Coffeeberry trapper ned utvidelsesplaner etter underskudd

I 2017 sa driftssjef i Coffeeberry, Stephen Suttie, at målet var å ha 15 til 20 Coffeberries innen de neste fem årene. – Det klarer vi ikke, sier han i dag.

Oppdatert:
Coffeeberry har i dag utsalg i Stavanger, Sandnes og Bryne. Målet er fortsatt å utvide ytterligere på sikt.

Regnskapet til Coffeeberry viser at kaffekjedens utsalgssteder i både Sandnes og Stavanger går med underskudd.

De røde tallene er størst i Stavanger. Her viser regnskapet for 2018 et underskudd på 794.000 kroner før skatt, ifølge Proff.no. Året før var underskuddet på 581.000 kroner.

I Sandnes ser det noe lysere ut. Her står Coffeeberry oppført med et underskudd på 77.000 kroner før skatt, en forbedring fra 286.000 kroner i minus i 2017.

– Regnskapstallene er ikke gode, men vi fortsetter å investere for å kunne tjene penger i fremtiden, sier driftsjef i Coffeeberry, Stephen Suttie.

Vil utvide på sikt

I november 2017 sa han at målet var å ha 15 til 20 Coffeeberries over hele landet i løpet av de neste fem årene.

Første utvidelse var allerede varslet. Den skulle skje på Bryne i september 2018, men siden den gang har det ikke dukket opp flere Coffeeberry-filialer.

– Vi ser fortsatt for oss 15 til 20 Coffeeberries i Norge, men vi klarer ikke ha samme utvidelsestakt som vi så for oss. Vi må først sikre oss et solid økonomisk fundament, og det er det vi jobber med nå, sier Suttie.

I 2018 åpnet Coffeeberry i Torgsenteret på Bryne.

Skal være gjenkjennelig

Det er investeringene i forkant av de planlagte utvidelsene som er årsaken til de røde tallene, forklarer driftssjefen. Blant annet har kaffekjeden etablert en nettbutikk, investert i kaffemaskiner og kassesystem. I tillegg har bedriften startet opp levering av kaffe til både bedrifter og privatkunder. Målet er at det skal gi avkastning på sikt.

– Vi hadde ikke satset så mye penger om vi ikke hadde hatt troen på det, sier daglig leder i Coffeeberry, Thomas Jørgensen.

Han og kona Hanne Jørgensen startet opp bedriften i 2012. Jørgensen er klar på pengebruken har vært nødvendig. Investeringene skal gjøre Coffeeberry gjenkjennelig, uansett om det gjelder det visuelle eller smaken.

– Dette gjør det mer forutsigbart både for oss og kundene. Før lagde vi én og én kaffekopp for hånd. Dersom vi skal vokse, kan ikke kvaliteten være forskjellig i noen av kafeene våre, sier han.

Daglig leder i Coffeeberry, Thomas Jørgensen, åpnet Coffeeberry nummer to i Klubbgata for fire år siden. Han har fortsatt tro på at bedriften vil vokse, men det koster.

God start

Til tross for røde tall på bunnlinja har omsetningen økt i både Sandnes og Stavanger. Den største økningen fra 2017 til 2018 var i Sandnes og på over 800.000 kroner. På Ruten økte omsetningen fra 5,1 til 5,93 millioner kroner.

– Hva tenker du om utvidelsesplanene til Coffeeberry med det økonomiske grunnlaget dere har i dag?

– Hittil i år går moderselskapet og kafeen i Sandnes med overskudd. Vi jobber ikke aktivt med utvidelsesplaner i dag, men er lydhøre overfor interessante franchisetakere. Akkurat nå må vi spre varemerket vårt. Det gir oss et bedre grunnlag for å stå sterkere andre steder i landet, hvor vi ikke har lokal tilhørighet, sier Suttie.

MER FRA BYAS:

LES MER:

Åpner ny kafé i over 300 år gammelt trehus i sentrum

LES MER:

Rituals åpner i de gamle Nespresso-lokalene

LES MER:

I enden av Pedersgata dukker det opp en helt ny restaurant

LES MER:

Her må du legge fra deg mobilen når du drikker kaffe

Publisert:
Oppdatert:

Legger ned filial: «Coffeeberry rykker tilbake til start»

Først forsvant kafeen fra Stavanger, nå har filialen på Bryne også stengt dørene.

Oppdatert: