Stavanger Pizza & Kebab House har åpnet dørene på Storhaug

Det siste året er det ingen som har fått det til i lokalene i Haugesundsgata, men de nye leietakerne er ikke bekymret.

Publisert:
Huseyin Yasar og Muzaffer Öcal (bak) skal stå på kjøkkenet. Her gjøres pizzadeigene klare like før åpning onsdag formiddag.

– Vi har troen på det vi driver med. Tror du sterkt nok, så er du halvveis i mål allerede, sier daglig leder ved Stavanger Pizza & Kebab House, Birgül Yasar.

Den 1. desember kunne hun endelig vri om nøkkelen og åpne gitterporten til gatekjøkkenet i Haugesundsgata. Flere har gjort det samme før henne, men ikke med hell.

Siden januar har både Milano og Fierro gitt opp å drive gatekjøkken i det samme lokalet.

– Markedsføringen må være god, folk må vite at vi finnes. Det er i alle fall ikke plasseringen sin skyld. Vi ligger sentralt og er like ved en hovedvei. Her er det gode muligheter, så vi er ikke bekymret for at vi ikke skal klare oss, sier Yasar.

Daglig leder Birgül Yasar.

Kone, mann og gatekjøkken

Selv er hun utdannet eiendomsmegler fra BI, så hun mener selv at hun har tyngden hun trenger for å ta fatt på jobben som daglig leder for gatekjøkkenet.

Flere serveringsteder skal åpne på Storhaug:

Men hun får god hjelp, ektemannen Huseyin Yasar (30) er også med på laget.

– Jeg jobbet i en restaurant under operasjon dagsverk, jeg var ikke så skoleflink. Derfor ble det jobbing og restaurantbransjen på meg fra jeg var ganske ung, sier ektemannen.

Det nye gatekjøkkenet holder til i Haugesundsgata. Stavanger Pizza & Kebab House blir gatekjøkken nummer tre som prøver lykken i lokalet.

Han er vokst opp i Trøndelag, men flyttet til Stavanger da han giftet seg med Yasar i 2011. Her har han jobbet ved flere gatekjøkken, blant annet Istanbul i Pedersgata og Sandnes Kebab. I tillegg driver familien hans tre restauranter på Østlandet.

– Men her blir det egne oppskrifter, så vi er trygge på at maten vi lager skal være god, sier han med et smil.

700.000 og en drøm

På menyen står naturlig nok både pizza og kebab. Falafel, hamburger og salater har også funnet veien på det store skiltet over disken.

Yasar innrømmer at hun er spent på hvordan det blir å drive sin egen bedrift.

Inne i lokalet er det 36 sitteplasser.

– Dette har vært drømmen hele veien. Vi begynte planleggingen allerede i juni, så det er klart at dette er noe vi har sett fram til, sier hun.

Per i dag er de fire ansatte og Yasar forteller at det er investert nærmere 700.000 kroner i gatekjøkkenet. Pengene har gått til alt fra kjøkkenutstyr, matinnkjøp og reklamemateriell.

– Nå skal vi ta ett skritt av gangen, så håper vi at det gir resultater, sier Yasar.

MER FRA BYAS:

LES MER:

De mest kreative måtene å pynte seg til jul på

LES MER:

Gir bort jakker gratis i kulden: – Det handler om å bry seg

LES MER:

Ostehuset åpner på Domkirkeplassen

LES MER:

Lina Herigstad (26) fra Storhaug står bak Ananas Swimwear

Publisert:

14 spisesteder som åpnet i Stavanger i året som gikk

Har du fått testet dem ut ennå?

Oppdatert: