Restaurantanmeldelse: – Ta turen inn i Varmen. Det vil du ikke angre på.

Også byens fastboende gjør lurt i å besøke restaurant Varmen på hotell Scandic Stavanger City.

Publisert:
  • AV: Harald Birkevold
HOTELL: Varmen er en restaurant flere enn hotellets gjester burde prøve, mener anmelderen.

Totalkarakter: 5/6

VARMEN (Scandic Stavanger City), Reidar Berges gate 7, Stavanger.

Følg Byas på Facebook!

Hotellet med det generiske navnet Scandic Stavanger City, nede i det som kalles Reidar Berges gate, men som mange vil betrakte som en forlengelse av Verksgata, er av byens nyere, og har garantert eiere som svetter nervøst over krisetidene i oljebransjen.

Om ikke blodet rent bokstavelig flyter i gatene, er det ikke tvil om at overnattingsbransjen ikke akkurat opplever noen bonanza for tiden. Da er det ekstra kjekt å kunne melde at byens fastboende vil gjøre lurt i å besøke restauranten Varmen, som ligger i første etasje i hotellet.

LES MER:

Sulten? Her er 6 gode asiatiske restauranter i Stavanger og Sandnes .

Lokalt og sesong

Velkomsten for en enslig spisegjest er av beste merke, oppmerksom og vennlig. En nokså glissen spisesal ved ankomst ble etter hvert omlag halvfull, noe som sikret konstant, men langt fra plagsom, oppmerksomhet fra en vennlig, morsom og kunnskapsrik servitør av svensk herkomst.

A la carte-menyen suppleres daglig med en tavle-meny som reflekterer tilgangen på sesongråvarer og annet snadder som har funnet nåde for kokkens gane.

Restauranten har i det hele tatt en utpreget slagside mot lokale, sesongbaserte råvarer, og et ambisjonsnivå på mat og vin som skiller seg markant fra den jevne hop av hotellrestauranter. Her kan man saktens få en burger eller en biff, men man kan også trygt lene seg tilbake og stole på at betjeningen vet best.

FORRETT: Småtomater fra Hanasand med parmaskinke, stekt brød, basilikum og Jær-ost.
LES MER:

Restaurant-suksess! Her solgte de én burger i minuttet tre dager på rad !

En smakseksplosjon

I samråd med servitøren valgte jeg en tomat-komposisjon (139 kroner) som forrett. Et utvalg små tomater fra Hanasand, servert med litt parma-skinke, stekt brød, basilikum og skiver av Jær-ost. Til dette et glass grüner veltliner, en østerriksk hvitvin som faktisk presterte å matche syren i tomatene helt utmerket. En integrert rett med god balanse og gode, rene smaker.

Hovedretten ble plukket fra tavlen, rett nok et fast innslag på tavlen, men likevel. Tørrmodnet kjøtt, denne gang en ytrefilet av svin (369 kroner) som har fått ligge lenge, uten utidig innblanding fra best-før-fundamentalistene.

Den grillede ytrefileten ble servert med en frekk fettrand som minnet om marsipan i konsistensen og var perfekt grillet. Mørt, saftig svinekjøtt uten spor av fiskemel og rånesmak. En eksplosjon av umami, rett og slett.

Varmen bør besøkes av flere enn hotellets gjester. Dette er gode greier.

Tilbehøret var (selvsagt) lokale grønnsaker fra Frode Brimse. Jordskokker, små gulrøtter, bønner, mandelpotet og en puré av blomkål. I stedet for saus, et strøk av god olivenolje. En særdeles velsmakende og velkomponert rett som fikk følge av en kompetent, om ikke direkte opphissende cotes du Rhone med syrah og grenache.

HOVEDRETT: Tørrmodnet ytrefilet av svin med lokale grønnsaker.

Dette er gode greier

I stedet for noe søtt ble det som så ofte før et ostefat. Her tre ulike norske oster til 110 kroner.

Den før nevnte Jær-osten, en langtidslagret Jarlsberg og en ny opplevelse i form av en ferskost fra selveste Stavanger Ysteri. Servert med lunt nøttebrød med en utpreget "julete" smak, og en blanding av hasselnøtter og svisker i lake. Til dette mer av rødvinen som fulgte grisen. Hvit med en viss pondus. eller en sterkvin, hadde selvsagt fungert like bra. (Det er et godt utvalg av vin på glass, der er bare å spørre).

Kaffe og regningen (snaue 1000 kroner) fulgte, samt en refleksjon. Varmen bør besøkes av flere enn hotellets gjester. Dette er gode greier.

Dette er folk som har lyst til å lage bra mat, og som klarer å formidle entusiasme for det de driver med. Besøk dem. Du vil ikke angre.

Flere anmeldelser:

LES MER:

Sabi Omakase: Kan ikke sammenlignes med noe annet i byen

LES MER:

Byrkjedalstunet: Et helt greit måltid hjemmelaget mat

LES MER:

Sola strandhotell: En veldig sterk 4-er

LES MER:

Kita Deja Vu By Night: Et spennende tilskudd i Stavanger

LES MER:

Spiseriet: Fortsatt en av byens beste

LES MER:

Amici: Solid og hjemmelaget mat

LES MER:

Hall Toll: Smell på Skansen

LES MER:

Big Horn Steak House: Utrivelig, uinspirert biff

LES MER:

Egget: Byens beste deal?

LES MER:

City Bistro: Veldig god mat til hyggelige priser

LES MER:

XO Bar & Restaurant: Grei nok burger, herlig komle

LES MER:

Sabi Sushi Sandnes: God sushi, trist lokale

LES MER:

Allegro: Bravissimo! Velkommen tilbake

LES MER:

Kitchen&Table: - Meget god valuta for pengene

LES MER:

Bevaremegvel! Hva mer kan man ønske seg?

LES MER:

Charles & De: Holder fortsatt formen

Publisert:

KRSby tester Scandic Kristiansand Bystranda

God mat, men det er grenser for hvor koselig det kan bli i en hotellrestaurant.

Oppdatert: