Overhørt på UiS: Hvem står bak den populære FB-siden?

- Humoren vår skal være i gråsonen!

Publisert:

\- Intervju? Så gøy! Ikke noe problem. Det er mange som lurer på hvem som driver denne siden, og de skal få lov å gruble litt til.

- Å?

\- Ja, så forutsetningen for intervjuet er at jeg forblir anonym. Du kan forresten kalle meg «Rolf».

**LES OGSÅ:

LES MER:

Topp 10 overhørt på UiS-moments

Møte i en mørk minivan?

Det er en lett blanding av James Bond- og KGB-feeling, litt paranoia og en dose kald krig over å avtale møte med mannen, eller kvinnen, bak den populære Overhørt på UiS-siten på Facebook.

Må intervjuet gjennomføres i baksetet på en mørk minivan, eller i en skrifteboks i Domkirka? Nei, viser det seg.

\- Selv om vi driver en morsom side, driver vi ikke morsomt , forteller Rolf når vi møter han (eller hun) en tidlig morgen i Stavanger sentrum.

Dønn seriøs. Helt uten forkledning.

\- Men å holde det hemmelig hvem som står bak er viktig for oss.

Mange bidragsytere

Med godt over 5000 likes er Overhørt på UiS en av de kanalene som når flest studenter i Stavanger, foruten universitetets egne offisielle sider.

Oppskriften er enkel. Sier noen av studentene rundt deg noe rart? Skriv det ned og anonymiser personen, send det inn til Overhørt på UiS enten via googleskjema eller via innboks, og vips så blir det mye moro.

\- Motivasjonen bak siden har hele tiden vært å synliggjøre alt det kuriøse som foregår på hvert av fakultetene her på universitetet, med oss som bindeledd. Alle Facebook-pausene innimellom lesingen får et innslag av kortreist humor, og til nå har det fungert svært bra takket være engasjerte studenter.

Ingen enkeltpersoner skal føle seg uthengt.

- Mange bidragsytere?

​- Vi har fått omtrent 400 innlegg siden starten i fjor høst, som vi har publisert. Men vi har fått mange flere som vi har valgt ikke å publisere.

- Noen ivrigere enn andre?

\- Ja, men vi har en hard kjerne på 30 stykker som leverer veldig regelmessig.

- Bør en se seg over skulderen på UiS?

\- Nei, studentene trenger ikke å være redde for at vi driver et stort agentnettverk på skolen. Dette er bare humor.

- Vi?

\- Vi er en gjeng på 4-5 stykker som jobber sammen om siden. Vi har aldri møttes ansikt til ansikt, men det er egentlig greit. Vi må være så mange for å holde frekvens og kontinuitet oppe. Alltid ha nye innlegg ute.

En gresk misforståelse

Ideen til siden fikk Rolf fra lignende overhørt-sider andre steder, som ved NTNU i Trondheim. Han sjekket med de, hørte hva som måtte til for å få til noe lignende i Stavanger og kjørte på.

Vi skal være i gråsonen. Det er der humoren vår ligger.

Mesteparten av arbeidet får han, eller hun, unnagjort på bussen på vei til skolen.

- Hvorfor anonymt?

\- Ingen enkeltpersoner skal føle seg uthengt. Men det store paradokset er at veldig mange sender oss forslag på innboks, med fullt navn. Selv om de vet de kan være anonyme, velger de ikke å være det.

**LES OGSÅ:

LES MER:

Her setter burgerkongen Tobias (21) ny norgesrekord i burgerspising!

- Hva med de som føler seg støtt?

- Skjer det tar vi en vurdering av det fra til sak. Men vi har ikke fått noen konkrete tilbakemeldinger på det... eller, jo!

\- En greker skrev til oss på gresk. Jeg forstod ingenting, men kjørte på i Google translate. Da forstod jeg at det var noe som ikke var i orden, og forsøkte å svare han så godt jeg kunne. Etterpå viste det seg at han bare tullet.

Denne falt ikke i god jord. Men så gjorde den det likevel

Skal være i gråsonen

Likevel. Selv om greske strandløver ikke tar seg nær av vitser med høy casanova-faktor, er noe av poenget med siden at innleggene skal balansere helt på kanten.

\- Vi skal være i gråsonen. Det er der humoren vår ligger.

- Hvilke grenser har dere for innleggene?

\- La meg sitere Frank Costello i The Departed: «When you're facing a loaded gun, whats the difference ?» Får vi et morsomt innlegg, så legger vi det ut. Så får vi eventuelt slette det i etterpåklokskapens lys senere. Men vi holder oss unna religiøse ting. Det er unødvendig. Og mobbing, selvfølgelig.

- Når får verden vite hvem Rolf er?

\- Vel! Den store avsløringen kommer kanskje, men det blir en gang i framtiden!

**LES OGSÅ:

LES MER:

Nå er det ikke lenge til Starbucks åpner dørene

Publisert:

Pass på hva du sier på campus! Denne mannen tar over «Overhørt på UiS»

Og så hilser vi på mannen bak siden som nå gir seg.

Publisert: