Åpnet byens nye mattilbud: – Lund er et område i stor utvikling

De siste årene har takeaway-etterspørselen og tilbudene på Lund vokst. Nylig åpnet satsingen Foodex dørene i Marviksveien.

Oppdatert:
Kokk på Foodex, Delchad Yousef, i aksjon tirsdag ettermiddag.

– Åpningsuka har gått veldig fint, med bra «trøkk» i helga og positive tilbakemeldinger fra folk, forteller Roger Sande, daglig leder i Mat & Uteliv.

Konseptet Foodex er et nyåpnet takeaway-tilbud som fungerer som en foodcourt. Her tilbys alt fra burgere, til kjøttretter, pubmat, barbecue-retter til sushi-retter.

Foodex samarbeider med leveringstjenesten Nibbler, som snart får sterk konkurranse mot det internasjonale selskapet Foodora.

Skal utvide satsingen

Kjøkkensjef på nyåpnede Foodex i Marviksveien 9, Calle Fjermeros.

I skrivende stund er det konseptene Bennys Burger & BBQ og Koto Sushi som er oppnevnt på Nibbler under Foodex. Men Sande informerer om at menyen skal utvides framover med flere restaurant-konsepter.

– Framover skal vi få inn to eller tre «restauranter» inn i Foodex-tilbudet. Det blir blant annet asiatisk varmmat, i samme sjanger som Monsoon i sentrum, med for eksempel ulike curry-retter, utdyper Sande.

– Det er blitt større konkurranse innenfor takeaway- og spisesteder på Lund de siste årene, hva tenker du om konkurransen? Trengs det et sted til?

Daglig leder i Mat & Uteliv, Roger Sande, er fornøyd med åpningsuka til Foodex.

– Det er alltid bra med konkurranse og flere ulike tilbud i området, og det handler om å være konkurransedyktig.

Mat & Uteliv-direktør Egil Sandve har troen på at markedet på Lund kommer til å utvikle seg i en positiv retning:

– Vi ser at Lund er et område i stor utvikling, blant annet skjer en stor endring i dette området med utbygging av studentboliger. Samtidig er takeaway et stadig økende marked, sa Sandve til Fædrelandsvennen i forkant av åpningen.

Foodex ligger i Marviksveien 9, rett over veien fra Shell-stasjonen.

– Etterspørselen på Lund er stor

Eier av Dampbageriet, som driver Rådhuscafeen, Espen Albert. Bildet er tatt under åpningsuka i februar 2017, hvor fornøyde gjester strømmet til for å spise pizza.

Mattilbudet på Lund har de siste tre årene blitt utvidet, blant annet med Indian Ocean Tandoori, Thai Corner, Rio Pizza, La Pizza og Rådhuscafeen for å nevne noen spisesteder.

Eier av sistnevnte, Espen Albert, sier også til KRSby at etterspørselen etter takeaway i bydelen er blitt stor.

– Tidligere har det vært relativt dårlig mattilbud på Lund, med tanke på hvor mange som bor der. Men nå er det flere tilbud, og en etterspørsel som gjør at det også er marked for Foodex, sier Albert.

Sunn konkurranse

Selv tenker han følgende om «konkurransen» mot Foodex, som kun ligger et knapt minutt unna med bil fra Rådhuscafeen i Østerveien.

– Vi har nok litt andre retter enn det Foodex tilbyr i dag. Når det kommer til takeaway er det primært pizza som vi leverer hjem på døra, noe vi skal samarbeide med Foodora om framover, sier Albert og legger til:

– Det er som sagt stor etterspørsel etter takeaway på Lund, så jeg vil ønske Foodex lykke til, sier Albert avslutningsvis.

Publisert:
Oppdatert:

Rosa syklister tar opp kampen mot Nibbler

Tyske Foodora tar opp kampen mot lokale Nibbler om å levere mat på døra til sultne kristiansandere.

Oppdatert: