Aktuelt

Keen på å sove i en container?

Utenfor Christiansholm Festning ligger det noe som ligner en grå boks. Det er Scandic sitt nye mobile hotellrom.

Oppdatert:
  • Ida Søreng

Hotellkjeden Scandic har brukt en container som utgangspunkt i deres mobile hotellrom. Foto: Lena Rustan Fidjestad

– Vi ville ta Scandic ut i et annet miljø, i tillegg til å vise hva det nye og renoverte hotellet er, sier Marketing Campaign Manager Trine Thorbjørnsen.

Doos Arkitekter har sammen med Scandic innredet det mobile hotellrommet Scandic To Go, på lik linje med hotellkjedens andre nyrenoverte hoteller.

Rommet har soveplass til inntil fire personer. Foto: Lena Rustan Fidjestad _Rommet har soveplass til inntil fire personer. Foto: Lena Rustan Fidjestad_

Hotellrommet har to 90 centimeter senger, justerbart arbeidsbord, en liten sittegruppe, spesialtilpasset oppbevaring for klær og gadgets og en drøss andre nødvendigheter som aircondition, kaffekoker og badekåper. Alt dette på 18 kvadratmeter.

Det har blitt en trend å bruke containere i boligprosjekter de siste årene, både til studentboliger og vanlige boliger. Et kjapt google-søk gir mange resultater på kreative container-løsninger.

Foto: Lena Rustan Fidjestad _Foto: Lena Rustan Fidjestad_

– Er dette et PR-stunt eller skal det brukes videre?

– Nei, dette er et konsept som skal fortsette etter kampanjen vi har nå. Tanken er at det skal kunne bookes et slikt rom rundt i Norge, for eksempel til bryllup eller som gave til de som har alt. Vi jobber enda med konseptet, men det er i hvert fall ideen, forteller hun.

Foto: Lena Rustan Fidjestad _Badet er ikke kjempestort, men inneholder toalett, dusj og vask. Foto: Lena Rustan Fidjestad_

– Det er lett å se det idylliske med løsningen når man kan våkne til bølgeskvulp og måkeskrik. Men hvordan blir det når snøfokken blåser rundt som verst?

– Rommet er både vinterisolert og har varme i gulv, så dette kan brukes på vinteren så vel som sommeren. I tillegg gjør isoleringen at rommet er nærmest lydtett, så man slipper bråk utenfra, sier Thorbjørnsen.

Hotellrommet ligger rett ved Christiansholm Festning. Foto: Lena Rustan Fidjestad _Hotellrommet ligger rett ved Christiansholm Festning. Foto: Lena Rustan Fidjestad_

Hotellrommet er i Kristiansand fram til søndag, før det flyttes videre til Trondheim og Bergen. Oslo og Stavanger er allerede unnagjort.

Publisert:
Oppdatert:
  1. Scandic

– Det kunne gjerne vært noen drop-in grupperom

Etter årets rekordinntak på over 12.000 studenter, merker studentene ved Universitetet i Agder at det er trangt om plassen i eksamenstida.

Oppdatert: