Ny leveringskjede av take away snuser på Stavanger

Wolt har allerede etablert seg i Trondheim. Nå kan de komme til Stavanger og ta opp kampen med blant annet Foodora, Just Eat og EasyFood.

Publisert:
Denne annonsen la Wolt ut på Facebook tirsdag formiddag. Leveringstjenesten leter etter medarbeidere i Stavanger.

Facebook har leveringstjenesten Wolt lagt ut en annonse der det står at kjeden leter etter medarbeidere i Stavanger.

«Lever mat med sykkel, skuter eller bil», står det i innlegget som ble publisert tirsdag formiddag.

Lenken tar deg videre til en side hvor Wolt ber deg opplyse om blant annet navn, e-post og telefonnummer. Under punktet «Jeg vil gjerne jobbe i...» kan du velge både Stavanger og Trondheim.

Leverer i 12 land

Wolt startet opp i Finland i slutten av 2014. Tjenesten går ut på at du ved hjelp av en app kan bestille mat hos lokale restauranter. Du kan velge om du vil plukke opp maten selv eller få den levert på døra.

Wolt har også testet matlevering ved hjelp av roboter.

I tillegg til Finland, finner du leveringstjenesten i Sverige, Estland, Danmark, Georgia, Ungarn, Tsjekkia, Polen, Hellas, Serbia, Israel og Norge, hvor Trondheim foreløpig er eneste by. Her startet Wolt opp i mars 2018.

I Stavanger finnes det allerede flere leveringstjenester av take away. Foodora kom til byen sommeren 2017, i tillegg har selskapene Easy Food og Just Eat leveringsavtaler med flere restauranter i distriktet.

De rosa syklistene har vært en del av bybildet i Stavanger siden sommeren 2017. Snart kan Foodora få konkurranse av syklister i blått fra Wolt.

Kunden vinner

At en nok en leveringstjeneste vurderer å etablere seg i byen betyr at markedet er langt fra mettet, mener forsker ved Institutt for Tverrfaglige Kulturstudier ved NTNU, og forsker på digitalisering, robotisering og automatisering av samfunnet, Roger Andre Søraa.

– Det viser bare at det er en stor etterspørsel etter slike tjenester. Dette er noe vi ser i flere norske byer, særlig byer som har mange studenter er populære for disse selskapene, sier Søraa til Byas.

Konkurransen mellom selskapene vil samtidig bli skjerpet, og det er det kunden som vinner på.

– Store aktører som Wolt kan skvise ut de litt mindre som driver med det samme utkjøringstilbudet, men tiden vil vise om det er denne plattformen som får størst gjennomslag, sier han.

Byas har vært i kontakt med ekspansjonsdirektør i Wolt, Olli Rissanen. Han ønsker ikke å kommentere saken.

MER FRA BYAS:

LES MER:

Få oversikten: Disse nye restaurantene kommer til Stavanger

LES MER:

14 spisesteder som åpnet i Stavanger i året som gikk

LES MER:

Her åpner Mano Pizza: – Vi har lyst til å lage den beste pizzaen i verden

LES MER:

Illums Bolighus flytter inn i Torgterrassen

Publisert:

Nytt selskap satser på levering av take away i Stavanger

Fra før finnes aktører som Foodora og Easyfood. Nå har Wolt hevet seg inn i leveringskampen for å mette sultne siddiser.

Oppdatert: