Aktuelt

Disse to skal åpne ny sportsbar i Stavanger sentrum

Renas og Rita Yonan har tatt over de gamle lokalene til Bar Social Eating i Kongsgårdbakken. Her åpner de sportsbaren Tweed.

Oppdatert:
 • Håvard Tanche-Larsen Knutsen

Renas og Rita Yonan håper å kunne åpne sportsbaren Tweed i Kongsgårdbakken i slutten av januar. FOTO: Håvard Tanche-Larsen Knutsen

– Har du sett Peaky Blinders?

Renas Yonan smiler bredt når han snakker om BBC-serien som i høst rundet av sin femte sesong. Serien handler om en rimelig hard gangsterfamilie i Birmingham tidlig på 1900-tallet.

Dette har også lagt grunnlaget for sportsbaren som snart dukker opp i Stavanger sentrum.

– Men vi skal ikke ta livet av noen da, sier Yonan og ler.

 • Følg Byas på Facebook!

Tweed

Det er gjerne greit for gjestene at han og kona kun har latt seg inspirere av uttrykket, ikke handlingene, i serien.

Tweed - Sport & Food er navnet på den nye sportsbaren som flytter inn i Kongsgårdbakken i hjertet av Stavanger. Tweed er også navnet på det grove ullstoffet som har sitt opphav fra Skottland og som er lett gjenkjennelig i den britiske gangsterserien.

Den røffe stilen ønsker de nye eierne skal gå igjen i lokalet.

– Vi er glade i tweed begge to, og vi har noen ideer om hvordan det hele blir seende ut til slutt. Planløsningen kommer ikke til å endres mye, men designet og interiøret skal byttes ut, forteller Rita Yonan.

Kona Rita Yonan flyttet nylig til Norge for å være med på å starte opp Tweed i Stavanger. Ekteparet er bosatt på Bryne. FOTO: Håvard Tanche-Larsen Knutsen

Kebab-sjef

Både Renas og Rita kommer opprinnelig fra Sverige, men ektemannen har siden 2012 hatt mange jern i ilden her i regionen. Han er daglig leder i Yonan Group AS, morselskapet til Happy Time- og Yummy Time-restaurantene som har dukket opp flere steder i Sør-Rogaland. Til og med i Sverige.

Yonan Group eier blant annet også kebabkjøtt-produsenten NK Meat på Ålgård, samt Møllehagen restaurant og Møllehagen Sportscafe på Bryne.

– Men Tweed er hans lille baby, sier kona og nikker mot ektemannen.

Sportsbaren i Stavanger blir nemlig ikke en del av Yonan Group, men er i stedet for heleid av Renas.

– Her ønsker vi å bygge opp noe helt nytt, sier ektemannen.

Restauranten og nattklubben Bar Social Eating holdt til i Kongsgårdbakken fram til konkursen i september. FOTO: Jon Ingemundsen

Synlig lokale

Innendørs er ingenting forandret siden Bar Social Eating la ned driften etter konkursen i september.

Det er Union Eiendomskapital som eier Ankerkvartalet. Utleieansvarlig Pål Saga sa til Byas for tre uker siden at det var flere som var interessert i lokalet, men det var til slutt Yonan som trakk det lengste strået.

– Det er 20 meter til taxikøen. Dette er det første du ser når du kommer på byen, og det er det siste du ser før du drar. Happy Time ligger rett ved siden av og jeg håper at det snart dukker opp noe i de gamle lokalene til Alex’ Sushi. Jeg ser for meg at vi har en framtid her, sier Yonan.

Planen er å tilby lunsj og middag i første etasje, så blir det TV-skjermer for sportsinteresserte i andre etasje og i kjelleren. Det er ikke fastsatt hva som havner på menyen til slutt, men ja, det blir i alle fall burger.

– Vi håper at vi klarer å åpne i slutten av januar. Da er nok mesteparten av arbeidet innendørs ferdig. Det hele faller nok på om skjenkebevillingen er ferdig behandlet, sier Yonan.

Publisert:
Oppdatert:
 1. Utelivsbransjen
 2. Stavanger
 3. Mat og drikke
 4. Restaurant
 5. Stavanger sentrum

Skroter planene om sportsbar i Stavanger sentrum

Skjenkebevillingen ble aldri ferdigbehandlet på grunn av en gammel skattesak. Nå gir innehaveren opp, men lover samtidig at Tweed skal åpne - med nye eiere.

Publisert:

Relaterte artikler

 1. AKTUELT
  Disse spisestedene kommer til Stavanger i 2020
  10 MÅNEDER SIDEN
 2. AKTUELT
  Ny sportsbar flytter inn i Kongsgårdbakken i Stavanger sentrum
  11 MÅNEDER SIDEN
 3. AKTUELT
  Planen var å åpne i 2020. Hva tenker de nå?
  7 MÅNEDER SIDEN
 4. KULTUR
  2019 oppsummert: Havanna Badeland-mimresak topper i september
  10 MÅNEDER SIDEN
 5. KULTUR
  2019 oppsummert: I desember ville mange vite hvordan denne gjengen ser ut i dag
  10 MÅNEDER SIDEN
 6. AKTUELT
  Domino's-selskap vil forlate Norge
  1 ÅR SIDEN