Skagen-veteraner åpner nytt spisested i Eiganesveien

«Eg & Du» åpner dørene i Eiganesveien neste måned. Super-bromancen Robert Ottesen og Haakon Mørch gleder seg til å gi byen og bydelen en ny totalopplevelse.

Arbeidsantrekket er på, og det forventningsfulle radarparet gleder seg til å ta imot sine første gjester i starten av september.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Robert Ottesen og Haakon Mørch har hatt det travelt i sommer. De tok nylig over de gamle lokalene til Matmagasinet i Eiganesveien 1, og siden har duoen saget og spikret, malt og skrudd.

Følg Byas.no på Facebook!

Kvalitet og opplevelse først

Ottesen og Mørch kjenner hverandre godt fra før. De har begge lang fartstid i restaurantbransjen, og har blant annet jobbet flere år sammen på Skagen Restaurant i Stavanger.

Nå var det på tide å prøve noe nytt. Men nøyaktig hva som er konseptet til Eg & Du, synes de er vanskelig å sette ord på.

– Vi skal ha fokus på kvalitet på mat og råvarer. Når vi nå går fra Skagen med 200 gjester til her, hvor vi har fullt hus med 40, får vi en annen frihet til hva vi kan tilby, sier Mørch.

FERSKE EIERE: Robert Ottesen og Haakon Mørch åpner snart dørene til spisestedet «Eg & Du».

– Har dere en idé om hvilke mennesker som kommer til å tilhøre kjernegjestene deres?

– Det er umulig å si hvordan det blir på sikt, men vi håper å nå ut til så mange som mulig og at vi blir en viktig plass for bydelen. Det er bra at det fins alternativer, og det er ikke sånn at man mååå sitte utenfor Beverly for å få en urban Stavanger-opplevelse, forteller Mørch.

Bevisste eiere, bevisste gjester

Spisestedet kommer til å bestå av flere deler. Inne blir det servering og sitteplasser, og i tillegg en delikatessedisk hvor folk kan kjøpe med seg egenproduserte og andre lokale varer med hjem.

Det er fremdeles en del som gjenstår, men det begynner å ta form i Eiganesveien.

Ute har de en ganske stor bakgård til disposisjon, som de har planer om at skal være i bruk hele året - med benker, lys og varmelamper.

Som om ikke det var nok, eier de også en del av nabobygget, hvor tre etasjer skal bygges om til selskapslokaler som folk kan reservere til julebord og andre festligheter.

– Folk i Stavanger er enda mer bevisste nå etter oljekrisen, samtidig ser vi en oppgang på for eksempel streetfood.

– Kommer folk til dere for å spise eller drikke? Eller begge?

– Begge deler. Totalopplevelsen, svarer Ottesen.

– Gjestene bidrar også til hvilken type atmosfære det blir her, og om vi vil, kan vi tematisere hele området på én dag, fortsetter han.

– I dag er det endelig mildt og tørt, så i dag blir det maling av gulvet i bakgården, bedyrer Mørch.

Gode, hemmelighetsfulle venner

Menyen forblir hemmelig frem til åpning, men eierne kan røpe såpass at sultne gjester kan forvente seg en god del norsk mat.

Fisk, kjøtt og ost fra lokale leverandører - både servert i restauranten og til å kjøpe med seg fra kjøpedisken.

– Dere har jobbet sammen i elleve år, og nå starter dere for dere selv. Blir det mye ego-kræsj og dårlig stemning?

– Det blir jo noen runder frem og tilbake, men det ender som regel med at begge er fornøyde, smiler Ottesen.

– Vi utfyller hverandre bra, legger Mørch til.

Radarparet venter på svar på et par søknader til kommunen, men om alt går i orden, åpner dørene til «Eg og du» i begynnelsen av september.

Mer fra Byas.no:

Publisert: