Her får studentene spille dataspill i undervisningen

– Barn og unge er så engasjert i spill og teknologi i dag, så vi kan bruke det engasjementet til læring også, sier prosjektleder.

Publisert:
R2D2 og BB-8 var to av Star Wars effektene under DDV-eventet.

Det didaktiske, digitale (DDV) verkstedet ved UiS har som formål å introdusere nye læringsmetoder å bruke i fremtidens klasserom.

Her kan studenter og ansatte ved fakultetet benyttes seg av deres «drop-in» tilbud for å ta i bruk digitale verktøy på egen hånd.

I god Star Wars-ånd ble det derfor arrangert et «May the Fourth»-tema for å trekke flere folk til verkstedet, og skape et sosialt miljø rundt læringsrommet.

– En del av DDV-en er at vi gjør sosiale ting sammen. I dag var det jo Star Wars dag, så da var det gøy å gjøre noe rundt det temaet, sier Paolo Haaland Scarbocci, prosjektleder for det didaktiske digitale verkstedet (DDV).

Følg Byas.no på Facebook!

Fremtidens læremåter

Scarbocci ønsker å forene undervisning med teknologi, og finne måter å bruke teknologien for å gi bedre læring i skolen.

– Barn og unge er så engasjert i spill og teknologi i dag, så vi kan bruke det engasjementet til læring også. Istedenfor å kjede seg i klasserommet og vente på friminutt, så ønsker de bare å fortsette, sier Scarbocci.

DDV-et er laget spesielt for lærerutdanning. Alle de digitale verktøy som er tilgjengelig her, skal kunne brukes i undervisningssammenheng.

– Det digitale media skal bli gjort tilgjengelig for lærerstudenter til å bli bedre kjent med slik at de lettere kan ta det med i undervisning, sier Lola Gritsenko, studentassistent.

Lola Gritsenko ønsker at teknologien skal være en større del av undervisningen i fremtiden.

Lett å bli engasjert

Victoria Helleberg var en av dem som deltok på verkstedet, og er spesielt glad i VR-spillene de tilbyr.

– Det blir jo som en helt annen verden, og da er det lett å bli litt for engasjert, sier Helleberg.

Kunst og håndverk-studenten deltar så ofte hun kan på DDV, og denne gangen var det ekstra kjekt med et tema hun har god kjennskap til.

– Jeg har vokst opp med en familie som har vært glad i Star Wars, så da er det klart at jeg og blir hekta, sier hun.

VR-spill skapte stort engasjement på DDV.

Fremtidens klasserom

VR er en av læringsmetodene Scarbocci vil ha inn i skolen. Han mener det nåværende skolesystemet bare repeterer seg selv, og dette er noe DDV ønsker å snu på.

– Dette er jo fremtidens klasserom. Istedenfor å ta i bruk et vanlig kart, kan VR med Google Maps bli brukt til å reise rundt i hele verden og oppleve det, sier han.

Han tror slike undervisningformer kommer til å vokse mye i årene som kommer. Forhåpentligvis kan dette også gjøre at flere blir interessert i å drive med undervisning.

– Lærerstudentene skal bli mer innovative og kreative så de kan ta med seg noe nytt inn i klasserommene, og ikke bare det som allerede har blitt gjort før, sier Scarbocci.

MER FRA BYAS:

LES MER:

Disse artistene er klare for Fadderfestivalen

LES MER:

Rekordmange søkere til UiS: Dette er de mest pop studiene

LES MER:

Denne utdanningen ved UiS sprenger alle skalaer - igjen!

LES MER:

Fredrik (29) sin masteroppgave ga ham prisen for beste film under Amandusfestivalen

Publisert:

– Ikke riktig å avlyse eksamen her og nå, men...

MENINGER: Det aller viktigste vi kan gjøre nå, er å ikke nøle med å ta denne debatten, og at vi tar en beslutning så fort vi er sikre på hva som er riktig. Da sikrer vi forutsigbarhet og kontinuitet i opplæringen.

Publisert:
  • Eivind Lervik Tornli
  • Hannah Owe Hope
  • Henrik van der Hoeven