Kristiansand kan få VG-lista-konsert

Onsdag ble byfinalistene presentert, og Kristiansand er én av dem!

Publisert:
Her fra fjorårets VG-lista-konsert på Rådhusplassen, hvor Marcus og Martinus spilte. Foto: NTB Scanpix

To byer skal få hver sin VG-lista-konsert i sommer, og onsdag ble de seks finalistene presentert. Ordfører Harald Furre (H) har allerede gått i bresjenfor å få konserten til byen. Nå er Kristiansand med videre til neste runde i konkurransen, sammen med Sistranda, Leknes, Dokka, Sjøvegan og Fredrikstad.

LES MER:

Gigant-duo fra USA kommer til Palmesus

Må skape engasjement

– Det er flere byer som virkelig har overbevist. Juryen har spesielt lagt merke til Sistranda, Leknes og Dokka. Der har folk vært med på alle etappene vi har hatt underveis, og sendt inn masse til VG-lista. Det er laget videoer, tatt masse bilder, folk har kledd seg ut, lagd musikk og kjørt ut store maskiner, sier Øyvind Solstad, ansvarlig for sosiale medier i VG til sin egen avis.

Alan Walker har også opptrådd tidligere på VG-lista. Foto: NTB Scanpix

For å få konserten til byen må byens innbyggere skape mest mulig engasjement i sosiale medier rundt konserten, på Facebook og Instagram. hver by har fått sin egen hashtag, og Kristiansands er #extravglistatilkristiansand. Andre runde begynner 22. april, hvor hver bys oppgave skal bli presentert på VG-listas sosiale medier.

LES MER:

Vårens hotteste trender: – Det blir stadig mer av det, både til hverdags og til fest

Store artister

Sist gang VG-lista var innom byen var i 2008. De to mulige datoene for å få en konsert her i byen er 26. juli og 2. august.

I fjor kom navn som Isac Elliot, Alan Walker, Marcus & Martinus, Matoma, Astrid S, Julie Bergan, The Main Level og Sondre Justad til Vg-lista-konserten på Rådhusplassen i Oslo.

Publisert:

VG-lista dropper Stavanger i år til fordel for Bodø

Den populære gratis-konserten drar heller til Bodø i år. - På tide med forandring, mener arrangøren.

Oppdatert: