Øl fra Lervig Aktiebryggeri er to av verdens beste

Ifølge RateBeer har Lervig to av verdens beste øl. Det synes de er stas.

Publisert:
Andreas Kleinstrup er administrerende direktør i Lervig Aktiebryggeri. Han synes det er veldig stas at øldrikkere fra hele verden har kåret to av deres øl til verdens beste.

Det er Lervig Hoppin’ Frog Sippin’ Into Darkness Barrel Aged og Lervig Brewers Reserve Barley Wine Aged in Bourbon Barrels som står på lista over verdens beste øl (ekstern lenke).

Følg Byas.no på Facebook!

RateBeer skriver på sin egen hjemmeside at de er en «side for håndverksøl-entusiaster» og ønsker å utdanne, promotere og oppsøke øl» (ekstern lenke).

– Det er veldig kult! Dette er en av de største ratingene i verden, og det er kult å se at vi når så langt ut, sier han.

Han er spesielt glad for at det ikke er en jury som har kåret dem, men de som faktisk drikker øl. Han forteller at det har vært filosofien til Lervig hele tiden - at de lager øl som de liker å drikke selv, ikke øl som skal «please» andre.

– 2017 har vært et kanonbra år, vi har gjort mange endringer og begynt å brygge øl på nye måter. Dette blir som en rose til i det hele, sier han fornøyd.

Siden er brukergenerert, det vil si at det er brukere som bestemmer hvilke øl som er hot eller not - og i dette tilfellet har altså Lervig kommet inn på en liste med et ukjent antall konkurrenter.

Listen er ikke nummerert - det finnes 100 øltyper på listen, og ingen er rangert høyere enn andre.

Publisert:

Her er årets lokale juleøl og julebrus

Du vet gjerne hva du skal spise i jula, men er du usikker på hva du skal ha i glasset? Her er de lokale mulighetene.

Publisert: