Aktuelt

I mai popper det opp en ny festival i Stavanger - og den er (nesten) helt gratis!

Den urbane familiefestivalen ByBarn skal gjøre kunst og kultur gøy for barn.

Oppdatert:
 • Ulrikke Valvik Mitchell
NY FESTIVAL: Stian Robberstad og Storhaug Productions har gått sammen med Stavanger Sentrum AS om en helt ny festival.

Lørdag 13. mai er det duket for en helt ny festival i Stavanger sentrum, hvor det er barn og ungdom som er den viktigste målgruppen.

ByBarn kaller seg for en urban kulturfestival for hele familien, og har som mål å stimulere barn og unge til å bli frie og uavhengige kulturaktører - og å få flere til å bruke sentrum. Festivalen er et samarbeid mellom Storhaug Productions, Stavanger Sentrum AS og City Impact Districts (CID).

Følg Byas.no på Facebook!

– Dette er en festival som retter seg mot hele familien. Det er et lavterskeltilbud som skal få mannen i gata til å bruke Stavanger sentrum. For å få til det må vi bygge broer til det kulturlivet denne byen har å by på, sier Stian Robberstad i Storhaug Productions til Byas.

99 prosent gratis

Med seg på laget har de blant andre Rogaland Teater, Sølvberget, SSO, Mablis, MaiJazz, Gladmat, Kunsthall Stavanger, Herlige Stavanger Restauranter, Papperiet og Grøtbar, for å nevne ganske mange.

Katrine Lilleland i Stavanger Kammermusikkfestival er også veldig delaktig i ByBarn, sammen med ektemannen Robberstad.

Robberstad sier at 99 prosent av alt som skal skje denne dagen er gratis, med unntak av et par småting de ikke kom unna.

– Det er blant annet noe på Rogaland Teater som koster 50 kroner, men nesten absolutt alt er gratis. Folk kan bare ta seg en runde rundt i byen og bli med på det de vil!

Musikk, mat, fisking og sjakk

Det fullstendige programmet med hvem, hva og hvor er ikke helt spikret, men legges ut ganske snart.

Fra klokka 11 til 15 vil i hvert fall Stavanger sentrum bli til en kunstnerisk lekeplass for barn og ungdom, med blant annet kreative workshops, fiskekonkurranse i Vågen, sjakkturnering bak Sølvberget, spennende foredrag (i serien «Bla Bla Bla»), flere gratiskonserter og god mat.

– Vi håper å kunne utfordre og stimulere barn og ungdom til kunnskapsproduksjon, kritisk tenkning og debatt om kunst- og kulturuttrykkenes plass i det urbane landskapet.

ByBarn: I midten av mai arrangeres en helt ny kulturfestival i Stavanger, hvor barn og unge er målgruppen (Illustrasjonsfoto).

Oppfordring: Bruk byen din!

Robberstad håper ByBarn vil trekke mye folk til sentrum denne dagen, og håper allerede nå at festivalen kan arrangeres flere ganger.

– Vi søkte Stavanger kommune om økonomisk støtte og fikk 20.000 kroner. Det er ikke så mye, og det var så vidt vi kunne gjennomføre. Men vi tenker at dette er noe vi ønsker å bygge videre på, og da må man ta det stein for stein, sier Robberstad og avslutter:

– Vi er nødt til å gjøre noen grep for å få folk til å bruke byen, og da må kulturlivet synliggjøres i sentrum.

Mer fra Byas.no:

LES MER:

* Visste du at du kan få betalt for eksamensnotatene dine?

LES MER:

* Sledne-Esbens «reiseguide»: Velkommen til Våland

Publisert:
Oppdatert:
 1. Stavanger
 2. Festival

Markerer starten på Krafttak mot kreft med gatefestival i Fargegata

Årets Krafttak mot kreft aksjon åpnes av lokale artister i Fargegata. Kreftforeningen inviterer hele familien til gatefestival.

Publisert:

Relaterte artikler

 1. AKTUELT
  10 ting du kan gjøre i helga
  3 ÅR SIDEN
 2. AKTUELT
  – Håper Gladmat har kommet til Pedersgata for å bli
  3 ÅR SIDEN
 3. AKTUELT
  17 kjekke ting du kan gjøre i helga!
  3 ÅR SIDEN
 4. AKTUELT
  Dette kan du gjøre i helga
  2 ÅR SIDEN
 5. AKTUELT
  14 ting du kan gjøre i helgen
  4 ÅR SIDEN
 6. AKTUELT
  Utopia lager helårs konsertscene på Hurtigbåtterminalen
  2 MÅNEDER SIDEN