Aktuelt

«Armadillo» åpner snart i de gamle Harry Pepper-lokalene

Cocktails og hjemmelaget mat er nøkkelord når det nye konseptet åpner i Harry Peppers gamle lokaler.

De gamle lokalene til Harry Pepper blir ikke stående tomme lenge. Her inne er de allerede i full gang med oppussingen til et nytt konsept. FOTO: Jonas Haarr Friestad

I januar fortalte Knut Bergesen og Gustav Tveit i Harry Pepper at de beholder lokalene i Øvre Holmegate, men de holdt kortene tett til brystet om hva som kom.

Nå kan Byas avsløre at de har gått sammen med Nils Østenfor og Morten Furuberg for å lansere et nytt spise- og utested med cocktailekspertise ved navn Armadillo!

Følg Byas.no på Facebook!

  • Få tilgang til gode rabatter og fordeler - helt gratis. Bli med i Byas Kompis!

Knut Bergesen og Gustav Tveit i Harry Pepper åpner nytt konsept bare noen måneder etter åpningen av den nye restauranten på Skagenkaien. - Jeg skal ha ferie i 2042, sier Tveit. FOTO: Ingebjørg Iversen

– Armadillo flytter ned og gjenoppstår i ny drakt

Navnet lyder kanskje kjent, og det er ikke så rart. Armadillo holdt nemlig til i lokalets andre etasje i ca. 20 år, før det ble lagt ned etter ombyggingen i 2007.

– Det har vært italiensk restaurant, sigarbar, rockepub og en plass med billig GT, sier Bergesen.

Kun navnet består når de åpner.

Armadillo er engelsk og betyr beltedyr, og dette beltedyret har allerede flyttet inn, til tross for at han mangler et øre. FOTO: Ingebjørg Iversen

Ingen spiseplikt

– Det skal være en cocktailbar med god, ærlig mat. Her kan alle komme, enten du vil spise eller drikke eller begge deler, sier Tveit.

Ivan Karlsen blir daglig leder på Armadillo, og gleder seg stort.

– Dette blir en sitt-ned-bar, ikke en bar der du står og henger. Det blir ingen spiseplikt, forteller han.

Han tror at det nye spisestedet kan tilføye noe til byen som ikke finnes fra før. Det tror Morten Furuberg også.

– Gamle Harry Pepper var min stamrestaurant, og jeg har alltid likt lokalet godt. Jeg håper at dette blir et positivt tilskudd til byen og Fargegaten, sier Furuberg.

Ivan Karlsen er Armadillos daglige leder og har jobbet lenge i bransjen. FOTO: Ingebjørg Iversen

Ny innredning

Den kjente arkitekten Torgeir Norheim har designet lokalet i Øvre Holmegate, og det vant han en arkitekturpris for i 1986, ifølge Tveit.

– Derfor vil mye av planløsningen bestå, men innredningen blir helt ny, forteller han.

Det er altså svært lite som vil minne om Harry Pepper-restauranten som holdt til der tidligere, både av brennevinutvalg og interiør.

– Vi vil jo ikke konkurrere med oss selv, ler Tveit.

Åpningsdato er ikke helt spikret enda, men Tveit «har en drøm» om å åpne innen året er omme.

– Vi åpner så fort vi kan, sier han.

MER FRA BYAS:

LES MER:

Nye Harry Pepper blir på seks plan

LES MER:

Nesten alle spisesteder i Stavanger og Sandnes har smilefjes

LES MER:

Åpner Rogalands første Espresso House ved togstasjonen

LES MER:

Harry Pepper vant Taco-NM: – Vi har nok det mest spenstige bidraget

Publisert:

  1. Restaurant
  2. Interiør
  3. Matbransjen
  4. Utelivsbransjen

Legger ned «utestedet» for å rendyrke kjøkkenet

Eierne av Armadillo har bitt seg merke i at gjestene ofte er sultne i stedet for tørste.

Relaterte artikler

  1. AKTUELT

    Ny kafé har åpnet dørene i Stavanger sentrum

    15 DAGER SIDEN
  2. AKTUELT

    Harry Pepper-gutta vant Taco-NM: Dette har du neppe prøvd på tacoen!

    3 ÅR SIDEN
  3. AKTUELT

    Ny kafé dukker opp på dette hjørnet i Stavanger sentrum

    5 MÅNEDER SIDEN
  4. AKTUELT

    Her er de nominerte til #byasbeste utested

    2 ÅR SIDEN
  5. AKTUELT

    Denne gjengen får med seg det du helst vil holde for deg selv

    2 ÅR SIDEN
  6. AKTUELT

    Snart blir «No. 28 Pizza Pub» til «Peppes Pizza»

    1 ÅR SIDEN