Utestedet Opera har blitt til «Påfyll»: – Nå er det voksne vi skal satse på!
Det gamle 18-årsstedet i Kirkegata har fått seg et ansiktsløft.
Båsene er borte og erstattet med stoler og sofaer.
På hylla over døra, inn til de nye loungeområdet, er en gammel radio, en skrivemaskin og noen bøker. Håndplukket fra Fretex.
Veggene er nye, baren er bygget om og flyttet på.
Det store dansegulvet er erstattet med en scene.
– Nå er det de voksne vi skal satse på, sier daglig leder Reza Jiktaji.
Høyere aldersgrense
Mindre partyfaktor, mer kulturpub.
Ansiktsløftet er ikke til å unngå når du går over dørstokken.
Det bød på overraskelser da baren åpnet dørene lørdag forrige uke, og en jazzartist sto på scenen.
– Det var også noen som trodde at de skulle på et 18-årssted igjen, men de kunne vi ikke slippe inn, sier Joakim Møyholm.
Nå er det de som er 20 år og eldre utestedet retter seg mot.
- Ikke 20 ennå? Da kan denne utelivsguiden hjelpe deg: Her kommer du inn dersom du er under 20.
Omsetningen for Opera gikk nedover, derfor var det på tide å finne på noe nytt.
– Det blir tøft, men vi skal bygge oss sakte, men sikkert oppover, sier Jiktaji.
Energiske 18-åringer
Han eier selv lokalet og har vært i utelivsbransjen i 25 år.
Da Jiktaji tok over baren i Kirkegata, var navnet Valentinos. Så ble det Konsept, Opera, og nå Påfyll.
Han har aldri gått konkurs, og har drevet utestedene med det samme firmaet i nærmere tre tiår.
Konseptene har vært flere, men nå er russekortene plukket opp fra gulvet for siste gang.
– Det blir band, komikere, stand up, underholdning, musikere, og noen DJ-er av og til, sier Jiktaji.
Han forteller at det var på tide å gjøre noe mer tradisjonelt. Det har vært moro å drive et 18-årssted.
– Men de har så mye energi! Det blir du sliten av, humrer han.
Ser etter folk
Det gamle lageret på bakrommet har blitt bygd om til et kjøkken. Gjennom hele ettermiddagen og kvelden skal det være mulig å bestille mat.
Men det er ikke alt som er klart, noen småting skal fikses på. Gulvet skal pusses og noen lamper skal opp på veggene.
Møyholm forteller at alt skal være klart innen den formelle åpningen 29. september. Da starter også matserveringen, som skal bestå av grill- og fingermat.
– Derfor er vi nå inne i en innkjøringsperiode, for å se om alt fungerer som det skal, sier han.
Per i dag er de kun fire ansatte. I løpet av måneden kan forhåpentligvis nærmere 20 personer si at de jobber på utestedet i Kirkegata.
Akkurat nå er det Jiktaji som skal kokkelere på det flunkende nye kjøkkenet.
– Så vi ser på muligheten for å ansette en kokk, gjerne noen servitører også, sier han.
MER FRA BYAS:
Karsten snakket om onani i fem minutter. Det gikk dårlig.
Nytt utested åpner dørene i Sandnes: – Vi skal ha byens billigste øl
Matoma til Byas: – Jeg er en ganske anonym person, og liker ikke å stikke meg så mye ut
Skjenking fram til 03:00 og ta med drikke mellom barene?
Åpner i vår: – Tror det er behov for dette i Stavanger
Mannen bak Del Mar, Valentinos og Opera åpner bar i Østervåg, og vil by på kaffe, mat og alkohol.
Relaterte artikler
- AKTUELTHer blir det gratiskonserter 10 timer i strekk3 ÅR SIDEN
- AKTUELTUtested risikerer mange prikker etter å ha avslørt skjenkekontrollen2 ÅR SIDEN
- AKTUELTGamle Dickens er ikke til å kjenne igjen: Slik blir det nye utestedet i Vågen2 ÅR SIDEN
- AKTUELTThe End-eierne «sprengte» budsjettet med 10.000 kroner2 ÅR SIDEN
- AKTUELTHer åpner en helt ny bar og kafé i desember5 ÅR SIDEN
- AKTUELTHar åpnet dørene til Stavangers nye kinokafé5 ÅR SIDEN