Fra gigantunderskudd til ny festival: Slik skal Fadderfestivalen reise seg

Fjorårets fadderfest på campus ble et pengesluk. På mandag braker det løs igjen, men innenfor budsjett, lover faddersjefen.

Oppdatert:
Christian Hjelle er årets faddersjef. Han skal sørge for at studentene får en bra start på studietiden, og at festivalen i år ikke overskrider budsjettet.

Her kan du sjekke ut hele programmet til årets festival.

– Vi sparer litt penger på å ikke dekke området med telt, i tillegg har vi en utescene i år, forteller faddersjef Christian Hjelle (21).

– Utescene? Det er litt risky...?

– Ja, det er det, men andre festivaler gjør det samme, så hvorfor ikke oss? Det er bare å kle seg etter vært, sier faddersjefen.

Over 600.000 i minus

Hjelle understreker at han tåler litt regn, han er tross alt fra Bergen. 21-åringen skal til høsten gå i gang med siste året på hotelledelse ved UiS, men først skal han lose i overkant av 3000 studenter gjennom fadderuka.

Selskapet Eventi har begynt å reise fadderlandsbyen. Lange og hvite telt er satt opp på campus. Hjelle sin jobb er å reise ryktet til Fadderfestivalen igjen.

– Så langt har vi holdt god budsjettdisiplin, hvor vi har gode marginer, sier Hjelle, som legger til at budsjettet for årets festival er på 2,6 millioner kroner.

Hjelle forteller at nye regler gjør det vanskeligere å overskride budsjettpostene.

Fjoråret var nemlig svært turbulent for festivalen økonomisk. Første gjennomgang viste et underskudd på over en halv million kroner. Senere ble det fastslått til å være på 622.000 kroner.

Studentorganisasjonen (StOr) betalte mesteparten, men Universitetet i Stavanger (UiS) tok også 30 prosent av regningen.

– Derfor blir ikke årets festival skadelidende av det som skjedde i fjor, sier Hjelle.

LES OGSÅ:

Tett oppfølging

Selv om årets festival starter med blanke ark, har ansvarsfordelingen og organiseringen av festivalen fått en solid gjennomgang.

Blant annet har studentens øverste organ, studentparlamentet, gjort endringer i økonomireglementet som gir faddersjefen et enda større ansvar for at økonomien er i balanse.

I tillegg følges festivalen tettere opp av en organisasjonskonsulent som jobber for StOr, men som er ansatt av UiS.

– Denne personen vil da se til at pengebruken går riktig for seg og eventuelt følge opp festivalen underveis, forteller StOr-leder Joachim Børlie.

Per i dag er Fadderfestivalen underlagt StOr, noe som betyr at festivalen og studentorganisasjonen benytter seg av samme organisasjonsnummer.

StOr-leder Joachim Børlie skal jobbe for å skille ut fadderfestivalen som et eget selskap.

Dersom fadderfestivalen igjen kommer til å stå med gjeld opp etter halsen, er det studentorganisasjonen som er økonomisk ansvarlig. Dette vil da gå utover penger som studenter kunne dratt nytte av.

Derfor vil StOr skille ut festivalen som et eget selskap.

– Dette har det blitt snakket om en stund, men på bakgrunn av det som har skjedd, har prosessen blitt framskyndet, sier Børlie.

Konserter, foredrag og campus-rebus

Faddersjefen forteller at på bakgrunn av de økonomiske utfordringene, kom ikke årets festival i gang med planleggingen før i desember.

Dette betyr at festivalen i år i stor grad vil holde seg på campus, og ikke ha større arrangementer utenfor Ullandhaug.

Så langt har Fadderfestivalen solgt 1200 billetter, men 2700 har registrert seg på festivalens nettsider. Hjelle håper på nærmere 3700 besøkende.

– Vi skal ha konserter, foredrag og rebusløp på campus. Vi vil gjøre studentene mer kjent med universitetsområdet. Så blir det i tillegg noen andre arrangement i byen, som de klassiske temafestene, bar til bar, men også alkoholfrie tilbud som bowling, kino og DNT-tur, sier faddersjefen.

Lurer du på hva som skjer på Fadderfestivalen? Sjekk ut programmet her.

Publisert:
Oppdatert:

Kriseresultat for fjorårets Fadderfestival – no er haustens tal klare

Faddersjefen har grunn til å smile etter auka besøkstal og stort overskot, men engasjementet blant fadrane er betydeleg redusert.

Publisert: