• Dette irriterer oss mest i trafikken

  ...og disse sjåførene er de verste, ifølge politibetjenten.

  Publisert 05. mai, kl. 16:00

 • Hvordan er du som sjåfør? Ligger du på hornet og freser mens du sender langfingre dashbord, babord og styrbord? Eller kan du ikke forstå hva disse andre hisser seg sånn opp over?

 • Ekspert i denne ukas episode av Smellen er politibetjent Tommy Stoltenberg, kjent fra Aftenbladets «Trafikksentralen».

  Jeg har vært borti utrolig mye. Jeg tror jeg har sett det meste.
 • Han har 20 års erfaring med trafikkarbeid i politiet. I denne ukas episode kan du høre noen av hans historier + Tore Pang fra Kriminell Kunst fortelle om da han mistet lappen.

  Du finner den på Spotify eller Itunes!

  (...og les mer om hvordan vi synder i trafikken under. 👇)

 • 1. Hvordan tar vi det?

  Av de som blir stoppet av politiet er det utrolig få som innrømmer at de har gjort noe ulovlig med viten og vilje. «Eg sko bare...» er en svært vanlig frase, ifølge Stoltenberg.

  99 prosent av oss tar likevel fint imot boten. Prosenten til overs - etter politibetjentens erfaring - er «mannfolk i 40-årene med en litt feite bil, litt feite stilling og litt feite lommebok».

  Jeg skal ikke fortelle dem noe som helst. «La meg bare få den forbanna boten, og la meg komme meg avgårde!»
 • 2. Hvem er verst i trafikken?

  Etter omtrent to tiår med trafikkarbeid i politiet, forteller Stoltenberg at han har tatt lappen fra hundrevis av menn, men kanskje bare fem kvinner.

  Kanskje kvinner har mer selvinnsikt, lurer Stoltenberg på.

  Spør du 100 kvinner om hvor gode de er til å kjøre bil, sier de kanskje 4,2. Spør du mennene deres, sprenger de skalaen fullstendig. Det er utrolig mange menn på 40 som er «utrolig gode» til å kjøre bil.
 • 3. Hva er mest irriterende?

  Ja, det er jo mye å ta av, egentlig: Folk som kjører for sakte, for fort, som ikke blinker ut av rundkjøringene, som har verdens beste tid når de skal kjøre ut av en p-plass...!

  Men på spørsmål om hva som irriterer oss mest, er politibetjenten ikke i tvil:

  Køsniking! Det liker ikke folk.
 • Hør episoden nå - med programleder Elias Håvarstein

  Mer visdom og trafikk-smeller får du om du hører hele episoden. Du finner den på både Spotify og Itunes (eller du kan scrolle deg helt til bunns i denne saken).

Sjekk også ut disse sakene

...med tidligere «Smellen»-eksperter:

Ny episode av «Smellen»: Tore skulle bare filme kompisen på et biltak i full fart

Rapperen Tore «Pang» skulle filme en kul musikkvideo, og hva er vel tøffere enn en som sitter med åpen skjorte på taket av en bil i fart? Politiet syntes ikke det var så kult.

Oppdatert: