Aktuelt

Kelvin videre i Global Battle of The Bands

Kristiansand-bandet Kelvin er klare for norsk finale i musikk-konkurransen Global Battle of the Bands. Og det med en blanding av pop, rock, funk, jazz og elektronika.

Publisert:
 • Jan Frantzen
KELVIN. Foto: Tore André Baardsen

– Det var veldig kult og veldig stressende. Hektisk og kaotisk. Sier Kelvin-vokalist Oda Westli om opptredenen på John Dee i Oslo søndag, som sendte Kristiansand-bandet til den norske finalen i Global Battle of the Bands.

– Det var moro. Kjempegøy. Men det var en snodig setting å spille i. Ingen forberedelser, rett på scenen, spille to låter, så rett av igjen. God trening for oss alle, sier trommis Daniel Hinderaker fra Flekkefjord.

Blander flere musikksjangre

Gruppa Kelvin er en smeltedigel av rock, pop, funk og jazz.

Kelvin er noe såpass sjeldent som et band som prøver å låte annerledes. Det gjør de ved å blande pop, rock, funk og jazz inn i et elektronisk uttrykk. Kvintetten har allerede spilt flere konserter i Kristiansand. Nå vil de utvide nettverket.

– Det viktigste med Battle of the Bands var å få spille i Oslo, få nye folk til å høre på oss. Og nå blir det jo enda en konsert i Oslo, sier Westli.

For om ikke lenge avholdes den nasjonale finalen i band-konkurransen i hovedstaden. Vinneren blir Norges representant i den internasjonale finalen. Og uansett hvor Kristiansand-bandet ender opp, er det sannsynlig at deres sound skiller seg fra mengden.

– Sånn er det ofte. Og det er vel en god ting, sier gitarist Nicholas van Eck.

Kollektiv prosess å lage låter

UiA-gruppa Kelvin spiller 25. oktober på Tollboden, som support for Emilie Nicolas.

– Jeg mener vi får det beste resultatet gjennom en kollektiv prosess. Det er det at vi jobber ut og arrangerer låter i felleskap som gjør at vi får den sounden vi gjør, sier han.

De fem medlemmene møttes på universitetet, hvor alle studerer ved rytmisk linje. Foreløpig er ingen bekymret over vanskelige forutsetninger i musikk-Norge.

– Det å få til noe er viktigere enn å tenke penger akkurat nå. Så får vi se når vi er ferdig på universitetet og virkeligheten tar oss. Da må vi begynne å tenke på en annen måte, sier Hinderaker.

Blandede ambisjoner

Foreløpig er bandmedlemmene litt usikre på hvor de skal legge lista når det gjelder ambisjoner.

– Det er ingen vits å si at vi skal bli verdens feteste band. Målet mitt er å bli hipp i Norge. Spille på kule plasser rundt i landet, sier Lauvvik Ørland.

– Jeg vil ut i verden, skyter Westli inn.

– Dette har vi egentlig aldri snakket om. Men vi er veldig engasjerte alle sammen, og har lyst til å ta det så langt som mulig, sier gitarist van Eck.

25 oktober spiller Kelvin på Tollboden som support for Emilie Nicolas.

Publisert:
 1. Fædrelandsvennen
 2. Jazz
 3. Konsert
 4. Kultur
 5. Musikk

Kelvin varmet opp Charlies

Lokalheltene Kelvin holder på med ny EP, og varmet opp for electropop-bandet VLN torsdag kveld på Charlies.

Publisert:

Relaterte artikler

 1. AKTUELT
  – Kjempespennende konserter i oktober
  7 ÅR SIDEN
 2. AKTUELT
  Ny Trashpop-sjef: – Skal få til et sterkt og variert konsertprogram
  7 ÅR SIDEN
 3. AKTUELT
  Dette skjer i Kristiansand
  7 ÅR SIDEN
 4. KULTUR
  Purified in Blood smadrer fjes på hjemmebane
  3 ÅR SIDEN
 5. AKTUELT
  «Superbandet» The Needs kommer til Mablis
  2 ÅR SIDEN
 6. LIVSSTIL
  KRSby-trynet: Oda Ulvøy
  7 ÅR SIDEN