Aktuelt

Slik blir årets Gladmat i Fargegata: – Vi garanterer en sykt bra fest!

Hvorfor dra til Syden når du kan være i Stavanger?

Oppdatert:
 • Ulrikke Valvik Mitchell

FARGEGATE-GRÜNDER: Tom Ur Kjørsvik håper på en ny runde med Syden-stemning under Gladmat i Fargegata. FOTO: Ulrikke Valvik Mitchell

– Fjoråret var en stor suksess, så vi tar egentlig bare det vi gjorde i fjor og gjør det enda bedre i år, sier «Fargegatens far» og Hanekam-deleier Tom Ur Kjørsvik.

– Vi skal prøve å gjøre gata enda mer levende enn i fjor, og da var det jo fantastisk. Hvis solen skinner så garanterer vi en sykt bra fest. Eller, det gjør vi egentlig uansett!

De fire utestedene Hanekam, Cirkus, Fri Bar og Bøker & Børst går sammen om å lage en heidundrendes fest i Øvre Holmegate aka Fargegata under årets Gladmat-festival, 19.-22. juli.

Følg Byas.no på Facebook!

 • Få tilgang til gode rabatter og fordeler - helt gratis. Bli med i Byas Kompis!

Det var først i fjor at Gladmaten spredte seg opp til Fargegata, ved at noen av utestedene gikk sammen om å diske opp god musikk og mat, i samarbeid med festivalen.

Resultatet ble Syden-stemning i Stavanger, og det fristet umiddelbart til gjentakelse. Det kan vi godt forstå, for noenlunde sånn som dette så det ut i fjor:

På jakt etter chili-spisere

Neste uke er det klart for en ny runde med Fargegate-Gladmat. I år som i fjor blir det DJ og musikk ute i gaten hver eneste kveld. Målet er at brosteinen ute igjen skal bli gjort om til et eneste stort dansegulv.

På onsdagen spiller Doc Lello og DJ Jazzface opp til dans. Torsdagen Doc Lello, Chris Luck og Ingemar Sax. Fredagen Doc Lello, Jeremaya Drums, Ingemar Sax og Sumix. Og sist, men ikke minst, på selveste finaledagen: Doc Lello, DJ Prince, Jeremaya Drums og Sumix. Bøker & Børst stiller også med egen DJ - DJ William - innendørs på lørdagen.

– På onsdagen setter vi opp et Renaa-bord - et langbord midt i gaten. Eventet heter «La Famiglia». Dette selger vi billetter til, og det blir en unik opplevelse for de heldige som får plass - det er kun to bordsettinger på 15 personer, sier Ur Kjørsvik.

– Vi kjører også på med en ny runde med Chili Klaus (dansken Claus Pilgaard, journ.anm.) på fredagen, men denne gang ute i gata i stedet for inne i vår egen bakgård. På den måten blir han mer synlig for alle.

Men! Det er ennå ikke avklart hvem som skal møtes i chili-duell, og det begynner å haste litt. Har du noen gode forslag til hvem du vil se svette og pese (og kanskje gråte en skvett)?

Send oss dine beste forslag på e-post, så skal vi videreformidle.

Pssst! Slik så Byas’ egen Håvard Tanche-Larsen Knutsen ut etter å ha spist verdens sterkeste chili under Gladmat for to år siden - servert av selveste Chili Klaus, så klart:

Egne Gladmat-retter

– Blir det pølsesalg i år også?

– I fjor var det mange som misforsto, og trodde at vi bare solgte pølser i gaten. Men vi som var med hadde egne Gladmat-retter som vi solgte inne hos hver enkelt. Det skal vi ha i år også, så folk må bare gå innom og spørre om Gladmat-rett! sier Ur Kjørsvik.

– Angående pølser så kommer det et par bryggerier som skal stå i gaten, og de vil nok by på noe av matservering til ølet. Både Ægir og 7 Fjell dukker opp.

Hos Hanekam blir det solgt en dessert-rett med karamellisert popcorn, epleskum og noe annet krimskrams (Tom sine ord), signert kokken Morten Hagen.

Cirkus kjører det opp med øl-dampede blåskjell ute i gaten mellom 15–19 hver dag (dampet på Lucky Jack Grapefruit), pluss en egen Gladmat-rett signert Sjokoladepiken: Is! Nam, nam.

Bøker & Børst sin Gladmat-rett blir en Guinnesschilisjokoladekake med peanøttkrem - en allerede godt etablert klassiker på menyen deres, som de selger og serverer hver dag. Denne er det deres to faste bakere, Unni og Solveig, som lager.

– I tillegg skal vi ha en samarbeid med håndverksbryggeriet «Austmann» fra Trondheim, i form av blant annet presentasjon av en serie med øl på boks, sier Tom H. Brekke - som sammen med kona si eier og driver Bøker & Børst i Fargegata.

Fri Bar har ingen egne arrangementer på gang disse dagene, og har ennå ikke landet helt på hva Gladmat-retten deres skal være.

Utvidet uteservering

Hvis du var innom Fargegata under Gladmat-festivalen i fjor, vet du nok av erfaring at det var det veldig mange andre som gjorde også. Vi snakker tjåka fullt.

Både Hanekam og Cirkus utvider uteserveringen for å få plass til flere folk.

– Vi kommer til å ha uteservering på andre siden av gata fra oss, rett overfor butikken Syvende Himmel. I fjor var det så mange som det overhodet var plass til - det er vanskelig å si hvor mange som faktisk var innom - men det var mange, sier daglig leder på Cirkus, Marta Leivdal og legger til:

– I fjor ble nok folk litt tatt på senga av hele opplegget - det var liksom en helt ny opplevelse for de som kom innom Fargegata. I år er forventningene satt, så de blir jo også vanskeligere å mette. Men jeg håper på like bra trøkk i år som i fjor!

Økt vakthold

Tom Ur Kjørsvik melder en knapp uke før festivalstart at det fortsatt er mye som skal på plass før de er klare til å ta imot - gudene vet hvor mange - folk, neste uke.

– Nå bruker vi tiden vår på forberedelser til Gladmaten. Det blir litt økt vakthold i år, sånn at vi kan ha bedre kontroll. Folk oppførte seg ganske fint i fjor, men med en gang de får en øl i hånda får de lyst til å hoppe ut i gata og danse - og da kan de ikke ta ølet med seg.

– Er Gladmat i Fargegata kommet for å bli?

– Vi har veldig lyst til å fortsette - og kanskje utvide innholdet etter hvert, sier han og legger til:

– De som vil oppleve Fargegata på sitt aller beste, må i hvert fall ta turen innom oss neste uke.

Slik så det ut i Fargegata under Gladmat-festivalen i fjor. Skikkelig Syden-stemning! FOTO: Cirkus

Mer fra Byas.no:

LES MER:

Bysommer? Dette skjer i Stavanger og Sandnes i sommer

LES MER:

Nå er Nuart på jakt etter nye vegger!

Publisert:
Oppdatert:
 1. Gladmat
 2. Festival
 3. Fargegata
 4. Stavanger
 5. Tom Ur Kjørsvik

7 ting du kan gjøre i helga

Gladmaten preger programmet!

Publisert:

Relaterte artikler

 1. AKTUELT
  Dette kan du se fram til under Gladmat
  1 ÅR SIDEN
 2. AKTUELT
  7 ting du kan gjøre i helga
  3 ÅR SIDEN
 3. AKTUELT
  8 ting du kan gjøre i helga
  2 ÅR SIDEN
 4. AKTUELT
  Til helgen kan du dra på ferie i Fargegata
  3 ÅR SIDEN
 5. AKTUELT
  Arrangerer mini-ølfestival i Fargegata: – Skal bli en tradisjon
  2 MÅNEDER SIDEN
 6. AKTUELT
  I denne baren er det (nesten) én tappekran per kunde
  3 ÅR SIDEN