Restaurantanmeldelse Sola strandhotell: En veldig, veldig sterk 4-er

Desserten trakk ned helhetsinntrykket, mener vår anmelder.

Publisert:
  • AV: Arild I. Olsson

Totalkarakter: 4/6

SOLA STRANDHOTELL, Axel Lunds veg 27, 4050 Sola.

Følg Byas.no på Facebook!

Borte i baren knitrer et bål vellystig i peisen. Sanddynene ligger og hviler mellom restauranten og det stille havet som speiler sensommerhimmelen, men ute i horisonten bygger uværsskyer seg opp. Lucky Jack klukker og ler i glasset. Snart kommer forretten.

Rammen rundt måltidet er perfekt. Sola strandhotell rundet hundre år i fjor og oser av klassisk eleganse. Man føler seg vel her, og nå kommer forretten.

Ledsageren gikk for stedets historiske meny og fikk en tallerken med beter fra Rege Gård akkompagnert av tørket spekeskinke, geitesmør med rosmarin og soyamandler.

En fargerik smakseksplosjon med gulbete, rødbete og den stripete polkabeten. Den gule beten er litt mildere enn rødbeten og byr på både smaksmessige og visuelle kontraster i denne presentasjonen. Betene ble servert på en søtlig rødbete-emulsjon som spilte nydelig opp mot det salte kjøttet.

**Har du dessuten fått med deg Sabi Sushi sitt

LES MER:

nye restaurantkonsept Omakase

?**

Klassiske retter

Jeg plukket fra stedets a la carte-meny og lot meg friste av gourmetsalat med andebryst, en salat med salvie og koriander, tynne, sprø skiver av reddik og vårløk, samt persillemajones i følge med tynne andebrystskiver, friske bringebær og vaktelegg.

Salaten smakte nydelig, med god balanse mellom de til dels motstridende smakene. Salvie og koriander, for eksempel, er to urter som hver for seg med letthet tar kommando og dominerer hele greia.

På Sola strandhotell var mengdene meget godt avstemt, slik at de sammen ga punch og nerve til den ellers relativt lette forretten. Lervigs amerikanske pale ale var utmerket følge til salaten.

**Glad i øl?

LES MER:

Slik drikker du øl som ekspertene

.**

GOURMETSALAT: Andebryst i salaten!

Det er de klassiske smakene og rettene som råder grunnen på hotellet uti sanddynene, men rettene presenteres med både moderne og rustikk touch.

Ledsagerens hovedrett var andebryst fra gårdsand med blomkålkrem, grønnkål, syltet delikatesseløk og en herlig sherry- og honningsaus som det godt kunne vært mer av. Til dette en herlig potetstappe. Det er godt med god stappe. Andebrystet var perfekt rosastekt med nesten rå kjerne.

Tilbehøret balanserte veldig godt mellom det søte og syrlige.

Min braiserte lammeskank fra Jæren ble servert med rosmarinbakte rødbetkuber og lettsaltede småpoteter. Rustikt, altså. Den langtidsbakte lammeskanken var penslet med honning og smakte nydelig. Perfekt varmebehandlet og så mør at jeg kunne rive kjøttet fra hverandre med gaffelen. Det eneste jeg misunte ledsageren var potetstappen.

Til dette drakk vi på kelnerens anbefaling en Laila Rosso Piceno fra Marche i Italia. Ingen stor vin i seg selv, men den plommeaktige fruktigheten som er søtlig, men tørr i finishen, sto seg godt til både andebryst og lam og hamlet fint opp med både rødbeter og sherry-honningsaus.

**God vin trenger ikke koste skjorta. Her er

LES MER:

10 gode viner under 100-lappen

.**

Dessertskuffelse

Min dessert besto av et stykke herlig, fluffy ostekake med bjørnebær, mens ledsagerens skogsbærmousse med sjokolade og vaniljeis ble kveldenes lille skuffelse: Skogsbærmoussen smakte nemlig emment og ufriskt, mens isen var hard som stein. Den desserten smakte ikke nylaget.

Kjøkkenet på Sola strandhotell er klassisk og rustikt, med blikket rettet mot sesongens friske råvarer og god bruk av lokale lekkerbiskener og friske urter.

Prisene er ikke verst, vi betalte en dryg 2000-lapp for vårt måltid og det var det verdt, om ikke den ufriske desserten hadde trukket helhetsinntrykket ned til en veldig, veldig sterk firer.

Hold stilen og skjerp desserten, så blir det terningkast fem ved neste anledning.

Flere anmeldelser:

LES MER:

Kita Deja Vu By Night: Et spennende tilskudd i Stavanger

LES MER:

Spiseriet: Fortsatt en av byens beste

LES MER:

**Amici: Solid og hjemmelaget mat**

LES MER:

Hall Toll: Smell på Skansen

LES MER:

Big Horn Steak House: Utrivelig, uinspirert biff

LES MER:

**Egget:**

LES MER:

Byens beste deal?

LES MER:

**City Bistro:**

LES MER:

Veldig god mat til hyggelige priser

LES MER:

**XO Bar & Restaurant: Grei nok burger, herlig komle**

LES MER:

Sabi Sushi Sandnes: God sushi, trist lokale

LES MER:

**Allegro: Bravissimo! Velkommen tilbake**

LES MER:

**Kitchen&Table: - Meget god valuta for pengene**

LES MER:

Bevaremegvel! Hva mer kan man ønske seg?

LES MER:

Charles & De holder fortsatt formen

Publisert:

Anmeldelse Harry Pepper: Lekkert utseende, gode smaker

Etter 30 år i tex-mexens tjeneste i Stavanger, holder Harry Pepper fortsatt stilen.

Publisert:
  • Jan-Erik Larsen