Rumensk restaurant ble meksikansk nesten over natten
The Castle forsvant like fort som den dukket opp.
Det har vært mye frem og tilbake med de ledige lokalene i Myhregaarden det siste året.
I mars i fjor annonserte Kaffebrenneriet at de [skulle åpne kafé i Myhregaarden](http://www.byas.no/article/snart-kommer-kaffebrenneriet-til-stavanger-550aaea50de4ad596d361ff0) i Stavanger sentrum, men allerede i juni ble planene skrinlagt.
Frem til januar i år har lokalene stått tomme.
Men helt på tampen av januar skrev vi om den rykende ferske rumenske restauranten, The Castle, som hadde åpnet i Myhregaardens tomme lokaler.
Jeg skjønner ikke hvordan noen kan ha drevet et kjøkken her før oss.
Eier Jon Jon og hans menn kom til Stavanger fra Romania i september i fjor, for å åpne restaurant. Noe de også gjorde, i en svært kort periode.
En kilde ved Myhregaarden Hotell kan fortelle til Byas.no at restaurantens besetning på fem mann har flyttet tilbake til Romania, uten at vedkommende kan si så mye om hvorfor.
Men nå har det jammen åpnet en ny restaurant i lokalene!
Forlot vaskeriet for å satse på mat
– Vi overtok lokalene for en måned siden, og måtte bruke 2-3 uker på å få kjøkkenet i stand, sier daglig leder av Casa Mexico, Rrohë Sadria.
– Jeg skjønner ikke hvordan noen kan ha drevet et kjøkken her før oss, det var mye som ikke fungerte, sier han.
Men det har han altså gjort noe med, og mandag denne uken kunne han åpne dørene til byens nye restauranttilskudd.
– Jeg har drevet et vaskeri i Stavanger i fem år nå, men før det jobbet jeg ved restaurant Mexico her i byen. Jeg ville tilbake til kjøkkenet og tilbake til maten. Ekte, meksikansk mat, sier Sadria.
– Skummelt å satse nå
– Hvordan er det å satse i Stavanger nå?
– Det er skummelt. Absolutt, veldig skummelt. Dette er den verste tiden man kan starte en restaurant her i byen.
– Men dere gjør det likevel?
– Ja, vi har fått en god avtale med hotellet. Det gir oss en god sjanse til å overleve. Det håper vi at vi gjør.