Hadde egentlig tenkt å stenge danseskolen: – Dette er vår renessanse

I januar 2016 fant Kristian Mora ut at han måtte stenge House of Dance. Det gikk rett og slett ikke rundt. Da kom Sandnes kommune raskt på ballen for å redde byens dansetilbud.

Publisert:
Kristian Mora var i ferd med å stenge danseskolen House of Dance da Sandnes kommune meldte seg. Nå håper han skolen er kommet for å bli.

House of Dance hadde sin avslutningsforestilling i april 2016, og da hadde Kristian Mora og gjengen tenkt å takke for seg. Det ville ikke Sandnes kommune ha noe av.

Følg Byas på Instagram!

– Det hadde vært utrolig trist om dette tilbudet forsvant, så dette kunne vi ikke gi slipp på, sier kultur- og fritidskonsulent i Sandnes kommune, Audun His.

His er imponert over folkene bak House of Dance.

– Det er noen utrolig flinke instruktører som er både dyktige og engasjerte. De er positive forbilder for dansere i byen vår.

– Sykt tungt

Mora beskriver det som «sykt tungt» da de måtte legge ned i 2016. Han hadde verken tid eller økonomi til å drive det videre.

– Det er klisjé å si det, men House of Dance var jo babyen vår.

Han er glad for hjelpen skolen har fått fra Sandnes kommune. De underviser både i Sandnes sentrum og i bydelene Bogafjell, Lura, Gandal og Riska.

I sentrum har de lokaler i L54, kommunens bygg, hvor de blant annet får redusert leie. Der er det timer for ungdommer og voksne.

– Bare det er en kjempehjelp. I tillegg hjelper kommunen oss med promotering og veiledning og det er gull verdt.

Følg Byas på Facebook!

House of Dance holder nå til på L54 i Sandnes.

Ingen tvil

His i kommunen var ikke i tvil om at de skulle hjelpe danseskolen.

– Det er viktig for oss å ha et hip hop-danse-miljø i Sandnes, at ikke alt finnes bare i Stavanger. Nå har vi tilbud både i bydelene og i sentrum, sier han.

I bydelene er det undervisning for barn fra 1. til 10. klasse - et parti for 1. til 3. klasse, et fra 4. - 7. klasse og et fra 8. til 10. klasse. Mora forteller at det finnes utrolig mange dyktige små dansere, og at «fremtiden ser lys ut».

Dansere i aksjon i lokalene i Sandnes.

Også for Mora er det viktigste at det finnes et dansemiljø i Sandnes. Det mener han at House of Dance er en viktig bidragsyter til.

– Vi ønsker ikke å konkurrere med andre studioer - så lenge du danser, er vi alle på samme lag. Dersom en annen skole har et mer passende tilbud for en elev, er jeg den første til å anbefale det.

LES OGSÅ:

LES MER:

Brødrene fra Sandnes har oppnådd guttedrømmen

LES MER:

– Du har ingenting å tape, plutselig kan du få venner for livet!

Kristian Mora hermer etter logoen til danseskolen.

Dansedestinasjon

På sikt håper han at Sandnes- og Stavanger-området kan bli en «dansehub.»

– Om ti år kommer kanskje folk hit for å danse i stedet for å dra til Oslo.

Det spesielle med hans danseskole, er det internasjonale preget, mener han.

– Vårt fokus ligger på å utvikle danserne våre, og vi vil passe på at vi ikke havner i en boble hvor vi bare danser vår egen stil. Vi vil utforske og utfordre, og da er det viktig for oss å ha internasjonale koreografer og gjester innom studioet vårt.

Han tror ikke at det oppstår en ny fare om at House of Dance må legge ned.

– Vi er her for å bli, sier han.

LES OGSÅ:

LES MER:

Utelivsguide: Under 20 år? Her kommer du inn!

LES MER:

Henriette (25) danser burlesque: – Folk heier uavhengig av om du har cellulitter, hårete legger eller strekkmerker

Også for nybegynnere

House of Dance er nå i gang med nytt semester og nye kurs for høsten.

Kristian Mora oppfordrer alle til å komme, selv om at du ikke har danset før.

– Alt du trenger å gjøre er å møte opp. Dans skal være utfordrende, men ikke bli redd dersom du ikke får alt til første gangen. Da får du det til neste gang, smiler han.

Andre saker fra Byas:

Publisert:

Danseforestilling i Sandnes: - Vi er i direkte konkurranse med VM i fotball

Samme kveld som Russland spiller kamp mot Saudi-Arabia i verdenmesterskapet i fotball, står danseglade barn og ungdommer på scenen for å fremføre sitt show «Trollmannen av HoD».

Publisert: