er 20 år siden Metallicas banebrytende konsert med San Fransisco Symphony. Nå har du sjansen til å gjenoppleve den på det store kinolerretet.

How you doin’?

Standup Uncut

Hva: Stand up-komedie Hvor: Grottene, Folken Når: Onsdag kl.20

Comedy Box arrangerer open mic-kveld. Her kan du oppdage både nye talenter og være levende testpanel når de mer etablerte prøver ut nytt materiale. De som allerede har annonsert sin ankomst er bl.a. Mohammed Basefer, Ole Fotland og Alexander Borderwich. Konferansier er Kjetil Melkevik.

Siddisdagene

Hva: Skoi i sentrum Hvor: Stavanger sentrum Når: Torsdag - lørdag

Da var det igjen tid for siddisdagene. Det betyr tilbud i butikkene, høstferieprogram hos byens museer - og disse to høydepunktene:

//Tenning av vinterlys i Fargegata, torsdag kl.18//: Øvre Holmegata - aka Fargegata - skal fyre opp fargeteppet med vinterlys! Selve lysene tennes kl.20, men før det blir det gatekunst-workshop (kl.18–20) med kunstneren Algebra. Alt er gratis, inkludert materialer. (Men ta gjerne på deg klær du ikke redd for å få maling på.)

//Bondens Marked på Torget, lørdag kl.10//: Kortreist, lokalprodusert, håndlaget. Stikkord for Bondens Marked som igjen kommer på Torget i sentrum denne helgen.

Bondens Marked dukker opp i sentrum på lørdag.

Verdensdagen for psykisk helse

Hva: Fokus på psykisk helse Hvor: Stavanger Når: Torsdag

Torsdag markeres verdensdagen for psykisk helse. Og du kan blant annet ta turen innom «Psykt kjekt» (for studenter) i Elise Ottesen-Jensens Hus, torsdag kl.12: Ta deg en pause innimellom innleveringer, deltidsjobb, venner, familie og press. Det blir live musikk og mat.

Odeon Kino i Stavanger viser filmen Disco med interaktiv diskusjon, torsdag kl.18 i samarbeid med Mental Helse Ungdom Stavanger: «Vi ønsker å samle en kinosal full av folk som vil markere at mental helse for ungdom er viktig å snakke om. Så ta med en venn eller venninne, kollegaer, foreldre, tanter og onkler, sønner og døtre, treneren eller psykologen din - og gi deg selv tid til en god film og en god samtale!»

Solsiå rundt!

Hva: Pub til pub-runde Hvor: Sandnes sentrum Når: Torsdag kl.19

Denne gangen går startskuddet med ølsmaking inne på Melkebaren før turen går videre til Noi for tapas, og avsluttes med cocktailsmaking på Petite.

Shaken - not stirred!

Honningbarna

Hva: Konsert Hvor: Tou, Stavanger øst Når: Torsdag kl.21

Honningbarna er tilbake! I fjor høst valgte bandet å ta en velfortjent pust i bakken, men nå er hvilen over. I sommer slapp Honningbarna dobbeltsingelen «Siden Sist» - de første låtene med ny gitarist - og du kan oppleve både ny musikk OG ny gitarist live på Tou torsdagkveld!

Karaoke

Hva: Syng med den stemmen du har/ikke har Hvor og når: Fri Bar, Fargegata (torsdag kl.22) og Ovenpaa, Vågen (torsdag, kl.23)

Karaoke! Hvem blir vel ikke glad av det? Alltid kjekt å kjenne på sin indre stjerne - eventuelt se på andre som gjør det. Torsdag får du sjansen, både hos Fri Bar og Ovenpaa.

Oktoberfest

Hva: Schkåll og ompa Hvor: Alf & Werner, Vågen, Stavanger Når: Torsdag kl.23

Finn fram dine läderhosen, flett håret og varm opp lanken til heftig skål-action.

#squadgoals:

Paal Flaata

Hva: Konsert Hvor: Sandnes Brygge Når: Fredag kl.19.30

Vokalist i Midnight Choir, Paal Flaata, kommer til Sandnes Brygge fredag. Sammen med bandet har han gitt ut fem plater + to samlealbum, og intet mindre enn åtte soloplater. Nok å velge i til konserten, si.

Turbonegro 30 år + supp: Panick Attack

Hva: Konsert Hvor: Folken, Stavanger Når: Fredag kl.21, dørene åpner kl.20

I februar var det nøyaktig 30 år siden Turbonegro holdt sin første offisielle konsert. Via mystiske omveier, turnering verden rundt, og ikke minst flere klassiske albumutgivelser, står Turbonegro i dag fjellstøtt igjen som et av de virkelig store og viktige norske rockebandene, skriver arrangøren. Garantert noe å få med seg live, dette. Lokal support er Panick Attack!

Tjue Kilo Skjegg

Hva: Konsert Hvor: Checkpoint Charlie, Stavanger Når: Fredag kl.22

Tjue Kilo Skjegg leverer det som skal være årets siste konsert på hjemmebane. Det vil bli «en helsikkens fest utav dimensjoner», loves det. Spesial guest for kvelden er Skadberg Bluegrass!

Best of Britain

Hva: Fest med liveband Hvor: Old Irish Pub, Stavanger Når: Fredag og lørdag, kl.22

Depeche, Blur, Suede, Queen, Coldplay, Oasis... Ja, Best of Britain er bandet som skal spille opp til fest i Sjøhuså denne helga. Og du gjettet riktig! Hits fra UK er det som står på spillelista.

Presentert av den britiske tannlegeforeningen:

Silent Disco Club

Hva: Stilledisko Hvor: Uvisst, Vågen, Stavanger Når: Fredag og lørdag, kl.22

Sist gang ble visstnok stedet stappa og man gikk tomme for headset. Denne gangen har man derfor forsikret seg om at det skal være nok til alle! Musikalsk blir det en salig blanding av «svette 80-talls låter, pop-perler fra det deilige 90-tallet, hip-hop og R&B, nye og gamle bangers, remixer, mash-ups, svisker og andre snurrepiperier».

DIY/sykurs

Hva: Lag dine egne greier Hvor: Ulike steder i Stavanger Når: Lørdag og søndag

Ingenting er som den stolthetsfølelsen når du har laget noe helt sjøl! Ikke kjent på den siden ungdomsskolen? Vel, her har du sjansen!

//Lag din egen gymbag, Sølvberget, lørdag kl.12//: Klipp, sy og lag din egen gymbag! Du trenger ikke å ha noen syerfaring. Du kan ta med eget stoff, ellers vil det også være materialer på stedet. Nedre aldersgrense 12 år. Gratis. Begrenset antall plasser, så påmelding via mail. (Verkstedet er også åpent for buttonlaging, vinylkutting og mer.)

//Lag din egen bumbag, Spødet, Stavanger, søndag kl.10//: Sy en rumpetaske/mageveske og lær glidelås, foring, vrangsying, festing av metalltilbehør og mye annet nyttig.

//UTSOLGT: Lag din egen jakke, Clarion Hotell, Stavanger, fredag og søndag//: Ingrid Bergtun og Ingrid Vik Lysne, begge kjent fra Symesterskapet, har lagt ut på redesign-turné. Her skal du sy en jakke fra gjenbrukstekstiler du kan ta med deg hjem etter kurset.

Don’t mind me, and my bumbag!

Spøkelsesnatt i Kongeparken

Hva: Kveldsåpent Hvor: Kongeparken, Ålgård Når: Lørdag, kl.18.30 - 21.30

Har du lurt på hva som skjer når parken stenger? Nå kan du finne det ut, melder Kongeparken, som holder kveldsåpent i høstferien. Da kan du blant annet sjekke ut det helt nye spøkelseshuset «Grufulle Helminas museum». I tillegg vil du møte på både hekser, zombier og andre skumle skapninger i parken.

Farao / Lokoy

Hva: Konsert Hvor: Kunsthall Stavanger Når: Lørdag kl.21, dørene åpner kl.20

Lørdag blir det konsert med Farao og Lokoy. Farao kombinerer sovjetisk disco med glatt 90-talls R&B, mens Lokoy er soloprosjektet til Lasse Lokøy fra Stavanger, kjent fra bandet Sløtface.

Sibiir / Lysjakt / Todesking

Hva: Konsert Hvor: Checkpoint Charlie, Stavanger Når: Lørdag kl.22

3 for 1! Oslobandet Sibiir følger suksessoppskriften fra førsteskiva; illsint hardcore blandet med medrivende thrash-riff og grandiose black metal øyeblikk. På Checkpoint denne lørdagskvelden får du også Lysjakt og blackmetaltrioen Todesking fra Ullandhaug!

Masterclass #1 med Bjarte Halvorsen

Hva: Foredrag og smaking Hvor: Cirkus, Fargegaten, Stavanger Når: Søndag kl.17

Bjarte Halvorsen fra det lokale bryggeriet Salikatt forteller om filosofien bak og planen videre - i tillegg til å by på smaksprøver.

Søndagstur

Avslutt uka med å komme deg ut! Det trenger ikke være lange turen, men frisk luft gjør som regel godt - uansett dagsform! Hvor? Det finnes mange fine turer i nærområdet ditt, helt garantert. Sjekk blant annet ut 52 hverdagsturer i Stavanger her!

Etterpå: Sofaen!

Og det betyr selvfølgelig at du kan tilbringe resten av dagen på sofaen med ekstra, ekstra god samvittighet. Her er nyhetene på Netflix og HBO i oktober. Enjoy!

Noe du synes mangler? Del det med andre lesere i kommentarfeltet under.

Hver uke presenterer vi et utvalg av det som skjer i byene i våre anbefalinger for helgen. Send gjerne tips om hva som skjer innen tirsdag - til tips@byas.no!

Publisert:
Oppdatert:

Dette kan du gjøre i høstferie-helga!

Masse kjekt å finne på til deg som holder deg hjemme.

Publisert: