Stavanger Pizza & Kebab House har åpnet dørene på Storhaug
Det siste året er det ingen som har fått det til i lokalene i Haugesundsgata, men de nye leietakerne er ikke bekymret.
– Vi har troen på det vi driver med. Tror du sterkt nok, så er du halvveis i mål allerede, sier daglig leder ved Stavanger Pizza & Kebab House, Birgül Yasar.
Den 1. desember kunne hun endelig vri om nøkkelen og åpne gitterporten til gatekjøkkenet i Haugesundsgata. Flere har gjort det samme før henne, men ikke med hell.
Siden januar har både Milano og Fierro gitt opp å drive gatekjøkken i det samme lokalet.
– Markedsføringen må være god, folk må vite at vi finnes. Det er i alle fall ikke plasseringen sin skyld. Vi ligger sentralt og er like ved en hovedvei. Her er det gode muligheter, så vi er ikke bekymret for at vi ikke skal klare oss, sier Yasar.
Kone, mann og gatekjøkken
Selv er hun utdannet eiendomsmegler fra BI, så hun mener selv at hun har tyngden hun trenger for å ta fatt på jobben som daglig leder for gatekjøkkenet.
Flere serveringsteder skal åpne på Storhaug:
Men hun får god hjelp, ektemannen Huseyin Yasar (30) er også med på laget.
– Jeg jobbet i en restaurant under operasjon dagsverk, jeg var ikke så skoleflink. Derfor ble det jobbing og restaurantbransjen på meg fra jeg var ganske ung, sier ektemannen.
Han er vokst opp i Trøndelag, men flyttet til Stavanger da han giftet seg med Yasar i 2011. Her har han jobbet ved flere gatekjøkken, blant annet Istanbul i Pedersgata og Sandnes Kebab. I tillegg driver familien hans tre restauranter på Østlandet.
– Men her blir det egne oppskrifter, så vi er trygge på at maten vi lager skal være god, sier han med et smil.
700.000 og en drøm
På menyen står naturlig nok både pizza og kebab. Falafel, hamburger og salater har også funnet veien på det store skiltet over disken.
Yasar innrømmer at hun er spent på hvordan det blir å drive sin egen bedrift.
– Dette har vært drømmen hele veien. Vi begynte planleggingen allerede i juni, så det er klart at dette er noe vi har sett fram til, sier hun.
Per i dag er de fire ansatte og Yasar forteller at det er investert nærmere 700.000 kroner i gatekjøkkenet. Pengene har gått til alt fra kjøkkenutstyr, matinnkjøp og reklamemateriell.
– Nå skal vi ta ett skritt av gangen, så håper vi at det gir resultater, sier Yasar.
MER FRA BYAS:
De mest kreative måtene å pynte seg til jul på
Gir bort jakker gratis i kulden: – Det handler om å bry seg
Ostehuset åpner på Domkirkeplassen
Lina Herigstad (26) fra Storhaug står bak Ananas Swimwear
14 spisesteder som åpnet i Stavanger i året som gikk
Har du fått testet dem ut ennå?
Relaterte artikler
- AKTUELTTo restauranter har stengt dørene4 ÅR SIDEN
- AKTUELTHer har ikke folk spist på nærmere 15 år, men nå har du sjansen igjen4 ÅR SIDEN
- AKTUELTHvem har #byasbeste takeaway? Du bestemmer!4 ÅR SIDEN
- AKTUELTDisse to skal åpne ny sportsbar i Stavanger sentrum3 ÅR SIDEN
- AKTUELTMorten måtte slå til da nabolokalet plutselig sto ledig3 ÅR SIDEN
- AKTUELTSjekk oversikten: Dette er takeaway-favorittene i Stavanger og Sandnes1 ÅR SIDEN