UiS-studenter kjøper tusen kopper kaffe til dagen

Salget av kaffe på UiS har steget med 6,2 prosent siden 2012. Til nå i år har studentene drukket 93.400 kopper.

Publisert:
Bokkafeen ved Universitetet i Stavanger er ett av tilbudene studentene setter mest pris på. (Studentene på bildet har ingenting med saken å gjøre).

Siden januar til 1. juni har Studentskipnaden i Stavanger (SiS) solgt 93.400 kaffekopper fra deres åtte kafeer knyttet til Universitetet.

Grovt regnet betyr det rundt tusen kaffekopper hver dag, og antakelig mer siden kafeene har vært stengt på helligdager.

– Salget har økt jevnt de siste årene, sier daglig leder av SiS, Arve Kristiansen til Byas.

Fra 1. august til 1. desember 2016, altså første semester dette studieåret, ble det solgt 124.357 kopper kaffe fra SiS kafé.

Følg Byas.no på Facebook!

Mer rundt eksamen

Kristiansen forteller at kaffesalget på SiS kafé sine åtte utsalgssteder, som inkluderer VID og Bjergsted, har økt med 6,2 prosent fra 2012 til 2016.

– Hva er grunnen til økningen?

– Vi har passet på å ha bra kvalitet på kaffen og være tilgjengelig for studentene. Klart de har endret vanene, men jeg tror grunnen er at vi har renset maskinene godt og har god kvalitet på kaffen, sier han.

Når Kristiansen ser på hvilke uker det går mest kaffe, er det en klar topp like før eksamensstresset virkelig trer inn. På høsten var det uke 45 det ble solgt mest kaffe, altså andre uke i november.

– Da ble det solgt 6400 kopper. Eksamenstiden begynner stort sett første uken i november, og noen har fremdeles forelesninger. I tillegg er det kaldt i været, sier Kristiansen.

Les også: Kaffekjede kommer til Rogaland: Ser etter lokaler i sentrum

Mest før påske

Vårsemesteret går det tradisjonelt mindre kaffe enn om høsten, og uken med størst salg til nå er uke 12. Det er mellom 20 og 24. mars, som altså betyr like før påskeferien.

– Da ble det solgt 5406 kopper kaffe. Det er vanskelig å si hvorfor, det er et veldig sammensatt bilde. Men det er fortsatt mye folk på Universitetet og mange er tilbake fra praksis, sier Kristiansen.

Siden ferie- og helligdager treffer ulikt fra år til år, er det ikke lett å sammenligne fra tidligere år hvilke uker det tradisjonelt drikkes mest kaffe på Universitetet.

Les også: Kino-kaféen fornyer seg: – Vi har virkelig tro på dette konseptet

Mer fra Byas:

5 enkle steg til å lage god kaffe hjemme
LES MER:

Har du en ødelagt dings? På denne kafeen kan du få den fikset, og det helt gratis!

Ny stor kaffekjede kommer til Rogaland: Ser etter lokaler i Stavanger sentrum
Publisert:

Espresso House kommer til Rogaland: Ser etter lokaler i Stavanger sentrum

– Helt siden vi åpnet i Oslo i 2013 har vi fått spørsmål fra Rogaland om når vi kommer dit!

Oppdatert: