Dette er #byasbeste utested!

Folket har talt: Stavanger Sportscafé er #byasbeste utested.

Publisert:
Martin Lund Langlie driver #byasbeste utested! Sportscafeen ligger rett over Beverly - rettere sagt rett over hodet til Lund Langlie.

– Så ufattelig kult! Amazing!!!

Martin Lund Langlie (28) fikk vinnerbeskjeden onsdag kveld, og la ikke skjul på at det var en veldig gledelig beskjed å få.

– Det var veldig koselig å høre - morsomt! Vi hadde nok forventet at vi skulle havne blant topp 3, for vi har veldig mange gjester som heier oss frem, men veldig kjekt at vi gikk helt til topps. Jeg vet om mange som studerer både i Bergen, Oslo og Trondheim som har stemt på oss - for når det er tid for ferie og Stavanger, er det her de kommer, sier Lund Langlie, som er daglig leder ved Stavanger Sportscafé.

LES MER:

10 verdige finalister har siden onsdag i forrige uke kjempet om lesernes stemmer - alle i håp om å bli kåret til #byasbeste utested. Og jammen ble det ikke ny stemmerekord, også! Over 4.500 stemmer totalt :-D

Og Stavanger Sportscafé? De stakk av med 744 av stemmene.

– Ah, det er bra! sier Lund Langlie.

– Ja, veldig bra. Andre- og tredjeplassen fikk 497 (Melkebaren) og 482 (Hanekam) stemmer.

– Åh, det er enda bedre! Da er folk glad i oss!

LES MER:

Vil du vite litt mer om hva #byasbeste dreier seg om?

Fridde til studentene

Lund Langlie overtok først rattet på Sportscaféen i 2008, som nytilflyttet student fra bartebyen. Han ville bare ha seg en deltidsjobb, ved siden av studiene på UiS, men det ble fort nok til en fulltidsjobb - og enda litt til.

– Jeg kasta bort utdannelsen min. Nå har jeg jobbet i utelivsbransjen i nesten 10 år, 90 timer i uka. Men tar jeg to semestre til, blir jeg regnskapsfører, så det er noe jeg kan gjøre hvis dette noen gang blir en vanlig dagjobb, sier han og ler.

Noen år senere startet han opp Smellen - et lite utested som gikk veldig bra i starten, men som endte med et dundrende underskudd. I 2012 returnerte Lund Langlie til Sportscaféen, og siden har han blitt værende.

– Jeg legger mye igjen av meg selv her, og jeg brenner virkelig for det. Sportscaféen i dag, er alt det ikke var da jeg først begynte her. Det har aldri gått så bra, som det gjør nå - vi er på vei mot toppen!

Og nøkkelen til suksess? Å fri til studentene, vel!

– Det er de to siste årene at vi virkelig har fått det til å gå bra. Vi har lenge vært byens beste på fotball, men alt som skjer på natta, er mitt prosjekt. Det som er fint å se, er at de 18-åringene som pleide å gå på Smellen, nå er blitt 23 år, og kommer hit til oss. Mye av kundegrunnlaget vårt ble nok lagt der.

– Kombinasjonen mellom fotball og uteliv gjør dette til god butikk, og begge de bitene går veldig bra sammen! For å klare å gjøre det bra, må du kjøre din egen greie, det nytter ikke å kopiere andre. Her har vi to helt forskjellige verdener samlet på ett sted - fotball og sport på dagen, og uteliv om natten. Det gjør jo også at kundegruppen vår er stor, og variert.

Følg Byas.no på Facebook!

PÅDRIVER: Martin Lund Langlie jobber 90 timer i uka - men smiler ikke mindre av den grunn.
LES MER:

Dere var ikke i tvil - Coffeeberry er #byasbeste kafé! Les vinnerintervjuet med den entusiastiske baristaen, Hanne Jørgensen, her.

– Her får folk hele pakka

– Hvorfor tror du dere vant?

– Jeg tror at alle vi som jobber her har gått rundt og bedt folk om å stemme på oss, og jeg har delt det mange steder. En liten stemmeaksjon, rett og slett. Og så tror jeg det har å gjøre med den personlige feelingen folk får her, sier Lund Langlie, og legger til:

– Og for oss er det ekstra morsomt å vinne, for vi havner ofte litt i skyggen av Beverly i underetasjen. Bi ønsker at folk skal se at det går an å gjøre andre ting her, enn å se på fotball. Den største kundegruppen vår er lokale folk mellom 20-28 år, som kommer på kveldstid. Det er ikke så mange tilflyttede studenter som kommer, men opplegget vårt og feelingen er helt klart som en klassisk studentbar.

– Hva gjør dere unike, i forhold til andre utesteder?

– Her får folk hele pakka. Når folk skal ut på byen, må de velge mellom nattklubb, lounge eller en rockebule. Her kommer folk inn til en ren og fin brun pub, med masse sitteplasser og god musikk. Jeg tror vi skiller oss litt ut på musikkfronten , også - vi spiller mye hip hop, faktisk. Hip hop, RnB, soul, funk og litt populærmusikk. Har prøvd å holde oss litt unna elektronikaen folk kan få alle andre steder. Og det kanskje viktigste nøkkelordet er community! Du kjenner alltid noen andre hvis du kommer hit alene. Det er fint!

De andre nominerte, var: Ittepå Nattklubb, Melkebaren, Martinique Bar, Timbuktu Bar & Restaurant, Hanekam, Broremann Bar, ØST, Cementen og Hall Toll.

LES MER:

Hvem har #byasbeste takeaway? Her er de nominerte - stem fram din favoritt!

Publisert:

20.000 Byas.no-lesere har stemt! Her er alle #byasbeste

Interessen for #byasbeste har vært enorm. Her er alt du trenger å vite om denne runden av #byasbeste.

Publisert: