Aktuelt

Kanonåpning for både Mathallen og ØST

- Mottakelsen har vært helt ellevill!

Publisert:
  • Ivar Vasstveit
FOLKEVANDRING: Tok du turen innom ØST eller Mathallen i helga, slapp du nok ikke unna kø.

Den siste uken har det skjedd fryktelig mye i østre bydel i Stavanger.

For mens

LES MER:

**Nuart-kunstnerne gjorde klar til gatekunstfestival**

LES MER:

åpnet både ølbaren ØST)** (onsdag

LES MER:

**og Mathallen Stavanger**

(torsdag).

Det førte til rene folkevandringen til bydelen.

**LES OGSÅ:

LES MER:

Åpner ny type hurtigmatrestaurant på Mariero

KØØØØØ: Køen begynte å tetne til før dørene hos ØST åpnet onsdag kveld.

Fullpakket hos ØST

Da ØST åpnet dørene klokken 21.00 onsdag kveld, var køen utenfor lang. Siden har trykket holdt seg.

- Baren har vært pakket hver dag, fra åpning til stenging, fra onsdag til lørdag, sier daglig leder hos ØST, Helge Andre Hafstad.

\- På dag tre dukket første personen som spurte om «to øl, takk» opp. Da ga vi han to Lucky Jack, selvfølgelig.

40 prosent av det vi har solgt vært surt øl.

- Ellers?

\- Har det gått mye surt. Faktisk har 40 prosent av det vi har solgt vært surt øl. Vi har solgt mange med tilsatt bær, og vi har solgt mye øl lagret på eikefat.

**LES OGSÅ:

LES MER:

I 12 år har Øyvind Næsheim laget mat for stjernene hos Nobu. Nå satser han stort i Stavanger

MANNABEIN: Åpningskvelden var det definitivt mest mannlige ølhunder innom ØST, men siden har kjønnsfordelingen jevnet seg noe ut.

I den gamle gassledningen baren har omgjort til 12 tappekraner, har det i løpet av åpningsdagene vært innom 30 forskjellige typer håndtverksøl.

Og på flaske? Da har det vist seg at dyre, skjeggete damer er populære i østre bydel.

\- Både BIIR 4B Oude Gueuze og MagicRock sin Bourbon Barrel Aged Bearded Lady, som også er våre dyreste flasker til 499 kroner, er snart utsolgt, sier Hafstad.

**LES OGSÅ:

LES MER:

Er dette bare et Stavanger- og Sandnes-fenomen?

Grønnsakene fløy ut døra

Noen kraftige ølglasskast opp i gata fra ØST ligger Mathallen.

Dit har virkelig lokalbefolkningen valfartet, siden ordføreren klippet snoren torsdag klokken 13.00.

\- Mottakelsen har vært helt ellevill. Vi visste det kom til å bli mye, men det ble enda mer enn forventet. Omsetningen var på en halv million åpningshelga. Vi hadde vært fornøyde med halvparten, sier Nils-Henrik Stokke i Mathallen, og fortsetter på både innpust og utpust:

Vi visste det kom til å bli mye, men det ble enda mer enn forventet.

\- Ting vi trodde skulle vare hele dagen varte bare en halvtime, for å si det sånn. Grønnsakene fløy ut døra. Regnbuegulrøttene for eksempel, var borte med en gang. Og så laget vi vårt eget Mathallen-brød hos Jakobs brød som også forsvant rett ut igjen. 300 brød på én time, liksom.

ÅPNING: Det var folksomt i inngangspartiet da Mathallen Stavanger åpnet dørene torsdag formiddag.

- Folk tar køene med godt mot

Fordi det var åpningshelg stilte Mathallen med full bemanning, åtte ansatte. Likevel ble det lange køer.

\- Ja, det var nok en del venting for mange. Jeg hørte om folk som stod 25 minutter i kø for å betale. Heldigvis tar folk det med godt mot, og de forstår hva vi prøver å gjøre, sier Stokke.

Vi handler direkte med bonden, og hvis bonden er på jakt, så er bonden på jakt.

\- I en ideell verden skulle vi og ønsket at vi kunne brukt mer tid ute på gulvet og fortalt kundene mer om varene vi selger, men det fikk vi ikke gjort så mye som vi ville. Framover vil vi mer ut på gulvet, fortsetter han.

Og når ting går tomt i Mathallen, er det ikke bare-bare å fylle på.

- Vi handler direkte med bonden, og hvis bonden er på jakt, så er bonden på jakt. For en vanlig butikk er det bare å ringe Asko og få 100 kilo tomater levert på en time, men sånn fungerer det ikke for oss, ler Stokke.

- Hvordan vil Mathallen utvikle seg framover?

\- Tilbudet skal bli større. Vi hadde veldig mange varer som ikke var klare til åpning. På kort sikt, innen en måned eller to, skal varelageret øker med omtrent 50 prosent.

- Og så kommer vinteren?

\- Ja , og fordi vi får varer fra lokale produsenter og fordi vinteren kommer blir det færre «vanlige» grønnsaker, og flere rotgrønnsaker. Snart er det gresskar-tid, og sånn fortsetter det.

**LES OGSÅ:

LES MER:

Åpner helt ny type hurtigmat-restaurant på Mariero

SNORKLIPPER: En spesielt stor saks måtte til da ordfører Christine Sagen Helgø klippet «snoren» for Mathallen. Whitney Love og Nils-Henrik Stokke er med.
Publisert:
  1. Stavanger

Mathallen Stavanger er åpnet: - En annen type mathall enn i andre norske byer

Torsdag åpnet (endelig) Mathallen Stavanger.

Publisert:
  • AV: Kine Hult