Her er alle vinnerne av #byasbeste 2018

Dere har stemt frem kremen av kremen!

Oppdatert:
I løpet av høsten har dere stemt frem #byasbeste innen seks sjangere.

For fjerde gang har dere stemt frem deres favoritter på Nord-Jæren.

Nøyaktig 15.411 stemmer har kommet inn i løpet av kåringen! I tillegg har dere nominert frem flere hundre verdige vinnere i hver sjanger på Facebook.

Følg Byas.no på Facebook!

#Byasbeste er over for denne gang, men fortvil ikke - her er et tilbakeblikk på årets vinnere:

Vinneren av #byasbeste sentrumsbutikk: Syvende Himmel

Rodvelt er utdannet illustratør, og har tidligere jobbet som designer for Figgjo Porselenfabrikk.

Daglig leder hos vintage-butikken Syvende Himmel, Inger Johanne Rodvelt var på gråten da hun fikk beskjed over telefon at hennes butikk hadde stukket av med seieren.

Syvende Himmel ble i år nominert til #byasbeste sentrumsbutikk for fjerde gang. I år er første gang butikken i Fargegata vinner.

Både nye og brukte klær henger om hverandre på klesstativene hos Syvende Himmel. I det ene hjørnet har Rodvelt laget en sofakrok med en kaffemaskin ved siden av, og på småbord rundt i butikken ligger det buttons, øredobber og annet smått tilbehør.

Fellesnevneren er - i likhet med gaten butikken ligger i - farger.

Les hele saken her

Vinneren av #byasbeste treningssenter: Arena

Daglig leder Tone Eide spretter en flaske musserende. Geir Ullenes holder diplom bak.

– Tuller du ikke? Hurra!! Nå må vi sprette sjampanjen! sa daglig leder hos Arena treningssenter, Tone Eide, da hun fikk telefon fra Byas. Og hun holdt det hun lovet - alkoholfri musserende ble sprettet og servert til gjestene.

Eide forteller at det er uformell stemning på treningssenteret og lav terskel for å snakke med hverandre.

– Vi vet om flere som har funnet både venner og ektemaker her hos oss, sier hun.

Du kan lese hele saken her

Vinneren av #byasbeste kafé: Sjå Inge

- I begynnelsen ville jeg kun ha ting jeg selv liker på menyen. Jeg hater gulrotkake, men konditor insisterte på å servere sin oppskrift, og det ble fort en bestselger. Da måtte jeg gi meg på den ideen, forteller Inge Anda.

Sjå Inge klippet snoren til kaféen i Østervåg mai 2017Siden den tid har de altså rukket å vinne #byasbeste-kåringen to år på rad.

God stemning og god kundeservice har tidligere blitt trukket frem som hemmeligheten bak suksessen til Sjå Inge.

Under vinnerintervjuet ble dette vist i praksis: Anda ønsket gjester velkomne med «Hei damer! Her inne er det god mat altså, nå er det ledig bord med vinduet òg!».

Da gjestene forlot kaféen, spurte han hva de syns om maten. Noen fikk til og med vite ingrediensene til den populære fiskesuppen (røkt fisk og karri, hvis du lurte).

Les hele artikkelen her

Vinneren av #byasbeste take-away: Fortou

Fortous kjøkken er ikke i det største laget. Derfor lager det mesteparten av maten de serverer på et industrikjøkken på Storhaug. Her forbereder Espen F. Klausen en banh mi mens Elise og Arnt Skjerve ser på. Bak, i oppvasken, står Sebastian Wietrzykowski og Thomas Peter.

Den lille gatemat-sjappa i Stavanger Øst stakk av med hele 34 prosent av stemmene i kåringen av #byasbeste take-away.

Fortou lager mesteparten av maten på et industrikjøkken på Storhaug. Der disker de også opp større cateringleveranser. Selv om maten er inspirert fra hele verden, har alle rettene en fellesnevner:

– Kvalitet. Kundemassen vår har økt kraftig i det siste, og det har til tider vært køer helt ut i gaten. Men vi vil ikke fire ned på kvaliteten for å levere mer. Vi har satt lista høyt, og den flytter vi ikke på, sier daglig leder Elise Skjerve.

– Vi har flere smaksrunder med de andre som jobber her for å finne den perfekte oppskriften, forteller kokken Arnt Skjerve.

– Da vi skulle sette fried chicken på menyen gikk du veldig mange runder, skyter Elise inn.

– Ja, vi måtte jo finne den beste paneringen (dekke kjøtt e.l. med et lag av brødsmuler eller kavring, journ.anm), om det skulle være saltlake eller tørrsalting og så videre, forklarer Arnt.

Her kan du lese hele saken

Vinneren av #byasbeste utested: Bøker og Børst

Bøker og Børst har flere stamgjester. - Vi kan nærmest ha kaffien klar til de kommer, forteller barsjef Elena Nikolaeva.

– For en julegave! Nå ble jeg skikkelig glad, sier Brekke henrykt da han får beskjed at Bøker & Børst har igjen vunnet kåringen av #byasbeste utested.

– Det er veldig kjekt bare å bli nominert til #byasbeste utested, men å vinne mot så mange gode konkurrenter er helt sykt.

– Vi ønsker å tilby noe så gammeldags som kos. Her kan folk komme komme for å prate, møte venner, spille spill og drikke noe varmt eller kaldt, forteller Brekke.

På lørdagskveldene blir bordene flyttet til side, og lokalene får et mer nattklubb-preg over seg. Vinyl-DJ’er spiller alt fra reggae, funk og klassisk soul.

– Vi satser på en litt mer alternativ musikk. DJ’ene som spiller her er utrolig flinke - de er en gjeng med nerder som kun spiller originalplater, forteller barsjef Elena Nikolaeva.

Les hele saken her

Vinneren av #byasbeste frisør: Ombré

Ombré ble nominert til #byasbeste frisør for første gang i år - og stakk av med seieren. Fra venstre: Martine Skretting Mydland, Linn Eie-Olsen og Rijalda Alagic.

– Vi har det veldig godt miljø. Tiden går veldig fort på jobb for vi har det så kjekt, sier Linn Eie-Olsen. Hun har driftet frisørsalongen Ombré i Hillevåg siden 2012.

Kundekontakten én av de tingene hun liker best med frisøryrket. Og mange deler fra livet sitt når de sitter i frisørstolen.

– Vi blir litt som hobbypsykologer, ler hun.

– Vi har mange faster kunder her på Ombré. Jeg husker ting kundene har fortalt tidligere, og prøver å ta opp tråden igjen ved neste klipp.

Her kan du lese hele saken

Publisert:
Oppdatert:

Dere har stemt: Bøker og Børst er #byasbeste utested!

– Vi ønsker å tilby noe så gammeldags som kos, sier daglig leder Tom Brekke.

Publisert: