Krever at 500.000 bokser Nugatti kastes

– Står i fare for å havne rett i søpla.

Publisert:
Veldig mye Nugatti kan havne rett i søpla. Foto: Reidar Kollstad

Sjokoladepålegget kreves kastet fordi det er brukt hasselnøttpasta som er ulovlig innført fra Tyrkia under produksjonen, skriver VG.

– Vedtaket er fattet på bakgrunn av at vi ikke på korrekt måte har meldt partiet med nøtter inn til Mattilsynet før fortolling. Likevel ble partiet med nøtter frigitt i tollen og dermed satt i produksjon av oss, sier kommunikasjonsdirektør Dag Olav Stokken i Orkla Foods til VG.

13 sunne matretter med kun tre ingredienser

Det er flere varianter av Nugatti blant de 500.000. Foto: Orkla Foods Det er flere varianter av Nugatti blant de 500.000. Foto: Orkla Foods

Overreaksjon?

Mattilsynet skriver i sitt vedtak at de vurderer regelbruddet som svært alvorlig.

Orkla Foods opplever kravet om at pålegget kastes som en overreaksjon og mener det er mer naturlig at de betaler en bot for regelbruddet.

7 ting som irriterer oss på ute på byen

Fortviler over saken

– Det vi fortviler over nå, er at dette er førsteklasses varer – og det er det ingen som bestrider – som nå står i fare for å havne rett i søpla. Det gjør denne feilen så mye større, sier Stokken til VG.

Mens klagen behandles, blir 500.000 Nugatti-bokser med variantene Nugatti Max, Nugatti Air, Nugatti Zero og vanlig Nugatti (vanlig) stående på lager.

Publisert:

Mattilsynet krever at 500.000 bokser Nugatti kastes

Orkla Foods har klaget på vedtaket.

Oppdatert: