Duket for femte utgave av Whats Brewing

I fjor var festivaltema totalitært regime. Nå har regimet falt, og anarkistene og lojalistene møtes.

Oppdatert:
Christian Øie og Andreas Melvær gleder seg til årets festival, og er storfornøyde med bilvraket som kom på plass noen minutter før bildet ble tatt.

– I fjor var temaet for festivalen «Free The Republic of What’s Brewing». I år har regimet falt, og det er anarki, forteller produsent Christian Øie.

I maskinhallen og i ølhallene er temaet «Free Whats Brewing» og det er anarkistiske tilstander. Det er tagging, UV-spray, lysdesign, tomme handlevogner med ledninger og 200 røykgranater.

Oppe på Tou Scene er det fortsatt totalitært regime. De som klamrer seg fast til regimet, finner du der, og lokalet er innredet med gull og velour.

Øie har følgende å si om hvordan årets festival blir:

– Dridbra, som vanlig. Det er jo en av verdens beste ølfestivaler, og det blir minst like bra som i fjor.

Følg Byas.no på Instagram!

Bilvrak på plass

Slik blir dekoren i år: luksus oppe og anarki nede.

I fjor fikk lånte festivalen en stridsvogn til å illustrere temaet. I år har de fått hjelp av Knoksen til å dekorere plassen.

De har nemlig fått tak i et bilvrak. Der skal noen skuespillere holder til og driver med improvisasjon i festivalens ånd.

– Knoksen har sagt at me kan gjør ka me vil me an, me kan brennan omtrent, sier Øie til kollegaene sine.

Byas

Høyere andel lokale gjester enn vanlig

Per Arne Alstad er daglig leder på Tou Scene. Han er fornøyd med at antallet lokale gjester på festivalen er høyere enn vanlig.

Andreas Melvær er en av initiativtakerne bak ølfestivalen. Han forteller at det i år kommer 40 bryggerier til festivalen, og 3000 gjester.

Daglig leder i Tou Scene, Per Arne Alstad, forteller at andelen lokale deltakere er høyere i år enn den pleier å være. I år kommer 40 prosent av gjestene fra Rogaland. Han forteller at de har jobbet aktivt for at flere fra hjemfylket skal gå på festivalen.

– Det handler ikke om lav interesse, men om billettkulturen. På Østlandet og internasjonalt står folk klare ved billettslippet. Vi er veldig fornøyde med at vi har klart å øke den lokale deltakelsen, sier han, og legger til at det på det verste bare var 29 prosent rogalendinger på festivalen.

– Ser ut til at det blir «awesome»

Ryan Morrow er brewmaster hos det kanadiske ølbryggeriet Collective Arts. Han synes det er kult at festivalen holder til i et gammelt bryggeri.

Ledelsen i Whats Brewing kaller festivalen en stor dugnad. De aller fleste har jobbet i alle fall hundre timer gratis. Det gjør at festivalen går rundt, tror Melvær. Alstad er enig.

– Festivalens omsetning er tre millioner kroner. Vi er avhengige av å gå i alle fall 100.000 i pluss for å ha nok til å investere i neste års festival, forteller han.

Ryan Morrow er en av utstillerne til årets festival. Han er brewmaster i det kanadiske bryggeriet Collective Arts. Han har ikke vært med på festivalen tidligere, men gleder seg.

Han synes det er ekstra kult at festivalen avholdes på et hundre år gammelt bryggeri.

– Det ser ut som at det kommer til å bli veldig «awesome», sier han.

Publisert:
Oppdatert:

Ølfestivalen «What’s Brewing» i underskudd: – Godt øl er dyrt

Alle billettene ble solgt ut i fjor. Likevel gikk What’s Brewing nesten 700.000 kroner i underskudd, forteller festivalarrangørene.

Publisert: